Pareri mulinete casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

DanAlexandru
junior
junior

Pareri mulinete casting

Mesaj de DanAlexandru » 16 Apr 2014, 13:23

Salutare tuturor,

As dori mai multe informatii daca se poate in legatura cu urmatoarele mulinete Daiwa Viento 100L (6RUL/110X032MM/ 6,3:1) ,

Colmic Scudo, Multiplicator Citrix 273LXA (10 rulmenti OKUMA). Va multumesc anticipat pentru raspunsurile si parerile voastre si
pentru suportul oferit. :respekt: si fire zdruncinate .

DanAlexandru
junior
junior

Re: Pareri mulinete casting

Mesaj de DanAlexandru » 17 Apr 2014, 10:49

Chiar nu a folosit nimeni macar una din mulinetele precizate mai sus?

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 17 Apr 2014, 11:37

salut
sunt mulinete low price cu care nu vei putea pescui cu placere
daca vei da cu gramaje mari poate ca nu o sa faci peruci

cea mai mare greseala la cast e sa incepi cu mulineta ieftina. nu o sa-ti plata, stai sa desfaci la peruci
poate mai pui putini banuti si iei o tatula sau daca ai pe cineva in state un t3 ballistic, e 100usd pt tacklewarehouse
parerea mea, nu dati cu parul
pescar particular

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 17 Apr 2014, 12:00

http://www.tackletour.com/reviewdaiwaviento.html
http://www.daiwa.com/Reel/detail.aspx?ID=9am%20avut%202
am avut 2 acum cativa ani
am folosit decat cu jiguri 16 - 28 gr, altii au folosit-o si cu gramaje mici de la 8 in sus.
are corp de aluminiu, magforce normal

un mic film foarte educativ si diferentele intre magforce normal ( magforce v parca ii zicea -asta de la viento) , magforce z si magforce 3D

https://www.youtube.com/watch?v=aFRFAXeosnY

daca nu esti hotarat la una dintre cele doua poti sa arunci o privire si la TD Advantage SuperTuned http://www.tackletour.com/reviewdaiwaad ... 3hsta.html

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 17 Apr 2014, 12:06

La preturi bune gasesti si in tara destul de multe mulinete bune Shimano Curado E , Chronarch E, Abu Garcia Revo Sx, Stx, Winch, Inshore

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Apr 2014, 12:18

Daca esti incepator uita de Daiwa cu magforce...Shimano cu frana centrifugala este mult mai ingaduitor la greselile iitiale.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Apr 2014, 07:13

Daca tii la confortul tau in pescuit,exclude okuma citirx de pe lista.Am aruncat de cateva ori cu una si na fost capabila sa arunce o naluca de 50 grame,mai mult de 20-25m,asta cand nu facea peruci.

La pret redus ,de inceput ,e foarte bun un shimano citica,simpla,robusta,fiabila(cu intretinerea de rigoare),sau curado, sau daca iti permiti sari direct peste etapele intermediare si iei un calcutta,cu dc sau fara,si nu mai ai ganduri.. :D

https://www.google.ro/search?q=calcutta ... 53Dtbn%253
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

DanAlexandru
junior
junior

Mesaj de DanAlexandru » 18 Apr 2014, 07:58

Va multumesc pentru raspunsuri. Din cate observ din exemplele date mai sus, preturile sunt destul de usturatoare. Am mai cautat un model., Shimano CITICA. Din specificatii am observat ca are sistem centrifugal cu niste pini. Voi ce parere aveti? As dori sa pot lansa si cu greutati mai mici incepand de la 10 grame pana cat duce lanseta (colmic heracles calida 1/4 1 1/2) . Ce ma sfatuiti, s-ar potrivi amandoua? e ok mulineta pentru pescuit la stiuca cu glidere, jiguri ,linguri? Am mare nevoie de sfaturi deoarece nu as vrea iarasi sa cumpar o mulineta si trebuiasca apoi sa o vand.. :oops: :headbash:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Apr 2014, 14:44

Sistemul cu pini folosit de shimano este simplu si eficient.Insa trebuie sa stii ca sistemul cu pini are anumite limite peste care nu poti sa treci,deoarece forta centrifugala creste direct proportional cu viteza de rotatie a tamburului..Cu alte cuvinte cu cat te infigi mai mult in lanseta cu atat creste si franarea..Poti arunca bine,pina la o anumita distanta ,peste care insa nu poti sa treci,oricat ai forta din lanseta..Mulinetele cu frana magnetica nu au aceasta caracteristica.Setezi frana pe o anumita pozitie,te mai joci la butonul de tensionare si poti obtine lanseuri luuungi.Lungimea acestor lanseuri insa depinde si de cat de bine se incarca lanseta.Mai sant mulinete cu frane combinate, centrifugale si magnetice.,sau cele cu digital control(shimano).

Citica este sub curado,clar,dar nu este scumpa,e destul de robusta si e capabila sa atunce cele 10 grame(daca e jig de 10 grame +guma ,arunca chiar fara probleme).Linguri(oscilante?) nu stiu cum arunca,eu unul ma feresc de specia asta de naluci la casting..Daca sant rotative suficient de grele cred ca poti pescui multumitor cu ea..

O alta caracteristica specifica mulinetelor shimano ,este tamburul lat si distanta mare de la lineguide la tambur.Ultimul amanunt ajuta la o frecare redusa in lanseu intre lineguide si fir.Daiwa a rezolvat aceasta problema nitel mai complicat cu acel sistem 't',adica inca un mecanism in plus..Un alt plus pt. shimano este posibilitatea reala, nu doar teoretica de a cumpara piese de schimb..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 18 Apr 2014, 15:54

Eu am Citica 201 e si sunt foarte multumit de ea...arunc de toate cu ea nu o menajez deloc si e ok.
O poti folosi si ls stiuca fara probleme...personal o recomand.

Scrie răspuns