pareri Mulineta Shimano Exage 1000 FD
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
pareri Mulineta Shimano Exage 1000 FD
Salut, ce puteti sa-mi spuneti de aceasta mulineta?
Pareri, v-a multumit, nu , de ce...?
Multumesc,
Pareri, v-a multumit, nu , de ce...?
Multumesc,

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Re: pareri Mulineta Shimano Exage 1000 FD
Salut Marius, am aceasta mulineta (New Exage), in varianta de 3000, si o folosesc de aproape 2 sezoane pe un bat Shimano Convergence, la salau pa balti dar am testat-o si pe Dunarea Veche anul trecut. Am luat-o din Totalfishing mai mult datorita faptului ca m-a sedus designul, dar nu-mi pare rau de alegere.Sunt foarte multumit de ea, nu caraie, nu maraie, nu are nici cel mai mic joc si a fost " tavalita" rau de tot...Mi se pare foarte O.K. in raport pret/calitate si desi pare firava este destul de compacta si robusta. Un plus este faptul ca are tambur de rezerva din aluminiu si rulment la galet. Am cochetat cu ideea sa-mi iau si una de 1000 pentru pescuit ultralight, dar cum pentru acest stil detineam deja un bat Daiwa Spinmatic am ales o mulineta Daiwa Aird, stii tu...(chestie de gust si pitici pe creier)
...Parerea mea: ia-o fara sa mai stai pe ganduri. Numai bine si... 

- MARIUS POPA
- veteran
Apropo, nu face bucle la fire, un coleg de aici imi pspunea pe privat ca face al naibi de multe...?! 

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Stiu ca sunt probleme de genul asta la la mulinete de marimea 500 sau 750 care au tamburul mai mic in diametru, Exage-ul de 1000 are tamburul ceva mai mare, nu? Acum depinde si de firul pe care colegul de pe forum il are...cat este de calitativ...Eu am pe a mea pe un tambur PP de 15 lb iar pe celalalt un monofilament de 0,22 de la STROFT si nu am avut probleme cu "perucile"...Cred ca daca pui pe tambur un fir (monofilament) de calitate, foarte matasos nu vei avea astfel de probleme. Ca sa-ti sau un exemplu de astfel de fir: Shimano Technium.MARIUS POPA scrie:Apropo, nu face bucle la fire, un coleg de aici imi pspunea pe privat ca face al naibi de multe...?!
Te salut si poate candva vorbim la o

- MARIUS POPA
- veteran
Salut,
Mulineta ar avea destinatia principala cleanu, deci nu ar depasi fir de 0.14 mono.
Mulineta ar avea destinatia principala cleanu, deci nu ar depasi fir de 0.14 mono.

Fii pescar nu talhar.
nu stiu daca te ajuta, dar pe o shimano sienna 1000 nu fac absolut deloc peruci cu fir de 0.14 sau 0.16mm, are tamburul suficient de larg zic eu, mai ales comparativ cu okuma avenger de 1500 pe care am avut-o mai demult, presupun ca exagele o avea tamburul asemanator cu sienna..
- KiD Vicious
- utilizator constant
Poate putin offtopic, dar cu scuzele de rigoare, imi permit o intrebare ce ma roade de ceva vreme:
Ce ati alege dintre o Shimano Exage FD si o Okuma RTX, marime pentru ultralight?
Ce ati alege dintre o Shimano Exage FD si o Okuma RTX, marime pentru ultralight?
- MARIUS POPA
- veteran
buna intrebare, nu arata rau nici Okuma, si are ceva caracteristici.
greu domne, asa la prima vedere
greu domne, asa la prima vedere

Fii pescar nu talhar.
-
- veteran
Eu as alege Shimano Exage. Pe langa faptul ca mulinetele Shimano aseaza firul pe tambur foarte bine, mulinetele pentru UL de la Okuma, din ce stiu eu, au diametrul tamburului foarte mic, fapt ce poate conduce la "peruci".KiD Vicious scrie:Poate putin offtopic, dar cu scuzele de rigoare, imi permit o intrebare ce ma roade de ceva vreme:
citisem pe undeva un review care zicea ca okuma RTX marimea 30 are doar 187g
daca chiar o fi asa de usoara atunci s-a rezolvat problema tamburului...