Pareri monofilament grosimi mici
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: Pareri monofilament grosimi mici
Pe adancimi de peste 3m recomand multifialment din ce am folsoit pana acum cel mai rezistent la abraziune este Sufix Perforamnce Braid de 6lb. pe care il folosesc la salau
Cred ca o grosime de 8b maxim 10lb este suficienta si il recomand cu lansete elastice pe varf raportat la naluca.
Cu fire mono as pescui pe ape putin adanci cu mono de 0.25-0.27mm dar as alege niste mono care sa nu fie foarte rigide cum e Stroft al diametrule astea.
Berkley XWR sau Team Daiwa ar fi 2 recomandari sau orice alt fir american care are o intindere rezoanbila si este suplu.
Cred ca o grosime de 8b maxim 10lb este suficienta si il recomand cu lansete elastice pe varf raportat la naluca.
Cu fire mono as pescui pe ape putin adanci cu mono de 0.25-0.27mm dar as alege niste mono care sa nu fie foarte rigide cum e Stroft al diametrule astea.
Berkley XWR sau Team Daiwa ar fi 2 recomandari sau orice alt fir american care are o intindere rezoanbila si este suplu.
mircea_00 scrie:si eu tot cu asta dezindoiam jiguri cu 0.18suli scrie:Inainte sa folosesc multifilament foloseam un P-line-polymer era un momofilament iar in exterior acoperit cu florcarbon,
am fost destul de multumit de marca,transmitea bine si nu era foarte elastic.
http://p-line.com/line/fluorocarbon-coated/floroclear
transmite f bine pe baraj pe adancimi mari
Cu asta varianta 4lb pescuiesc la clean,sunt foate multumit de el.
La ce pret ai gasit P-linul ?storm scrie:mircea_00 scrie:si eu tot cu asta dezindoiam jiguri cu 0.18suli scrie:Inainte sa folosesc multifilament foloseam un P-line-polymer era un momofilament iar in exterior acoperit cu florcarbon,
am fost destul de multumit de marca,transmitea bine si nu era foarte elastic.
http://p-line.com/line/fluorocarbon-coated/floroclear
transmite f bine pe baraj pe adancimi mari
Cu asta varianta 4lb pescuiesc la clean,sunt foate multumit de el.
Il am de mai demult...l-am cumparat de aici de pe anunturi...nu mai tin minte..oricum era bun pretul,era rola mare de 300yards
P-Line am folosit si eu, CX, de 0.20, e bunicel, singura problema e ca aluneca la nod, asa ca trebuie legat cu un nod care sa rezolve treaba asta.
Acum folosesc Supernatural de 4 lbs, e 0.165, foarte bun firul din toate punctele de vedere, vreo 60 lei, rola de 300m.
Am pescuit anul trecut cu un fir Energoteam Longcast, de 0.20, o rola de 600m fiind 10-12 lei, bunicel si asta avand in vedere raportul pret/calitate/lungime, numai ca se uza prea repede, la 2-3 partide trebuia schimbat.
Acum folosesc Supernatural de 4 lbs, e 0.165, foarte bun firul din toate punctele de vedere, vreo 60 lei, rola de 300m.
Am pescuit anul trecut cu un fir Energoteam Longcast, de 0.20, o rola de 600m fiind 10-12 lei, bunicel si asta avand in vedere raportul pret/calitate/lungime, numai ca se uza prea repede, la 2-3 partide trebuia schimbat.
Eram curios ce pret are in Romania,aici in Spania am gasit cel mai ieftin la 8,50 euro dar de 150yard.storm scrie:Il am de mai demult...l-am cumparat de aici de pe anunturi...nu mai tin minte..oricum era bun pretul,era rola mare de 300yards
inca folosesc machinegun cast,as incerca alt fir tot de la sunline,defier sau troutist area.
a folosit cineva firele astea?
a folosit cineva firele astea?
Am fost surprins zilele trecute de supletea si rezistenta unor monofilamente de la Varivas! Ceva mai scump ce-i drept (pe la 32 lei rola de 100 yarzi) dar pare sa merite si ultimul banut. Memorie spre 0 si rezistenta la nod incredibila pentru un fir de 0.185. L-am luat urgent, astept sa-l vad la proba practica... Si va intra in uz si ca tippet la musca!
ia baga si tu un link pe pm.... cam termin tippeturile
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Varivas Game....de 0,15(daca bine tin minte)...initial foarte suplu si rezistent ...in doar cateva luni se rupea la nod ca ata.Am pierdut cateva voblere cu pesti cu tot..pocnea in intepare..in conditiile in care cu aceasi lanseta/mulineta nu rupeam deloc T-Force-ul de 14. Deci cel putin Game,scump ca draq si isi pierde calitatile in foarte scurt timp.