Pareri monofilament grosimi mici
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Pareri monofilament grosimi mici
@pescar94
Iti dau un sfat prietenesc:baga-ti mintile in cap,schimba-ti atitudinea si te vom duce sa prinzi pesti!Daca vrei cu adevarat lucrul asta!
Iti dau un sfat prietenesc:baga-ti mintile in cap,schimba-ti atitudinea si te vom duce sa prinzi pesti!Daca vrei cu adevarat lucrul asta!
in primul rand ,cu ce ti.am gresit?
in al doilea-nu imi trb sa ma duca nimeni sa prind peste ,ca prind si fara ajutor
in al doilea-nu imi trb sa ma duca nimeni sa prind peste ,ca prind si fara ajutor

Pai ai spus singur pe link-ul pe care l-ai dat.pescar94 scrie:Cine a spus 0.27?
pe linkul meu este asta
Fir monofilament Jaxon Eternum Spinning 0,16mm/5kg/150m
Fir monofilament Jaxon Eternum Spinning 0,16mm/5kg/150m
scrie sus in link-ul lui Pescar94 ca era voba de 0.16.. ca poza e pusa generica pe magazinul on-line.. si la topate grosimile e o singura poza e alta treaba... da la unii le e greu sa ceteste...
Cat despre fire.... la salau daca e sa dau cu mono dau cu cel putin 0.20 in sus, dar oricum mono la salau folosesc foarte rar, daor iarna cand textilul ingheata prea tare.

Cat despre fire.... la salau daca e sa dau cu mono dau cu cel putin 0.20 in sus, dar oricum mono la salau folosesc foarte rar, daor iarna cand textilul ingheata prea tare.

Mai sunt si oameni normali pe acest Site!!costi scrie:scrie sus in link-ul lui Pescar94 ca era voba de 0.16.. ca poza e pusa generica pe magazinul on-line.. si la topate grosimile e o singura poza e alta treaba... da la unii le e greu sa ceteste...![]()
![]()

Stima domnu' Costi !!
...si totusi , de ce mono la jig ?
-
- veteran
mi s-a intamplat ca pestele sa scuipe instant guma cand a simtit rigiditatea firului textil (prin rigiditate-> elongatie redusa, simte mai bine ca la capatul firului cineva pune o contra) si singura solutie prin care am prins in aceleasi conditii a fost mono, avand o oarecare elongatie o 'sugea' si ramanea acolo... ce-i drept nu tot timpul... dar 3-4partide/an la jig mono face diferenta clar
acum nu stiu care e explicatia reala... eu alta nu am gasit...

Ma refer strict la pescuitul cu jig pe balti.old_radu scrie:...si totusi , de ce mono la jig ?
1.Are alta miscare jigul+twister cu mono fata de textil.
2.Imi place sa "dau" cat mai light, folosesc frecvent jiguri de 3-5 gr, maxim 7 gr, chiar daca lanseta si mulineta sunt clasa medium.
3.Arunc mai departe cu mono decat cu ata.
La ce pesti sunt pe baltile noastre n-ai nevoie de arsenal greu, asa ca incerc sa reduc la minim gramajele si firele.
Ma gandeam sa impartasim experientele cu mono, ca despre textil s-a tot vorbit.
Mie firul de la jaxon pe care l.am recomandat este un fir excelent,pt mine,calitate/pret foarte buna,foarte rezistent la nod,mai ales la cel rapala