Pareri fire Stren si Spider Ultra Cast

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SVF
veteran
veteran

Pareri fire Stren si Spider Ultra Cast

Mesaj de SVF » 09 Dec 2009, 13:23

Care a folosit si ce poate spune despre aceste fire?M-ar interesa in special rezistentza la nod.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Dec 2009, 13:44

Cu Stren Sonic Braid am dat o vreme (de 10 lb) si zbura binisor prin inele.Despre rezistenta iarasi de bine.Abia puteam sa-l rup la jiguri intepenite in pietre.M-am si taiat in el de citeva ori.Mi-a parut putin supradimensionat pentru 10 livre dar merge pescuit cu incredere.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 09 Dec 2009, 13:51

Ce-am gasit eu e StrenMicrofuse,din ce zici tu ala pare un fir ok.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Dec 2009, 15:55

Mie Stren Super Braid mi se pare unul dintre cele mai bune fire. Deocamdata nu se prea gaseste, cel putin la noi si umbla vorba ca nu se mai face, ar fi mare pacat. Foarte reistent si foarte subtire in diametru pentru puterea lui.

Microfuse asta e destul de slabutz zic eu si are rezistenta mica in timp sau la frecare... mai bine ceva PE-uri, e cam cea mai buna tehnologie de fire la ora actuala, parerea mea. Nu tin apa, sunt subtiri si rezistente, nu sunt termoformate, au impletitura buna, rotunde in diametru, usoare... eu am SUNLINE de exemplu acum la betzele de salau si e perfect. La stiuca folosesc STREN super-braid... ca inlocuitor cand nu gasesc ce vreau din cele 2 POWERPRO e un compromis decent.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 09 Dec 2009, 17:09

ilie scrie:Ce-am gasit eu e StrenMicrofuse,din ce zici tu ala pare un fir ok.
Lasa-l pe asta in raft - StrenMicrofuse -
- daca vrei fir Stren bun ia Super Braid
- folosesc atat Stren cat si Spiderware ultracast si sunt multumit de amandoua. ultracastul il folosesc abia din vara asta dar cu Stren dau de vreo 2 ani.
S'altare și bunăstare !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 09 Dec 2009, 20:27

Mersi de pareri :wink:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 09 Dec 2009, 22:55

Spider UltraCast am inceput si eu sa folosesc . De 0.14 , cel de 0,12 mi s-a parut prea subtire dar cred ca o sa-mi cumpar si de ala . Din ce scrie pe cutie tine mai mult decat PP DE 15 .

Am dat cateva partide , super multtumit chiar impresionat .

Parca curge mai bine prin inele . Zburau lingurile de ma plictiseam . Si rezistenta mai mare decat PP cam la acelasi diametru . Am salvat cateva jiguri din craci si pietre .

Sa vedem in timp cum se comporta . La mine PP -ul intr-un an isi cam pierde din rezistenta , parca putrezeste .

In ultimul timp , mai ales in sezonul rece cand ajung acasa scot firul pe un carton ceva si il las la uscat ca altfel sta ud mult si bine .

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Dec 2009, 09:01

Ok.deci Spider ~ la acelasi diametru cu PP e mai rezistent decat acesta.Merita retzinut acest aspect. :wink:Cum ti-i s-a parut rezistentza la nod?Ceva interesant mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=C-SqIsZaE6s

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 10 Dec 2009, 09:46

Interesant, si mie mi s-a intamplat acelasi lucru cu PP,dar am crezut ca a fost o intamplare .

Numai bine...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Dec 2009, 02:18

pp ii cam varza in ultima vreme ,am vazut fir pp de 15 lb de nu as fi dat nici mort cu el , nu apucat niciodata sa fie favoritu meu , chiar daca mai am pe o bobina .
Ori ii falsificat la greu de multi , ori il fac cu mai multi ingineri diferiti , si in functie de cine ii sef de sectie , asa iese si firu :lol: Am vazut deja vreo 5 variante de pp numa in ultimile luni !
PE is misto , subtiri , zboara fain da rezistenta in timp varza , iar la abraziune is slabe ! Merita daca esti in bani , daca esti mai modest si vrei sa te bucuri de fire ceva mai mult , ramii pe clasice !

Ilie , cumpara firu pe vazute daca poti , sau de pe net de undeva cunoscut , poti avea surprize urite cu firu daca te risti pe tot felu de ebay sau magazine obscure rare !
Ieri mi-o sosit printre altele o bobina de 600 yarzi de TufLine de 40 lb , nu mica mi-o fost mirarea cind am deschis cutia si firu ii .....plat , da plat bine :shock:
Dau cu TufLine de multa vreme , si cu 40 si cu 50 lb , ii un fir rotund , sau aproape :) , chestia asta ii plata total ! Si in marimea asta ii ca o panglica !
Tu cum dai mai mult la vobler si la avat te intereseaza sa lansezi , Tuf de 15 ii OK . Nu tine 15 :wink: , insa ii suficient pt. stilu tau si lanseaza !

Scrie răspuns