pareri FIR Berkley WHIPLASH CRYSTAL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 11 Oct 2010, 18:32

Voi ce fire textile mai folositi momentan am HI SEAS GRAND SLAM de 50 lb pe care il folosesc la somn si nu sunt f multumit de el. e drept rezista bine in nod si se lanseaza decent dar la rez la abraziune e f mica e f abraziv si vreu ceva mai bun. Ce mi recomandati la aceasta putere(40-50lbs)

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 11 Oct 2010, 19:02

Pentru mine un fir prost. L-am schimbat dupa prima partida. L-am folosit pe cel de 0.06

lucian_flo
senior
senior

Mesaj de lucian_flo » 19 Mai 2011, 08:12

Dar Berkley Fireline Crystal a folosit cineva pentru clean?

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 19 Mai 2011, 08:31

CataZander scrie:Voi ce fire textile mai folositi momentan am HI SEAS GRAND SLAM de 50 lb pe care il folosesc la somn si nu sunt f multumit de el. e drept rezista bine in nod si se lanseaza decent dar la rez la abraziune e f mica e f abraziv si vreu ceva mai bun. Ce mi recomandati la aceasta putere(40-50lbs)
L&K de la Energo 0,25mm are in jur de 36-38 livre rezistenta si rezista foarte bine la abraziune si nod si se lanseaza foarte bine fiind un fir pentru spin.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 19 Mai 2011, 09:01

lucian_flo scrie:Dar Berkley Fireline Crystal a folosit cineva pentru clean?
Am folosit eu, si imi place firul. Este moale, se lanseaza super bine, nu am reusit sa-i fac peruci foarte mari, dar are si ceva neajunsuri. E alb, deci foarte vizibil in apa (problema se rezolva cu un marker negru si devine SMOKE, pe primii doi metri) :D , si ar putea fi ceva mai rezistent. Per ansamblu eu sunt multumit de el. Am prins cu el clean mare si nu mi-a fost frica.

PS. Apropo de acel crystal - a vazut cineva ata transparenta? :lol:

g30rg3
veteran
veteran

Re: pareri FIR Berkley WHIPLASH CRYSTAL

Mesaj de g30rg3 » 19 Mai 2011, 09:12

demenicornel scrie:salutare tuturor, ce parere aveti de firul asta Berkley WHIPLASH CRYSTAL este bun pt.pescuit la crap si somn,
1.este rezistent la rupere nod
2.este camuflant
3.rezistent la abraziune
care aveti acest fir sinteti multumit de el, sau poate ati auzit ceva despre el, va rog datimi citeva sugesti.

Nu prea recomand fir textil pentru pescuitul crapului, decat ca inaintas si doar unul cu camasa pt ca ii sporeste rezistenta la abraziune aceste fiind un punct foarte slab al whiplash-ului, plus ca un mono de 0,35 e arhisuficient pentru crap chiar si pe Dunare iar la somn un fir de maxim 15 kg forta 0.40. Nu este nevoie sa depasesti aceste numere fiindca un somn de 70 kg in dril nu trage cu mai mult de 9 kg forta ( asta ar insemna sa legi o greutate de 9 kg pe care firul de 0.40 o sustine fara problema, de varful lansetei si sa o ridici tragand de maner :lol: ). Vei intelege apoi ce spun.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 19 Mai 2011, 10:29

g30rg3 scrie:
demenicornel scrie:salutare tuturor, ce parere aveti de firul asta Berkley WHIPLASH CRYSTAL este bun pt.pescuit la crap si somn,
2.este camuflant
3.rezistent la abraziune
care aveti acest fir sinteti multumit de el, sau poate ati auzit ceva despre el, va rog datimi citeva sugesti.

Nu prea recomand fir textil pentru pescuitul crapului, decat ca inaintas si doar unul cu camasa pt ca ii sporeste rezistenta la abraziune aceste fiind un punct foarte slab al whiplash-ului, plus ca un mono de 0,35 e arhisuficient pentru crap chiar si pe Dunare iar la somn un fir de maxim 15 kg forta 0.40. Nu este nevoie sa depasesti aceste numere fiindca un somn de 70 kg in dril nu trage cu mai mult de 9 kg forta ( asta ar insemna sa legi o greutate de 9 kg pe care firul de 0.40 o sustine fara problema, de varful lansetei si sa o ridici tragand de maner :lol: ). Vei intelege apoi ce spun.

Ma intereseaza si pe mine pescuitul somnului , asa ca te rog spune-mi si mie de unde ai informatia sau cum ai calculat ca un somn de 70kg . trage cu 9kg.forta ?

Asta ar insemna ca ar fi suficient un fir de 20lb. sau chiar mai putin (ca doar cei de 70 sunt rari) daca dau dau dedicat dupa somn ?

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 19 Mai 2011, 10:38

catalin66 scrie:
g30rg3 scrie:
2.este camuflant
3.rezistent la abraziune

Ma intereseaza si pe mine pescuitul somnului , asa ca te rog spune-mi si mie de unde ai informatia sau cum ai calculat ca un somn de 70kg . trage cu 9kg.forta ?

Asta ar insemna ca ar fi suficient un fir de 20lb. sau chiar mai putin (ca doar cei de 70 sunt rari) daca dau dau dedicat dupa somn ?
Am mai multi prieteni prin Spania care dau in mod constant pe Ebru dupa somn si sunt asi in domeniul asta. Fa testul cu greutatea pe varful lansetei si te vei convinge ca pana sa o ridici de pe pamant vei da drumul la frana si in plus dau un exemplu RYobi Applause 5000-8000 cu toate ca sunt mulinete de somn au forta de franare pe tambur de 5kg ceea ce e sub 9 kg rezistenta ai firului, dar cele 5 kg desi pare putin, nu ne impiedica cu nimicic in a aduce un somn capital la mal.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 19 Mai 2011, 10:44

Si in plus mai am un prieten care efectiv mi-a dat lectii in a prinde somn. In oct 2008 cu o lanseta telescopica luata din bazar, o mulineta no name si un fir de 0.35 a scos la mal doi somni, unul de 26kg drilul durand cam 2 ore jumate si unul de 42kg agatat la 6 dimineata si scos pe mal la 10:15 :bere:.
My personal best in materie de somn e decat 16kg in acelas an.
Am uitat sa precizez ca ambii au fost prinsi cu un grub de 8 cm alb-sidef.

Hentzone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Hentzone » 19 Mai 2011, 14:53

Daca a reusit sa tina atat timp somnii de peste 20 kg in carlig inseamna ca a avut loc nu gluma... adica ceva intinsura in care sa le dea fir, sa se invarta unde vor ei si in plus de asta si apa adanca si fara structura, dar cu un somn la marimea asta si loc de manevra cat de cat restrans plin de bolovani si curent puternic (de care se ajuta foarte mult somnul) cum mai rezolvi problema monofilamentului de 0.35mm... :?: :wink:
Go fishing, what else...

Scrie răspuns