Pareri despre motoare 4timpi 2.5CP!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
Ok, uite cateva informatii:cristi.v scrie:@Mihai99
Salut Mihai!
Am o intrebare: oare un motor de 6 cp pune in glisaj dihania mea?
lungime: 3 m
latime: 1,20 m
inaltime max : 0,40
pescaj maxim : 0,17
capacitate : 0,270 kg
greutate : cam 60 kg
Am unul de 3.3 Mercury, ca viteza de deplasament in aval destul de bine, dar in amonte iti creste barba... Sa nu mai zic ca rad lipovenii de mine ca merg cu scrumiera in delta![]()
Multumesc mult!
Moatoare 8 hp in 2timp usoare sunt Johnson, Evinrude, Nissan, Tohatsu. La 26 kg
Nissan face chiar si o versiune de 9.8 CP 2 timpi tot 26 kg
Nenorocirea cu astea e ca consuma: Mie un Johnson de 8 hp imi manca cam 40-45 l/100km, in planaj, cu acceleratia la maxim WOT (Wide Open Throttle). Ca idee, o Honda de 50 CP 4 timpi consuma cam tot atita!
In 4 timpi ai urmatoarele optiuni:
6 CP Suzuki DF6 25 kg!! E un motor superb (cel mai bun in clasa)
====================================
Daca planuiesti sa fii singur in barca aia mica si usoara, si cu fundul aproape plat, nu vad de ce Suzuki DF6 nu o sa aiba putere suficienta sa o puna in planaj incarcata cu tine+echipament. Dar sa stii ca esti cam la limita. Nu as face pariu ca ar plana cu doi oameni in barca, dar s-ar putea.
Suzuki, in plus ofera rezervor inclus, si posibilitatea de a se conecta la rezervor extern.
9.8 hp Nissan 4 timpi, are doar 36 kg, e alt motor excelent
====================================
E mai scump, dar e un motor ff bun, usor pentru puterea lui, si o sa il poti folosi si pe o barca ceva mai mare in viitor. Va plana fara probleme barca ta si cu trei oameni inghesuiti in ea.
Ai grija insa ca s-ar putea sa fie prea mare pt barcuta ta (in sensul ca oglinda sa nu fie prea slabuta pentru el - tu stii asta)
pana duminica seara!costica_fishing scrie:
Pana cand tine Boat Show?
Valeu ce era acolo! de la sirene cu genunchiii goi, de-ti venea sa le iei genunchii pe solduri, stai ca asta-i alt film...

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
gata! totul s-a sfarsit! de acum incepe: am fost am comandat (platit) - la sfarsitul lunii am motorul, Suzuki - 2.5cp/ 4 timpi.
Pe 1Iunie testez pe Dunare si pun poze cu capturi.
Multumesc baieti pentru consiliere!
Pe 1Iunie testez pe Dunare si pun poze cu capturi.

Multumesc baieti pentru consiliere!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
am si eu nevoie de un sfat
sunt fan Suzuki si tinteam cel de 6 cp in 4 timpi (culmea e ca e si mai ieftin cu 100 EURO decat Mercury aceleasi specs)
Si ca si greutate sunt comparabile
totusi.... inteleg ca la Suzuki reviziile sunt mai dese si mai scumpe (cam 2-3 mil si la 5/10/20/50/100 si apoi din 100 in 100) comparativ cu Mercury(care cica sunt 1-2 mil si le faci la 20/100 si apoi din 100 in 100)...
pe la targ.. proprietarii de mototare imi ziceau ca e cam acelasi lucru .. la 6cp nu prea conteaza ff mult brandul.. ci mai degraba intretinerea, service.. etc
ca atare?
merci mult
vlad
sunt fan Suzuki si tinteam cel de 6 cp in 4 timpi (culmea e ca e si mai ieftin cu 100 EURO decat Mercury aceleasi specs)
totusi.... inteleg ca la Suzuki reviziile sunt mai dese si mai scumpe (cam 2-3 mil si la 5/10/20/50/100 si apoi din 100 in 100) comparativ cu Mercury(care cica sunt 1-2 mil si le faci la 20/100 si apoi din 100 in 100)...
pe la targ.. proprietarii de mototare imi ziceau ca e cam acelasi lucru .. la 6cp nu prea conteaza ff mult brandul.. ci mai degraba intretinerea, service.. etc
ca atare?
merci mult
vlad
Stai frate ca nu am inteles: revizii la 5 ore, la 10, la 20 etcvlad21 scrie:am si eu nevoie de un sfat
ca atare?
merci mult
vlad
Si fiecare revizie la 2-3 milioane. haaaaaaaa haaaaaaahahahahahaaa
Ma doare burta de ras!
Ce hoti! Pai cu banii aia imi iau un motor nou/an ha ahahahahahaaa
Da daca ii fac un prim schimb la 10h, apoi tot la 100h, shi mai ma uit la impeller anual, ce are? In loc de 20 ani o sa mearga doar 19? he he he
Mercury 6 cp 4 timpi e acelasi cu Nissan si Tohatsu (care le si fabrica)