Pareri despre jiguri Matzuo
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pescuiesc cu Matzuo de ceva vreme si le-am cam incercat pe toate.Sunt bune, dar nu toate!!!
Pe mine ma satisface un singur model de la Matzuo si de aceea am o rezerva de cateva mii bune.Subtiri nu se rupe varful si arcuiesc in agatatura si bolovani.Forma, desi nu imi place in mod deosebit, il face sa se dezdoaie mai greu.Producatorul cred ca a facut un compromis, alegand o sarma de diametru mai mic a fost nevoit sa o indoaie intr-o forma care sa reziste mai bine la stres decat forma clasica.Stiu ca pt multi exista doar Gamakatzu si atat, dar la cate carlige las eu la o partida prefer sa invatz un loc folosind un carlig mai usor abordabil ca pretz.
Pe mine ma satisface un singur model de la Matzuo si de aceea am o rezerva de cateva mii bune.Subtiri nu se rupe varful si arcuiesc in agatatura si bolovani.Forma, desi nu imi place in mod deosebit, il face sa se dezdoaie mai greu.Producatorul cred ca a facut un compromis, alegand o sarma de diametru mai mic a fost nevoit sa o indoaie intr-o forma care sa reziste mai bine la stres decat forma clasica.Stiu ca pt multi exista doar Gamakatzu si atat, dar la cate carlige las eu la o partida prefer sa invatz un loc folosind un carlig mai usor abordabil ca pretz.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
Putin offtopic, dar care e avantajul carligului mai subtire in carne?( la intepare)
Folosesc mai ales Gamakatsu, dar am gasit un model Eagle Claw(carne de tun pentru agataturi)...care imi place, dar este mai gros in carne si nu stiu daca are sau nu efect negativ in intepare...
Chiar as vrea un raspuns pertinet la aceasta intrebare....nu doar teoretic.
Folosesc mai ales Gamakatsu, dar am gasit un model Eagle Claw(carne de tun pentru agataturi)...care imi place, dar este mai gros in carne si nu stiu daca are sau nu efect negativ in intepare...
Chiar as vrea un raspuns pertinet la aceasta intrebare....nu doar teoretic.
Adelin zi-i la om ce model de la matzuo iti place poate-l ajuti sa-si ia niste carlige bune si ieftine ca eu unu nu prea am inteles care-s alea care-ti plac sau ar trebui sa ghicim.Adelin scrie:Pescuiesc cu Matzuo de ceva vreme si le-am cam incercat pe toate.Sunt bune, dar nu toate!!!

-
- utilizator constant
Eu mi-am luat multe bucăţi acu câţiva ani şi nu pot sa le bag nimic de vina.Intr-adevar cred ca nu mai au acelas otel, pt ca am mai luat câteva plicuri anul trecut forma clasica cei drept, dar de ca.cat rau.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
e diferenta mare intre sickle si aberdeen de la matzuo.Adelin scrie:Eu mi-am luat multe bucăţi acu câţiva ani şi nu pot sa le bag nimic de vina.Intr-adevar cred ca nu mai au acelas otel, pt ca am mai luat câteva plicuri anul trecut forma clasica cei drept, dar de ca.cat rau.
sickle inteapa foarte bine si tine de peste admirabil pentru un carlig cu sarma asa subtire.intr-adevar varful se toceste sau se rupe destul de usor,dar la cat costa.....

aberdeen folosesc la salau pe balta in locuri cu agataturi si pe rau la avat.
sickle e singuru carlig "non heavy wire" cu care am reusit sa scot somn fara a se dezdoi.in rest am cam strambat in ei mustaduri si ownere

- johnnybravo
- Moderator
sunt proaste, le folosesc pt a le da la amicii care raman in pana
) sau pt a testa locuri noi, in special cu buturugi ca la bolovani li se rupe varful repede
@ovidiu, pt eagle claw poti strange spinul cu un cleste si nu mai trebuie sa pilesti nimic
pt mine eagle claw si mustad raman favoritele.....am un model gamakatsu care m-a dezamagit profund...sunt groase, li se indoaie 1mm din varf in bolovani iar la reascutire cu pila devin grosolane rau...cam greu sa intepi calumea salaul cu ele...

@ovidiu, pt eagle claw poti strange spinul cu un cleste si nu mai trebuie sa pilesti nimic

pt mine eagle claw si mustad raman favoritele.....am un model gamakatsu care m-a dezamagit profund...sunt groase, li se indoaie 1mm din varf in bolovani iar la reascutire cu pila devin grosolane rau...cam greu sa intepi calumea salaul cu ele...