pareri despre DAIKO
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
pareri despre DAIKO
Vreau un bat baitcasting pentru salau, pescuit din barca pe lac, cu un multiplicator Shimano Calcuta TE 201 DC.
Am pentru salau si un Lamiglas XMG 50, 7-15 gr.
Cel mai bun gasit de mine:
http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-prod. ... ETE&id=633
Rog parerea si/sau sa-mi recomandati altceva.
Am pentru salau si un Lamiglas XMG 50, 7-15 gr.
Cel mai bun gasit de mine:
http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-prod. ... ETE&id=633
Rog parerea si/sau sa-mi recomandati altceva.
-
- veteran
Buna ziua dn. Vasile ,
Am la prietenul nostru Soco, o lanseta G.Loomis GL3 MBR 846 X 1/2-1 oz Heavy extraordinara pentru jigging , mai ales daca folositi Shimano Callcuta 201 DC .
Merita vazuta .
Modelul mentionat de dumneavoastra nu prea se preteaza pentru jig / fibra de sticla are oarecum o dedicatie pentru oscilante si naluci de reactie . Acum depinde de preferintele fiecaruia .
Personal nu pescuiesc cu fibra la jig . Prefer EG Tactics si Jackall Poison Power Approach
Am la prietenul nostru Soco, o lanseta G.Loomis GL3 MBR 846 X 1/2-1 oz Heavy extraordinara pentru jigging , mai ales daca folositi Shimano Callcuta 201 DC .
Merita vazuta .
Modelul mentionat de dumneavoastra nu prea se preteaza pentru jig / fibra de sticla are oarecum o dedicatie pentru oscilante si naluci de reactie . Acum depinde de preferintele fiecaruia .
Personal nu pescuiesc cu fibra la jig . Prefer EG Tactics si Jackall Poison Power Approach

Din viata scapa cine poate.
-
- veteran
-
- senior
Domnilor, am dat o groaza de bani pe Calcutta asta ( dupa ce cunoscatori mi-au spus ca este cea mai buna ( am dovezi )) si nu prea vreau sa o schimb.
Daca veni vorba : Calcutta nu are cea mai atractiva ( artistica ) forma dar : nu am pescuit niciodata cu multuplicator inainte si nu am facut nicio peruca ( incilceala ) cu Calcutta ! Nici chear atunci cind am uitat sa blochez tamburul cind naluca atinge apa ( sau un pic inainte ).
Am folosit PP 15 lb si naluci 50 - 115 gr.
Este chear asa de importanta compatibilitatea dintre bat si mulineta ? Bineinteles ca nu voi folosi aceasta mulineta pe un bat UL si nici L !
Dar la M , MH sau H, nu ar trebui sa fie probleme.
P.S. urmatoarea mulineta va fi o Daiwa.
Daca veni vorba : Calcutta nu are cea mai atractiva ( artistica ) forma dar : nu am pescuit niciodata cu multuplicator inainte si nu am facut nicio peruca ( incilceala ) cu Calcutta ! Nici chear atunci cind am uitat sa blochez tamburul cind naluca atinge apa ( sau un pic inainte ).
Este chear asa de importanta compatibilitatea dintre bat si mulineta ? Bineinteles ca nu voi folosi aceasta mulineta pe un bat UL si nici L !
-
- veteran
.........................................................................................................
in sfirsit ai iteles cum sta treaba la mulinete...mai bine mai titziu decit niciodata.....
Felicitari Vasile pt. alegera facuta.
.........................................................................................................

Felicitari Vasile pt. alegera facuta.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran
-
- veteran
- Dragos Cretu
- senior
Vasile, eu am Conquest 101 DC (varianta pentru Japonia a Calcuttei) si este cea mai frumoasa mulineta facuta vreodata. Cat despre Shimano vs. alte branduri, nu te lua dupa altii care cred ca vorbim despre biciclete (daca ei imi arata o bicicleta Shimano, eu o mananc cu tot cu cadru), uite aici un review pt. tine,...si tineti cont ca vorbim de un produs de serie vs. 3 mulinete mega super tunate:Pop Vasile scrie:Domnilor, am dat o groaza de bani pe Calcutta asta ( dupa ce cunoscatori mi-au spus ca este cea mai buna ( am dovezi )) si nu prea vreau sa o schimb.
http://tackletour.com/reviewdcvslight.html
Daiwa mai au pana or sa scoata ceva revolutionar precum DC-ul. Si daca ma gandesc la produsul lor de serie top Steez, ma apuca rasul...mulineta aia in afara ca este intradevar foarte usoara si frumoasa nu are nimic altceva care sa ii justifice pretul. Am dat de cateva ori cu ea si sincer il compatimesc pe prietenul meu care nu m-a ascultat si si-a luat-o...and guess what?! ...dupa aceea si-a luat si el Conquest DC si Calais DC, iar Steez-ul l-a vandut.
Cat despre echilibrarea bat-mulineta, a mea este model mai mic si tot este prea mare pentru un bat M. Mai ales la baitcasting este un aspect important asortarea batului cu mulineta, pentru ca vorbim de un ansamblu sustinut nu tinut ca la spining, deci poate fi foarte obositoare o zi de pescuit daca nu avem grija la corelarea echipamentului.
Burroughs-ul de care zici nu mai e pe stoc demult la Abrevis.
Mai este un Scylas 70H, din fibra de sticla, dar cu actiune moderat fast spre fast, parerea mea foarte buna pentru jig pe rauri mari cat si pentru crankuri si oscilante mari dar si swimbaituri. Farmecul batului este ca in sarcina devine parabolic si are o rezerva de putere impresionanta.
In rest....stay with Shimano!