pareri despre DAIKO

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 10 Feb 2009, 11:59

si parerea mea e ca pt salau pe lac si un pescuit mediu lejer cu naluci usoare, mai ales din barca unde nu ai nevoie sa lansezi foarte mult si chesti grele care sa solicite mulineta, si eu zic ca un lowprofile e mai indicat, tot ansamblul e mai usor si mai palmabil, poti lansa din scurt cu o mana.
poti pescui pana la urma si cu un round profile(in cazul tau 201 DC) dar cu cat devine mai greu si voluminos ansamblul, mai ales daca ai si o lanseta putin mai grea, esti oarecum fortat sa lansezi cu ambele maini, lucru nu tocmai comod intr-o barca, mai ales stand jos pe bancuta.
si jocul pe care-l imprimi nalucii e oarecum influentat de usurimea ansamblului si palmabilitatea lui.
o lanseta faina de jig e Daiko Burroughs BRSC68M, da nu stiu pe unde o mai gasesti, a fost candva pe abrevis, acum decat comanda de afara de pe plat etc.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 10 Feb 2009, 12:42

Eu am 6 mulinete Shimano, si sunt multumit de ele.
Am luat Shimano pentru ca am citit ca sunt de buna calitate ( Slella si Calcutta de top ) si se gaseau la Cluj, in magazin ( am putut sa le pipai).

Am folosit Calcutta la stiuca cu un bat PENN MILENIUM 198 cm, 50 - 140 gr. Acest bat mi se pare rigid si pentru pesti mari ( 10 kg), dar am pescuit o zi intreaga ( 8 ore ) in bune conditii. Am luat penn-ul pentru voblere mari, pe care le luasem inainte.

Pentru salau, pescuit pe lac din barca, am un Lamiglas XMG 50, 7 - 15 gr folosit cu o Stella 2500.
Vreau de fapt un bat de rezerva, impreuna cu care sa folosesc Calcutta.

Am folosit ca bat de rezerva un St. Croix Legend Elite, L, fast, 2 -7 gr cu o Stela 1000. Pentru mine aceasta varianta a fost OK, dar aveam emotii la un ipotetic peste mai mare ( nu a fost cazul.... )

Fac aceasta discutie ( publica si uneori obositoare si pentru mine ) deoarece in citeva luni de pescuit m-am ales cu 13 bete de spinning.
Nu mai vreau sa ma aglomerez !

Imi recomanzi te rog ceva ?

Multumesc.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 10 Feb 2009, 12:46

pai ai cam tot ce trebuie :)
da la salau pe lac poti da linistit cu spinul.
daca vrei totusi cast pt salau, un low profile si o lanseta M sau ML e mai indicat
low profile - curado 101 d, curado 201 e7, chronach mg 51, metanium mg 7, steez etc
o lanseta pe langa Burroughs BRSC68M, ar fi asta http://www.abrevis.ro/magazin/MAG-prod. ... ing&id=610 dar tot sunt de parere ca nu prea se potriveste cu 201 DC si e putin cam scurta parerea mea
btw cu nr de lansete, e destul de greu sa-ti cumperi pe nevazute si sa se si potriveasca cu ce vrei tu exact, mai ales ca tine si de preferintele personale.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 10 Feb 2009, 13:35

Multumesc, Cristi E !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 10 Feb 2009, 19:23

Revenind la topic ,eu am pescuit 2 manse la Sarulesti anul trecut cu Daiko Burroughs 68M in vederea achizitionarii.
Din pacate a cedat in finalul mansei desi am pescuit cu mono de 16 ...
Cei de la Abrevis in speta Dragos a luat batul inapoi fara nici un comentariu si am comvenit ca daca vor importa vreodata acest model mi-l doresc.
Se pare ca batul avea un viciu ascuns sau chiar a fost lovit ,deoarece a stat in standul magazinului ceva vreme.
Mie sincer mi-ar fi placut sa-l achizitionez.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 10 Feb 2009, 20:45

Ma bag si eu in discutie desi nu stiu daca r fi cazul !
Ultima recomndare a lui Cristi mi se pare cea mai OK , atat din punct de vedere al calitatilor batului cat si din prisma faptului k batul inca mai este pe stoc !
Dar k o parere personala nu stiu daca se "imperecheaza " ft bine cu Calcuta 201 !

Scrie răspuns