oscilante, rotative effzett vs berti vs orkla vs colonel etc

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 06 Feb 2007, 11:58

balzerul colonel sunt ok dar sunt cam lucioase parerea mea

dar rotative abu garcia cel putin pe care le-am vazut sunt cam subtiri adica aveau marginile stantate in plus de asta erau si destul de scumpe,

oscilante
1.berti
2. home made
3. made in china dar tunnate adica fara colante si cu ancore schimbate

rotative
1.balzer colonel z 1 si 2 silver bronze
2.bannax millenium 1
3.mepps aglia 1-2
4.berti lure de 1 clasic (numai pentru clean)
the angler is catching xxx, not by the lure

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Feb 2007, 13:04

:) pentru domnu' Berti daca mai apare pe aici, 1 intrebare:

De ce nu se produc oscilante cu suprafata mare si greutate mica, ma refer ceva la 6-8 grame dar cu o suprafata mai mare ? Stiu ca au probleme la lansari dar permit o evolutie mult mai lenta intr-un loc cu iarba unde oscilanta trebuie sa evolueze la 10 cm maxim adancime...de exemplu am un DOLI de 8gr (l-am primit) si coboara prea repede motiv pentru care trebuie jucat mai energic pentru a ramane in suprafata :( Am facut o comparatie cu modelul similar de la Gipo care evolueaza mai bine in situatia expusa...sincer as prefera o combinatie intre cele doua deoareca calitativ materialul Berti este net superior Gipo :wink: totusi este ceva mai greu :!:

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 06 Feb 2007, 13:12

pikeman scrie::) pentru domnu' Berti daca mai apare pe aici, 1 intrebare:

De ce nu se produc oscilante cu suprafata mare si greutate mica, ma refer ceva la 6-8 grame dar cu o suprafata mai mare ? Stiu ca au probleme la lansari dar permit o evolutie mult mai lenta intr-un loc cu iarba unde oscilanta trebuie sa evolueze la 10 cm maxim adancime...de exemplu am un DOLI de 8gr (l-am primit) si coboara prea repede motiv pentru care trebuie jucat mai energic pentru a ramane in suprafata :( Am facut o comparatie cu modelul similar de la Gipo care evolueaza mai bine in situatia expusa...sincer as prefera o combinatie intre cele doua deoareca calitativ materialul Berti este net superior Gipo :wink: totusi este ceva mai greu :!:
Linguri mai usoare decat cele pe care le producem nu prea pot fi facute, ar insemna sa fie mai subtiri si s-ar deforma foarte usor. Am facut la un moment dat si astfel de linguri, dar numai pentru incercari. Este destul de greu de pescuit in 10 cm. deasupra bradisului, dar nici lingura aleasa de tine ca exemplu (doli) nu este cea mai buna pentru asa ceva, exista alte linguri cu portanta mai mare (banana, para, tzack... de exemplu). Eu, intr-o situatie similara, cel mai bine am reusit sa pescuiesc cu o banana nr.2.
Toate cele bune!
Petre German- BERTI

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 06 Feb 2007, 13:21

da , tzack este un model care imi place mult pe astfel de situatii, banana nu am incercat, am ales ca exemplu doli fiindca mai pescuiesc si la "buza stufului sau a ierbii" si imi place o evolutie lenta pe cadere , de multe ori fiind nevoit sa scot lingura dupa 2m deoarece se umple de iarba.

Oricum, va multumesc pentru raspuns :wink: ramane sa testez si o banana

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 06 Feb 2007, 13:40

pikeman scrie:da , tzack este un model care imi place mult pe astfel de situatii, banana nu am incercat, am ales ca exemplu doli fiindca mai pescuiesc si la "buza stufului sau a ierbii" si imi place o evolutie lenta pe cadere , de multe ori fiind nevoit sa scot lingura dupa 2m deoarece se umple de iarba.

Oricum, va multumesc pentru raspuns :wink: ramane sa testez si o banana
Pentru nimic. Oricum fac si o mica rectificare.
... la Doli nr.1, exista si unul mai usor decat cel de 8 grame, si anume de 6 grame.
FIR INTINS!!!

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 06 Feb 2007, 13:52

@Petre Berti
Pe cand Wobblere Berti ? sau nu aveti asa ceva in plan ?

petre - BerTi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de petre - BerTi » 06 Feb 2007, 14:02

In viitorul foarte apropiat sigur nu.

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 06 Feb 2007, 16:39

adiwolf scrie:@ podosu dorel

doreleeee,intreaba-ma pe mine de berti daca tot vrei sa inveti ( :lol: ),la mine sunt pe locul 1(unu) ca naluci si ca nr.

@ adi77 & sir caca

fratilor,cand ma uit la ce naluci folositi si la ce nume pronuntati ma gandesc daca nu cumva am nimerit gresit pe un forum strain.
sincer nu am vazut niciodata nalucile numite de voi prin vreu'n magazin din zona mea si credeti-ma ca belesc ochii mereu pe unde umblu.
voi aveti marele avantaj ca sunteti aproape de granita si mai trageti o fuga la vecini,dar marea majoritate a pescarilor nici macar nu au auzit de Kuusamo sau alte nume sonore si atunci va intrebati de ce multa lume lauda nalucile Berti?
pt ca sunt facute in roomania,pt ca sunt accesibile ca pret,pt ca sunt calitative si se mai prinde si peste cu ele.
nu zic ca cele insirate de voi nu ar fi bune,doamne fereste de asa ceva,dar daca nu unt accesibile ,nu se gasesc in magazine? cu ce sa le compar?
Intr-adevar oscilantele de care discutam incep de la 20 Ron si nu prea le gasesti pe la noi, dar nici una dintre firmele care sunt sus in topul meu nu prea au oscilante pentru Europa centrala (mici exceptii) nu prea sunt facute pentru Romania. Si ABU si KUUSAMO au naluci mai grele decat tipicul apelor de la noi. Berti in schimb are o gama mai diversificata de oscilante subtiri bune pentru o evolutie mai lenta si la suprafata.
EX: Oscilanta mea preferata (nu cea mai prinzatoare) este Abu Atom, pe canale (apa mai mica) toamna si primavara am mai multe rateuri decat capturi. Pe apa curata in perioadele cu vegetatie putina sau fara, cu ochelari polaroizi am vazut in apa numeroase rateuri din cauza vitezei prea mari de recuperare si metabolismului mai lent.
Intr-adevar Berti are modele mai profilice pentru apele noastre decat o firma Finlandeza (ex: Kuusamo) dar ca si vibratii, miscare in apa si calitate eu totusi le prefer pe acestea (parerea este personala si subiectiva). Obiectiv privind probabil as avea rezultate mai bune (ca numar de bucati) la Berti, nu cred ca dimensiunile capturilor ar fi mai mari.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 06 Feb 2007, 17:53

@sir caca

Abu atom sunt super. Ai dreptate cu apele noastre, in general lingurile facute de nordici sunt concepute pentru lacuri, vorbesc de alea pentru stiuca. Sunt bune si la noi pe lacuri de acumulare etc, in schimb nu sunt prea potrivite pentru ape care nu sunt adanci.

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 06 Feb 2007, 17:55

adi777 scrie:@sir caca

Abu atom sunt super. Ai dreptate cu apele noastre, in general lingurile facute de nordici sunt concepute pentru lacuri, vorbesc de alea pentru stiuca. Sunt bune si la noi pe lacuri de acumulare etc, in schimb nu sunt prea potrivite pentru ape care nu sunt adanci.

UTO de la abu este ok daca sti sa dai cu ea :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Scrie răspuns