discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Leba
- veteran

-
meas scrie:Poti fi mai explicit?
Indica-mi ceva;cum am spus,la tehnologie sunt hentz
Poate prind urmatoarea comanda.Daca nu termin banii pana atunci

uite ia-ti combo.ul
asta cu Stradic, vinzi Shimano.ul si-ti iei mulineta
asta daca tot vrei una mai eftina.
si impaci si capra si varza.

ramai cu o lanseta bunicica si cu o mulineta la fel cu baniii pe care-i dadeai pe ce-ai vrut initial.
dai o BR.

-
Ionut the carp
- veteran

ia-ti frate cum ti-am zis, xxx eagle+tournament zx(mulineta e facuta de daiwa!!) e 110$ pret catalog si impaci si mama caprei si mama verzii
daca vrei ptr barca ia-ti marimea 2000 la mulineta si varianta GS705 la bat;) sincer e un super combo de la care nu o sa ai dureri de cap

-
meas
- veteran

leba scrie:
uite ia-ti combo.ul
asta cu Stradic, vinzi Shimano.ul si-ti iei mulineta
asta daca tot vrei una mai eftina.
si impaci si capra si varza.

ramai cu o lanseta bunicica si cu o mulineta la fel cu baniii pe care-i dadeai pe ce-ai vrut initial.
dai o BR.

"Scump doamna,scump...da' halatu,halatu ala cat e?"
Multumesc de sfat,poate ai dreptate, dar pretul initial e prea mare(il platesc vreau nu vreau),apoi la cat noroc am eu nu gasesc cui sa vand mulineta si nici de unde s-o cumpar pe ailalta(sau trebuie sa iau combo-ul plus mulineta mica=pret mai mare).Poate dai tu fo'200 coco pe Shimano

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
meas
- veteran

Ionut the carp scrie:ia-ti frate cum ti-am zis, xxx eagle+tournament zx(mulineta e facuta de daiwa!!) e 110$ pret catalog si impaci si mama caprei si mama verzii
daca vrei ptr barca ia-ti marimea 2000 la mulineta si varianta GS705 la bat;) sincer e un super combo de la care nu o sa ai dureri de cap

Nu crezi ca ar merge si varianta ZX1500A la mulineta,nu cred ca trebuie sa incarc atata fir.Daca dau din barca oricum ma trage dupa el
Cat despre lanseta ce vrea sa zica cu MH(medium high)
Nu e prea rigida?
Am vazut si varianta GS703 ML???
Zau ca-mi prind urechile
La combo-ul asta mi-a placut felul in care se prinde mulineta;stai tot timpul cu mana pe pluta,nu pe filetul mandrinei.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
meas
- veteran

Ionut the carp scrie:ia-ti frate cum ti-am zis, xxx eagle+tournament zx(mulineta e facuta de daiwa!!) e 110$ pret catalog si impaci si mama caprei si mama verzii

Nu crezi ca ar merge si varianta ZX1500A la mulineta,nu cred ca trebuie sa incarc atata fir.Daca dau din barca oricum ma trage dupa el
Nu e prea rigida?
Zau ca-mi prind urechile
La combo-ul asta mi-a placut felul in care se prinde mulineta;stai tot timpul cu mana pe pluta,nu pe filetul mandrinei.
-
Tavi
- veteran

meas scrie:Ionut the carp scrie:ia-ti frate cum ti-am zis, xxx eagle+tournament zx(mulineta e facuta de daiwa!!) e 110$ pret catalog si impaci si mama caprei si mama verzii

Nu e prea rigida?
Zau ca-mi prind urechile
Medium heavy, nu high. Adica mediu spre greu.
ML=medium light, mediu spre usor.
Astea reprezinta Power = puterea batului.
Marimea mulinetei si puterea batzului le alegi asa fel sa se potriveasca una cu alta si cu greutatea nalucilor care le vei lansa, nu cu barca.
Daca dai din barca iti iei un batz mai scurt.
-
Michael
- Moderator

meas scrie:
crezi ca asta e un avantaj?
cu timpul vei invata ca un deget pe blank sau sa ai in palma o mandrina de grafit montata pe un blank through handle te va ajuta sa simti ce e la capatul firului.
-
Ionut the carp
- veteran

poti si 1500 dar eu iti recomand 2000 ca au aceeasi masa, dar capacitatea tamburului mai mare si o poti folosi si la alte bete

batul ce ti l-am recomandat poti pescui fara prea mari probleme la salau, nu iti trebuie o mulineta si un bat "monstru" ca sa scoti pestii mai mari, e chestie de pricepere

eu il consider un bat ptr jig, aici mi-a placut cel mai mult cum lucreaza

-
meas
- veteran

Michael scrie:
crezi ca asta e un avantaj?
cu timpul vei invata ca un deget pe blank sau sa ai in palma o mandrina de grafit montata pe un blank through handle te va ajuta sa simti ce e la capatul firului.
Eu de obicei tin piciorul mulinetei intre medius si inelar asa ca eminenta hipotenara este mereu in contact cu filetul mandrinei iar aratatorul este oarecum pe blank.
Partea proasta este ca dupa o zi de blinkerit ai santuri in acea eminenta(partea moale a palmei de sub degetul mic)
Cat despre simtitul de la capatul celalalt nu-mi fac probleme.De obicei imi smulge mana.Dau cu naluci mari pentru pesti mari.Am prins bricege cu linguri de 11 cm dar niciodata pesti mari la flecustete.
Eu mai am un principiu la pescuit.Nu sunt neaparat adeptul capturilor nenumarate...decat mult si marunt, mai bine mare si....deloc

-
meas
- veteran

De data asta vin cu niste produse de la
http://www.bassproshops.com
sa le supun atentiei voastre:
Mulinete:
-Shimano Sidestab(38-330-874-00)
-Shimano CX Series(38-330-892-00)
-Mitchell Avocet Gold(38-330-512-00)
-Daiwa Regal XI(38-340-584-00)
Lanseta:
-Tourney Special IM 7(38-130-229-00)
-Shakespeare Ugly Stick(38-133-632-00)
Toate astea par bune si au preturi accesibile.
Mai este si un combo de la Cabela's care pare si el destul de bun:
-Cabela's Tournament ZX/Tourney Trail IM 7
Voi ce parere aveti??