Ochii 3D Cum se fac??
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
pana faci tu un vobler eu fac cel putin 50 de naluci si nici nu fac rumegus prin casa. poate te-ai orientat tu gresit. 
imi ia cam 10 minute sa fac ochi la o serie de 10 bucati, asta cand ma complic cu asa ceva, nu c-ar fi nevoie. iar timp liber mai subtire ca mine au putini oameni, nu vrei sa stii ce program am cu munca.
as putea sa cumpar tot soiul de scule de fishing inclusiv la preturi preferentiale, dar nu ma intereseaza si prefer sa mi le fac. nu toti se apuca sa faca lucruri din saracie sau ca vanda mai departe naluci de pescuit. daca tu preferi sa cumperi, foarte bine, n-am combatat treaba asta si foarte bine ca exista posibilitatea si este ieftin.
nu vreau sa te conving de nimic si nici pe pikeman, dar daca a intrebat am zis sa-i arat niste chestii, poate il ajuta cu ceva si-i place ce vede in poznele alea. mai departe, treaba lui ce si cum.

imi ia cam 10 minute sa fac ochi la o serie de 10 bucati, asta cand ma complic cu asa ceva, nu c-ar fi nevoie. iar timp liber mai subtire ca mine au putini oameni, nu vrei sa stii ce program am cu munca.
as putea sa cumpar tot soiul de scule de fishing inclusiv la preturi preferentiale, dar nu ma intereseaza si prefer sa mi le fac. nu toti se apuca sa faca lucruri din saracie sau ca vanda mai departe naluci de pescuit. daca tu preferi sa cumperi, foarte bine, n-am combatat treaba asta si foarte bine ca exista posibilitatea si este ieftin.
nu vreau sa te conving de nimic si nici pe pikeman, dar daca a intrebat am zis sa-i arat niste chestii, poate il ajuta cu ceva si-i place ce vede in poznele alea. mai departe, treaba lui ce si cum.
-
- veteran
eugen, stai linistit frate, n-am vrut sa fiu acid in ce am scris, itzi respect pasiunea sa faci acei ochi 3d, raportu la mine in confectzionarea voblerelor este de 50% placere 50% necesitate, de acea orice accesoriu ce se poate cumpara cumpar fara sa stau pe ganduri, si mai este o chestie, cand ai in minte `n` modele,batai,colorituri si vrei sa le faci cat mai repede, orice `semifabricat` este binevenit
.
salut si respect!!

salut si respect!!
be smart be silent be deadly.....
empthy_cluster scrie:confectzionarea voblerelor este de 50% placere 50% necesitate, de acea orice accesoriu ce se poate cumpara cumpar fara sa stau pe ganduri, si mai este o chestie, cand ai in minte `n` modele,batai,colorituri si vrei sa le faci cat mai repede, orice `semifabricat` este binevenit.
salut si respect!!

parerea me
Cat despre semifabricate, e ok sa le folosesti, dar trebuie sa ai si un "as in maneca", fiindca e posibil sa nu ai tot timpu semifabricatul la indemana si atunci trebuie sa ti-l fabrici...plus ca nu ai tot timpul chef sa "freci lemne" si atunci te apuci sa faci ceva mai light

P.S. si sa mute cineva topicul la "echipamente si accesorii"
Always C&R
http://www.bscteam.ro
-
- veteran
@pikeman, fratele meupikeman scrie:
asta ii prima greseala , in pescuit nu exista graba si in constructia voblerelor cu atat mai putin, procesul tehnologic dureaza minim 5 zile pana un vobler ajunge la apa...am facut si eu voblere "deo zi, doua" , si bineinteles ca aratau, functionau si tineau exact de cate atentie le acorzi, nu poti sta sa te gandesti, "vai maine vreau un DR de 9 cm nush ce culoare sa dau cu el" ca nu tine
am testat eu , daca tot pierzi timp si energie si materiale, mai bine faci un lucru sa tina ..., problema nu e sa faci un vobler ci sa reziste in timp, la atacurila pestilor si la lovituri mecanice si asta depinde de cat de bine il protejezi in procesul tehnologic
![]()
parerea me
la mine constructzia unui vobler tzine doo zile, in a treia zi ii pun barbeta si-l testez, accentul il pun pe vibratzie nu pe cum arata voblerul la final, despre durabilitate la mine nu tzine si sti de ce, ca-l seaman de obicei prin boschetzi

normal la tine si la altzi din cate am intzeless tratezi lemnul, poate voi face si eu la fel cand vor lua apa voblerele pan atunci asta estes procedemus ca pan acumus.
salutare

ps. o sa fac un vobler nevopsit, doar lemn si lac ii pun barbeta si dau si paroll ca poate in anumite situatzii o sa prind (sau poate nu)...
-
- veteran
baga mare cu ala nevoxit ca ma cugetam si eu la unul
) , faci cum consideri cu agatatorile si restul, io sper sa pun mana pe o barca si mai am si un dispozitiv de "dezagatat" care bineinteles ca are si el o limita... de crapat nu a crapat lemnu ci voxeaua
) de la netratatus, dar deh, folosesc tei si alte chestii asa ca prefer sa nu risc banu pentru repezeala, am inteles si ideea ta, de fapt asa am inceput si eu
pana cand am inceput sa privesc totul ca pe un fel de arta
P.S. tratarea lemnului te costa 5RON si poti trata vro 100 de voblere de banii astia

P.S. tratarea lemnului te costa 5RON si poti trata vro 100 de voblere de banii astia

Always C&R
-
- veteran
sa nu-ti pui mari sperantze in dezgatzatoru ala, ca si @bibanus o facut unu si ii bun nu zik nu da-ti si ff......e firu pe unde `circula`(folosit de pe mal poate din barca ii mai ok), de solutzie de tratat ce pot spune nu banu-i problema, daca o sa-mi crape le tratez si io ce sa fac pan atunci voi proceda `clasic`, si io tei folosesc ca-i mai bun de `sculptat` ca si bradu, as incerca mai incolo balsa da nacazu-i ca solutziile de tratare nu se prea gasesc pe la noi, in rest spor la cioplit si fir intins
.

mai sati zic io una cu dezgatatorul ala, il las pe fir si daca nu mere asa, sfoara groasa, leg 2 ancore cu un snur de el , desfac toata sfoara si o las la picioare, rotesc dezgatatorul in mana si zvarrr cu el in balta rau sau ceo mai fi si apoi iau copacu la japca, deobicei daca e rezistent copacul indoi ancora, daca am noroc si voblerul ii intro craca il trag afara
cu tot cu craca:P a tinut de multe ori faza asta

Always C&R
-
- veteran
esti `nebun` pikeman, sa mor de nu
, io las craca acolo ca-i nevoie de `structura` pt. cc..tu asta de rapitor, daca o scot afara ii posibil sa zik `pa pa` la locu ala, de obicei pe apa peste 9 grade fac baie dupa bobler, daca cuget si-i cam nasol locu il las plantat dreaq acolo, eventual mai seaman vre-o doo pe langa el sa fie si mai estetika kraka si cine stie pe viitor poate mai aduna si peste