discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
lau_bau
- veteran

Anul trecut mi am luat Coyote de la sorin_nsk la insistenta acestuia ca sunt ok.
Am avut ocazia sa ii compar cu costa del mar si nu am vazut nici o diferenta la calitatea lentilei si cum se vedea prin ea.
Cu atat mai mult ca lentila avea aceeasi nuanta si culoare.
Acum ii multumesc la sorin si imi pare rau ca nu mi am luat 2 perechi de Coyote.

-
liviu68
- senior

Sunt din nou în căutare de ochelari, fiindca tocmai ce i-am pierdut. Nu regret foarte tare ca i-am pierdut, regret ca i-am cumpărat. Erau ochelari julbo octopus 2-4 cu care nu am reușit sa mă împrietenesc fiindcă se închid foarte tare.
M-am cam lămurit în legătură cu nuanțele de culori, la lentile mă refer, utile în cele mai multe situații la pescuit, acum va întreb ce forma prezintă mai multe avantaje sau dezavantaje, respectiv ochelarii care urmăresc conturul fetei și izolează cumva ochiul limitând lumina care intra prin lateral (ceva gen monsterdog de la oakley) sau o forma mai aerisita și plata care previne aburire lentilei pe canicula (gen maui jim).
Sunt puțin derutat fiindcă la precedenții ochelari m-am lovit de acest inconvenient fiindcă se abureau lentilele destul de tare chiar și atunci când nu era foarte cald afara, deși potrivit reclamei lentila ar fi trebuit sa aibă un soi de protecție la abur.
-
hegedusalin
- veteran

Si eu am aceeasi problema ci julbo explorer. Se aburesc... si sunt foarte greu de sters. Scuturile detasabile sunt incomode... si cand se inchid de tot imi deranjeaza ochii...
-
costi
- veteran

Si mie la Julbo Blast mi se aburesc lentilele de numa.... De fapt cam la toate perechile de ochelari care se muleaza bine pe fata am problema asta. Am ajuns la concluzia ca prefer ochelarii de soare cu rame cat mai fine si care nu urmaresc perfect conturul fetei....
-
lau_bau
- veteran

Salut
Eu am julbo cameleon bivoac si mi se par super.
Nu se aburesc dar protectiile sunt cam fixe.
Marele avantaj e ca sunt maleabili.
-
liviu68
- senior

Ce forma / model de ochelari folosiți și puteți sa recomandați?
Intre timp am mai dat o tura prin magazinul de unde am cumpărat julbo, fiindca nu am o problema cu brandul, dar nu am găsit nimic notabil. De altfel mi s-a părut ca erau mai puține modele decât atunci când am cumpărat eu ochelarii.
Am putut proba intr -un magazin din București cam 20 de ochelari maui jim din cele aproximativ 30 de perechi expuse, par de foarte buna calitate dar și prețul este destul de sus intre 900 și 1500 lei.
Cei care mi-au plăcut nu mai mult nu mi se potrivesc. Am găsit și un model denumit bamboo forest, foarte ușori dar care păreau și foarte firavi. De altfel postarile de pe amazon confirma cumva ca sunt firavi, motiv pentru care ezit sa dau pe ei 930 lei.
În același magazin am probat cam tot ce mi-a picat în mana și nu am găsit ceva care sa iasă în evidenta măcar ca ergonomie.
Am cocheta și cu wileyx dar nu m- au convins prețul și comentariile de pe forumurile de afară.
Sunt în impas, va rog un sfat măcar în ceea ce privește forma pentru care ar merita sa optez, ținând cont de experiențele pe care le-ai avut.
-
Jedi
- veteran

Modele la care nu am avut comentarii ...Bolle Recoil TNS , Smith Optics Galegos amber.
La prieteni si magazine am probat multi Suncloud , modelele Poptown, Warrant, Sentry si altele de care nu-mi mai amintesc, stau excelent, ergonomie nota zece, lentile foarte bune, durabilitate mare...
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
SF
- veteran

Radio Erevan
Nu mai folosesc
In ultimii 2 ani pur si simplu nu i-am folosit , desi i-am carat cu mine pe coclauri !
Voi stiti

-
Jedi
- veteran

Cum asa? Nu te deranjeaza stralucirile sau nu-s buni ochelarii?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
-
SF
- veteran

Pur si simplu nu am nevoie de ei , in barca daca merg de la un loc la altu si ii de facut distanta si bagi viteza , ca sa nu-mi intra saratura in ochi da , in rest nu am nevoie ....
I-am lasat , nu i-am mai folosit , si nu simt nevoia ....ii o chestie natural , nu mi-am propus sa-i las , efectiv ii am in bagaj da nu-i folosesc , si nu se intampla nimic ...