Ochelari Pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Re: Ochelari Pescuit

Mesaj de tito » 10 Iun 2015, 21:08

Am testat majoritatea culorilor si cele mai potrivite culori mi s-au parut cele galbene (maresc foarte mult contrastul si se pot vedea in apa detalii ce scapa ochiului daca folosim culoarea gri-negru sau chiar maro inchis), o culoare excelenta pentru sofat, daca lentila face parte din categoria 1 sau 2 pot fi folositi si noaptea. Culoarea albastru-verde (nu albastru simplu) sau verde, iarasi mareste foarte bine contrastul si e mai odihnitoare decat cea galbena. Actualmente mai am 5 perechi, ultima achizitie fiind o pereche de ochelari cu lentila roz-portocaliu...de care nu ma mai despart atunci cand pescuiesc si e soare puternic, in locurile intunecoase si in zilele cu nori folosesc culoarea galbena. M-au dezamagit ochelarii de la Gamakatsu pe care nu-i recomand, chiar daca din specificatii par superiori altor marci.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 11 Iun 2015, 02:48

In ultima vreme m-am procupat nitel de ochelarii polarizati..Am avut dinainte ceva FlyingFisherman,Bluewater Optics, Browning, Smith Optics , mai cumparat recent Suncloud de muieri pt nevasta, Native si Serengeti pt mine....mai probat de pe la prieteni si magazine ceva Suncloud,Cocoons,Strike King, Oakley GasCan,Costa Hammerhead si inca unii bizari Von Zipper Clutch , ...ma rog, probabil peste 20 de bucati ...si pe linga calitatile principale urmarite de pescari (a vedea pestele si a proteja ochii) imi apare o problema care parca anuleaza primele, si anume ergonomia. Desi m-am tot uitat in oglinzi si nu mi se pare ca as avea o figura (prea) desucheata :lol: , am gasit foarte putine modele care sa stea ca sudate pe ochi...Am retinut doua modele de la Suncloud, Poptown si mai ales Sentry care odata pusi, am impresia ca sint nituiti acolo...plus raza mare vizuala, plus acoperire marginala excelenta.
Poate cu explozia de modele din ultimii ani , se procupa mai mult de dizainuri **** la rame si nume pompoase la lentile dar neglijeaza alte aspecte...acum la Serengeti imi intra lumina prin toate partile, ce folos ca au lentile date dracului daca am tot felul de straluciri parazite din interior iar cu Native daca transpir putin trebuie sa-i port cu bretele pe cap.. :lol1:
In alta ordine de idei, astia de la Solar Bat zic acum ca verzuliu (mossback) ar fi culoarea cu care vezi pestele cel mai bine..Cativa ani au fost amber si copper... :roll: http://www.solarbat.com/pages/fishing-tints
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Iul 2015, 23:36

Jedi scrie:...acum la Serengeti imi intra lumina prin toate partile, ce folos ca au lentile date dracului daca am tot felul de straluciri parazite din interior...
Am reusit/nimerit sa gasesc, totusi, un model de Serengeti care acopera ochiul binisor. Velino le zice. Fainoshagu' e ca mai sunt numai pe stocuri pe la pravalii, pt. ca nu se mai fabrica...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 06 Aug 2015, 02:32

Ai mei se numeau Udine si i-am pasat ca cadou la cineva care doar se plimba pi shentru cu ei... :lol:
M-am consolat cu Bolle Recoil , anatomie si acoperire de 5 stele...Asa mai zic si eu ochelari sport...
Pe Ebay am mai vazut Velino, ceva in UK,altii in Us...Par ok, destul de mare lentila...ai cu sticla sau plastic?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 07 Aug 2015, 21:15

Eu am luat o pereche de coyote breaker de la sorin_nsk.
Raport calitate pret super ok. Lentilele nu se zgarie.
Ii am acum si in concediu si sunt ok si la condus.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 09 Aug 2015, 13:34

Jedi scrie:Ai mei se numeau Udine si i-am pasat ca cadou la cineva care doar se plimba pi shentru cu ei... :lol:
M-am consolat cu Bolle Recoil , anatomie si acoperire de 5 stele...Asa mai zic si eu ochelari sport...
Pe Ebay am mai vazut Velino, ceva in UK,altii in Us...Par ok, destul de mare lentila...ai cu sticla sau plastic?
Cu sticla. O prefer inaintea oricarui polimer. Am ales varianta 555nm, polarizat si heliomat, care constat ca e cea mai odihnitoare pt. ochi din cate am purtat pana acum. Cristal clear...
Si da, te cred cand zici ca modelul pe care l-ai avut, Udine, e expus la reflexii pe interior. Incercasem inainte tot un model cu curbura mica a bazei (Claudio) si pateam aceeasi treaba. Intra lumina pe lateral si era deranjant in unele situatii. Velino astia au curbura RX 8, adica urmaresc conturul fetei, acoperind si colturile ochilor. Nimic de reprosat, de data asta. Asa ca ma pot bucura pe deplin de calitatea lentilelor Serengeti...
Sper doar ca Bushnell (detinatorul Serengeti) sa stea pe picioare mai bine decat alte companii producatoare de ochelari de soare, care au fost inghitite de "cancerul" Luxottica... Asta pt. cei tentati sa se infierbante in subiecte gen Oakley vs. Ray-Ban...
Ca sa se inteleaga la ce ma refer, recomand un filmulet:
https://www.youtube.com/watch?v=voUiWOGv8ec
:wink:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

meanson
junior
junior

Mesaj de meanson » 09 Aug 2015, 19:29

Am și eu o pereche de serengeti heliomati cu lentila din sticla și sant foarte mulțumit de ei
Vaporul pluteste dar cu pisica nu poti sa bati cuie

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 11 Aug 2015, 12:45

Salut, ochelarii de la Shimano si de la Rapala ofera un raport calitate/pret bun.

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 11 Aug 2015, 15:36

Mulinete si voblere da. Ochelari hmm.
pescar particular

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 11 Aug 2015, 16:52

Shimano are traditie si la produsele pentru ciclism, ei fabrica ochelari de multi ani.

Scrie răspuns