Numarul optim de inele pentru lansete
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Numarul optim de inele pentru lansete
Am observat ca unele lansete avand aceeasi lungime de 7' , aceeasi clasa de putere Medium, aceeasi actiune, au un numar de 9, 8 sau 7 inele.
Cum influienteaza un numar in plus sau in minus de inele caracteristicile lansetelor de aceeasi lungime, putere, actiune?
Cum influienteaza un numar in plus sau in minus de inele caracteristicile lansetelor de aceeasi lungime, putere, actiune?
- mihaimircea
- veteran
dupa umila mea parere:
numar mare de inele=frecare mare
numar mic de inele=nu curge corect firu in lanseu.
Asadar numarul optim este caractersitic pentru fiecare blanc si tip de pescuit, actiune etc.
Si eu am doua lansete de aceeasi lungime, una cu fro 9 inele alta cu 6. In afara ca ma enerveaza ca trebuie sa trec firu prin mai multe inele, nu vad alt dezavantaj ca ai mai multe inele. Daca ma mai gandesc poate chair e mai misto, se distribuie mai bine incarcarea in drill cu pestii de peste 7 kile (probabil
)
Asadar numarul optim este caractersitic pentru fiecare blanc si tip de pescuit, actiune etc.
Si eu am doua lansete de aceeasi lungime, una cu fro 9 inele alta cu 6. In afara ca ma enerveaza ca trebuie sa trec firu prin mai multe inele, nu vad alt dezavantaj ca ai mai multe inele. Daca ma mai gandesc poate chair e mai misto, se distribuie mai bine incarcarea in drill cu pestii de peste 7 kile (probabil

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
- senior
-
- veteran
Un numar mai mare de inele face ca in dril blank-ul sa fie solicitat uniform pe toata lungimea lui si deci posibilitatea de a se rupe mai mica.
Daca nr. de inele este mic exista posibilitatea ca aruncarea sa fie mai scurta datorita frecarii firului de blank.
Nr. optim de inele se calculeaza printr-o incarcare statica a blank-ului,multe bete de serie nu au nr. corespunzator de inele(probabil pe considerente economice).
Daca analizati un bat match veti observa ca are multe inele mici dese ce permit aruncari lungi cu monturi usoare si in acelas timp blank-ul e solicitat uniform pe toata lungimea lui la aruncare sau in drill.
Conteaza f. mult si greutatea inelelor folosite ,greutate ce poate schimba actiunea batului daca inelele sunt prea mari si grele.
La betele mele de spinning ce sunt in jur de 3,5m. am folosit inele match cu piciorul lung(model M) tocmai ca sa nu folosesc f. multe inele ce ar ingreuna blank-ul subtire(betele sunt facute pe blank-uri de fly),inele ce departeaza firul de blank ca atingerea firului de blank sa nu franeze aruncarile.
Sunt preferate betele facute la comanda deoarece pot fii realizate preferintele personale ale pescarului impreuna cu o judicioasa stabilire a nr. minim de inele neceasar ,precum si pozitionarea lor corespunzatoare pe blank.
Jean Scurtu
Daca nr. de inele este mic exista posibilitatea ca aruncarea sa fie mai scurta datorita frecarii firului de blank.
Nr. optim de inele se calculeaza printr-o incarcare statica a blank-ului,multe bete de serie nu au nr. corespunzator de inele(probabil pe considerente economice).
Daca analizati un bat match veti observa ca are multe inele mici dese ce permit aruncari lungi cu monturi usoare si in acelas timp blank-ul e solicitat uniform pe toata lungimea lui la aruncare sau in drill.
Conteaza f. mult si greutatea inelelor folosite ,greutate ce poate schimba actiunea batului daca inelele sunt prea mari si grele.
La betele mele de spinning ce sunt in jur de 3,5m. am folosit inele match cu piciorul lung(model M) tocmai ca sa nu folosesc f. multe inele ce ar ingreuna blank-ul subtire(betele sunt facute pe blank-uri de fly),inele ce departeaza firul de blank ca atingerea firului de blank sa nu franeze aruncarile.
Sunt preferate betele facute la comanda deoarece pot fii realizate preferintele personale ale pescarului impreuna cu o judicioasa stabilire a nr. minim de inele neceasar ,precum si pozitionarea lor corespunzatoare pe blank.
Jean Scurtu
- Mugurstefan
- veteran
Un numar mai mare de inele poate ingreuna inutil Blankul si sa-i reduca din actiune.mihaimircea scrie:dupa umila mea parere:
Si eu am doua lansete de aceeasi lungime, una cu fro 9 inele alta cu 6. In afara ca ma enerveaza ca trebuie sa trec firu prin mai multe inele, nu vad alt dezavantaj ca ai mai multe inele. Daca ma mai gandesc poate chair e mai misto, se distribuie mai bine incarcarea in drill cu pestii de peste 7 kile (probabil)
Parerea mea.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
-
- senior
- mihaimircea
- veteran
-
- veteran
Da de un Fenwick 7'', cu 9 inele ce zici ???? Vreau sa spun ca e excelent, arunca un vobler de 8 gr. (cu textil de 12 lb ) cam 30metri si vibreaza blancul de zici ca te joci cu drujba !!!, basca [, ] ca se curbeaza uniform, forta e distribuita egal pe toata lungimea blancului, iar un avat de 4 kile ia aer repede .
Evident lanseta e fast si se foloseste cu fir textil .
Evident lanseta e fast si se foloseste cu fir textil .