discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
A aparut catalogul D.A.M 2012 . Desi inca nu este disponibil online , unii dintre noi , mai descurcareti

, au reusit sa intre in posesia vaiantei tiparite astfel ca pot sa va vrezinte succint cam ce se gaseste in el . varianta online o sa apara si ea in curand de indata ce nemtii depasesc unele probleme de ordin tehnic care se pare ca-i impiedica sa faca upload. o sa incerc in continuare sa fac o scurta trecere in revista pe categorii astfel incat cei interesati sa fie cat de cat in tema cu oferta nemtilor.
sa incepem cu lansetele.
La capitolul lansete la fel de multe schimbari insa prima schimbare este de departe cea mai interesanta si se produce chiar la nivel de varf de gama. Astfel, spre surprinderea mea, iasa din catalog
seria New Dimension fiind inlocuita de prima serie de lansete ultrafast oferita de nemtii de la D.A.M . E vorba de seria F u t r o n care conform producatorului este formata din cele mai bune lansete pe care acesta le-a facut vreodata. Practic ei spun asa: desi toata lumea a crezut ca tehnologia nano-carbon de generatia a 2-a care sta la baza celebrei serii Nanoflex este cea mai buna tehnologie nano care poate fi oferita de D.A.M la nivel de blankuri ,totusi ei au reusit sa scoata pe piata a 3-a generatie de nano-carbon care ofera caracteristicile pe care orice pescar le cauta la o lanseta . astfel blankurile F u t r o n sunt foarte suple si foarte usoare fiind in acelasi timp mult mai rapide si avand o putere gigantica . Astfel lansetele F u t r o n au o actiune „ultra-fast progressiveâ€
-
kingofbeasts
- veteran

-
La capitolul mulinete situatia e urmatoarea:
Ma asteptam sa iasa din catalog unele serii de bete si mulinete care sa fie inlocuite de produse noi (asta pentru ca in general , cu exceptia gamei low cost nemtii obisnuiesc sa schimbe unele game de produse la implinirea varstei de 4 ani) . ma gandeam aici la iesirea din catalog a gamelor de mulinete Calyber si a varfului de lancie 1000-4000 FD care ambele aveau ceva vechime in sortimentatia D.A.M . spre surprinderea mea varful de lancie a ramas si in catalogul 2012 in schim seria Calyber a iesit (inclusiv varianta de baitcasting) luand cu ea si mulinetele de pastrav Quick PTS. Nu ma astemptam insa sa apara atatea modele noi de mulineta , stiam de Quick Toxic care anticipam ca va inlocui seria Calyber dar nu stiam de Quick Sumo Competition pentru feeder si match, sau de varianta Shadow cu frana spate care aduce cateva noutati in randul mulinetelor cu astfel de frana, de noua serie Quick Hayasaki serie de spining care ofera posibilitati de tunning in ceea ce priveste aspectul (si care a fost gandita sa se potriveasca perfect cu noua serie de lansete cu acelasi nume Hayasaki) , Quick Airway o serie gandita ca perche pentru lansetele telescopice cu acelasi nume (atat optic cat si tehnic), Quick Impressa o serie de mulinete allaround cu un design cat se poate de suplu si compact pentru care a fost introdusa si o gama de lansete cu acelasi nume, a mai fost introdusa in catalog seria de mulinete low cost Fighter Pro care nu mai e tocmai o noutate ea fiind pe piata inca din primavara 2011 . Apar nume noi si in categoria free spool incepand cu Quick Switch o mulineta „hard workâ€
-
kingofbeasts
- veteran

-
cateva poze din catalog cu noutatile nemtilor de la D.A.M pe 2012

;
ps. cand dati click pe poza se deschide imaginea marita pe siteul pe care e gazduita. ca sa intoarceti o poza aveti sagetile in coltul din stanga sus pe poza marita insa trebuie sa duceti cursorul pe acel colt al pozei ca sa apara sagetile.

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

;

-
Sami
- veteran

Ori lucrezi la firma Dam...ori iubesti produsele lor ,prea bine le-ai descris

-
kingofbeasts
- veteran

-
as vrea eu sa lucrez acolo dar din pacate n-am pregatirea pe masura nevoilor lor si nici ei n-au posturi pe masura pregatirii mele

(daca e cineva interesat nemtii cauta urgent Grafik Designer)
pot insa sa zic ca la varsta de un an am "alergat" (pentru ca eram la primii pasi si nu puteam sa-mi mentin echilibru mergand ci doar in fuga) spre batul D.A.M a lui bunicu ascultand la magnetofon muzica rock

din acea zi am iceput sa iubesc rock-ul si ulterior pescuitul ,in principal cu scule D.A.M (de la alti producatori iau doar pentru comparatie scule sau doar ceea ce nemtii nu au in oferta ). in concluzie se poate spune ca sunt fan D.A.M declarat insa asta nu inseamna ca nu ii si critic atunci cand e necesar

mi-ar face placere ca si iubitorii altor marci de articole de pescuit sa faca astfel de prezentari astfel incat sa poata fi identificate noutatile de pe piata mult mai usor.

-
grey-wolf
- veteran

O modificare binevenita o consider inlocuirea piulitei de pe mandrina si a foregripului din eva cu un ansamblu piulita-foregrip din carbon care da mai multa senzitivitate batului si cel putin teoretic mai mult confort (spun cel putin teoretic pentru ca principala critica pe care am adus-o acestei serii viza tocmai acea piulita care era in contact direct cu mana si care tindea sa se desfaca in timpul utilizarii batului generand o senzaie neplacuta.)
aceasta e o schimbare binevenita . puteau sa o aplice si seriei Nanoflex .
singurul lucru care de care pot sa ma pling si eu la cele 2 serii (calyber & nanoflex ) . poate si lipsa unor lungimi si CW asa cum imi trebuiau mie dar poate ca aici sunt eu circotas

-
CISKO
- utilizator constant

As dori sa stiu daca modelele: ONLINER 200 sau ONLINER BOAT 250 au ramas in catalogul din 2012 ? Merci !
-
grey-wolf
- veteran

onliner 200 a ramas in catalog
onliner boat 250/ 500 onliner surf si onliner light pilk nu mai sunt in catalog .
-
CISKO
- utilizator constant

Au aparut modele noi in catalogul din 2012 ce ar inlocui ONLINER BOAT 250 ?
-
grey-wolf
- veteran

spune-mi exact care anume te intereseaza (caracteristici ) si caut sa vad daca este ceva sa se incadreze . cele trei pomenite mai sus au parasit catalogul total si nu au inlocuitor .
onliner boat 250 sa fabricat in 5 lungimi 1,8 2,1 2,4 2,7 3 m care te intereseaza ?