nod fluorocarbon ...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Aug 2011, 10:00

Sorin scrie:
Leba scrie:Aaaa, pai de ce nu spui asa, e razesh d-al nostru, desi nu-mi explic de unde atata delicatete... :D
de la flai :D
nu se aplica treaba asta pen'ca razesh + flai = Dumitru ..... si daca si el mai e gingash .... :twisted: :lol: :lol: :lol:

Bineinteles io ma esclud din discutie :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Aug 2011, 10:28

Ma, Dumitru e "iesceptia" de la regula, el e finutz da lovejte napraznic, si delicat ca o efemera da si chitros ca un Abu d-ala mare.
:D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2011, 11:48

pikeman scrie:
Sorin scrie: umezit inainte
cu ce? :lol:
vorbim de un nod :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Aug 2011, 00:36

Folosesc Seaguar , Sufix si YGK . Nod Clinch , varianta SF :D , cu leader Seaguar 0,52 .

Imagine

Nodu are o siguranta , se deformeaza da nu cedeaza :wink:

Imagine

Urmatoarea poza ii un Clinch normal , se vede ca cedeaza , aluneca

Imagine

Nu-s mari diferente intre restu mentionate , toate stranguleaza aproape asemanator , asa ca raman pe clinchu asta botezat :) , mai ales ca-i verificat , urmatoarea poza ii o naluca trecuta deja in Hall of Fame personal :D
, un Maria Blues Code Type V , ancorele si inelele despicate schimbate , am pus Owner ST 56 care-s date 3X , originalu fiind X , iar inelele despicate Shout de 81 de lb , fata de Owner 50 de lb originale pe naluca ! Seaguar 0,52 si pp de 50 lb cu FG knot la uniunea intre fire. Era sa raman fara fir pe un Stella 5000 SW , am apucat sa franez bobina cu mana prin manusa , cand am reusit sa o blochez , pestele indoit 3 brate la ea :twisted: , mai aveam vreo 15 m de fir pe bobina !

Imagine

aceasi naluca si ancora "customizata" :D , din alt unghi

Imagine

Aici nu am avut atata "noroc" , nu aveam manusa aproape , m-am ars la mana cu bobina si am intrat in no-line de pe un Saltiga 4500 cu pp de 50 ,insa o tinut nodu jos ,tot un Clinch cu siguranta , pe tambur aveam o combinatie cu un metru de bucla bimini , s-o rupt acolo si am pierdut toata linia

Imagine

Daca totusi nu ajunge ,si vrei ceva super stronga pentru somn sau stiuca , bucla bimini si Clinch cu siguranta cu firu in dos din bucla . probabil cea mai tare combinatie pentru agrafa posibila , insa nu-i tocmai fina :lol: Serveste daca arunci chestii grele care pot ajunge sa rupa in lanseu cu fire minime , plus ca-i blindata la dinti , insa cum zic , cam voluminos :D

Imagine

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Aug 2011, 00:44

Totusi , punctu nevralgic in ecuatia asta ii combinatia de fire , textil plus leader ,mai mult decat nodu , parerea mea :)

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Aug 2011, 09:18

merci SF ... o sa arunc un ochi pe toate pozele cand ajung acasa ca astia de la lucru au blocat anumite adrese si in felul asta nu vad pozele ... :evil:

o sa incerc sa vad ce imi iasa cu variantele date de tine ...

nu stiu daca neaparat combinatia textil-leader nu e OK ... pe mine ma enerveaza pentru ca in anumite cazuri a cedat neasteptat de usor Trilene-ul facut la leader pe agrafa (poate era si facut in graba) ... cred ca o sa trec pana la urma pe un leader mai gros (minim 0,35) ca asta de 0,28 parca nu tine destul ... din greseala am mai agatat cate un somn dand dupa avat si dupa maxim 15 minute imi ceda nodul de la agrafa sau intr-unul dintre cazuri mi-a frecat textilul si s-a dus naibii ...

cel mai probabil ca dupa concediu o sa trec si pe un 20lb in locul firului de 15 cu care dau si poate imi cresc sansele de a a scoate vreun somn atunci cand intra din greseala ...

culmea e ca atunci cand dau dedicat dupa somn cu fir de 65 si leader de 0,7 nu prind ... :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Aug 2011, 12:08

Pai io la avat dadeam cu 0,37 Seaguar si cand nu am mai avut am dat u 0,40 si nu ...stiu ce sa zic , de prins am prins , insa aveam leader mai lung decat se obisnuieste .

Incearca mai gros si leader lung , sa ai nodu intre mulineta si primu inel , la inceput pot aparea peruci , lanseuri mai scurte si senzatii diferite , insa pentru mine ii clar mai bine !

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 04 Aug 2011, 09:00

am reusit aseara sa vad si pozele incarcate ... multam fain SF ...

al doilea nod din poze e unul destul de interesant care cred ca ar merge sa il folosesc pe echipamentul de somn unde am linia principala de 65lb si inaintasul e de 0,7 ... ar fi o idee ...

tot in poze am vazut o alta chestie care m-ar interesa ... :D ... imi poti spune SF ce agrafe sunt alea de le folosesti ... nu ma incanta deloc ceea ce folosesc acum pt. spinning greu iar chestiile alea arata destul de interesant ... as vrea si eu sa le incerc ... multam fain ...

si da, ai dreptate cand zici ca se poate da linistit cu leader mai gros ... o sa trec cel mai probabil pe un 0,35 minim pentru a incerca sa evit surprizele cat de mult pot ...

ps : cum pot sa stiu si eu modificarea pe care ai facut-o pe clinch-ul din primele poze ... :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Aug 2011, 01:34

Cormoran Blakesafe Square Snap , is de apa dulce , insa merg si la mine :)

O sa bag miine o poza in legatura cu nodu , acuma am intrat pe relax :D

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 10 Oct 2011, 12:07

SF scrie:Cormoran Blakesafe Square Snap , is de apa dulce , insa merg si la mine :)

O sa bag miine o poza in legatura cu nodu , acuma am intrat pe relax :D
merci fain de raspuns SF ... de abea acum am vazut raspunsul si de ceva vreme imi cautam agrafe ... :roll:

Scrie răspuns