Naluci soft "home made" - a incercat cineva?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rookie4ever » 16 Iun 2009, 16:46

Salutare!
Am vazut pe net tot felul de materiale din care reiesea ca se poate. A incercat cineva?
Eu din start vad doua mari limitari:
1- Esti limitat la matritele facute de altii.
2- "Plasticul" care trebuie turnat este mare taina, chiar si pentru cei mari(firme care din asta traiesc).
Daca are cineva idei de impartasit sa nu se sfiasca :) ! (mai ales despre cum se fac matritele)
Cred ca ar fi mai bune niste "plastice" concepute de "noi" pentru apele "noastre".
Multumiri anticipate!

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 16 Iun 2009, 22:41

M-am gandit si eu impreuma cu un prieten la chestia cand faceam niste voblere,am ajuns la concluzia ca e mai usor sa le cumparam mai ales ca la noi in zona salaul e semiabsent si preferam sa folosim in general alte momeli,oricum baca scoti tu ceva Original ai gasit deja primul tau cumparator,

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 16 Iun 2009, 23:42

sunt deja persoane care si-au facut plastice, rabdare si tutun in timp ce rasfoiesti forumul :)

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rookie4ever » 17 Iun 2009, 09:36

Salutare!

@johnnybravo

Am bagat la cap, dar cred ca niste link-uri mi-ar prinde foarte bine :) . Sincer sa fiu, auzisem de cineva (din Romanica) care se gandea sa dea drumul chiar productiei la scara mare. Dar este tare greu de prins individul...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 17 Iun 2009, 12:23

pe forumul ista io il stiu pe terrybill ca-si face singur ceva softuri...

mai demult am vorbit cu el pe privat si pare baiat mishto si intelegator... , din cite imi amintesc e tot din kiptala ca si tine... deci accesibil :wink:

dai un PM si vezi dac e dispus sa renunte contra cost la ceva " aratari " :lol:

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 17 Iun 2009, 13:54

adevarul e, ca la ce oferta de plastice avem pe piata, de la cele mai fitzoase japoneze si americane pana la cele mai china de china care topesc siliconul veritabil (si care unele chiar prinde peste care este), chiar se merita sa ne facem bataie de cap cu turnatul de silicoane :D :D :D

manns

mister twister

bass assasin

delalande

shad experts

yumm

cabelas

jaxon

siweida

ecogear

toate japanele care nu stiu cum le cheama

slidere

gruburi

creaturi de toate felurile

viermi de toate natiile, guvizi , pesti, pestisori si pestuleti .....

pana meaaaaaa ......

se gaseste orice ... de ce atat complicatie?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 17 Iun 2009, 15:23

moama ce de´a ditai mesaju ai scris ! :shock: :lol:

poi asa sint si boblere... pe toate drumurile si de tatii felurile... si lumea tot isi face... asa ca : daca ai hard si Pc ... de ce sa nu-ti faci softuri sau alte nazbitii...

alte iexemple... muste , rotative , oscilante , marmuste , dandinete etc sint... e plina lumea de ele... dar lumea tot isi face...

dar nu aia conteaza... cre ca nu contesta nimeni ca nu exista gume bune pe piata cum bine le-ai mai ienumerat... dar ele costa... si cind te gindesti cit de usor ramin agatate sau se rup in gura cumetrei... fa socoteala...

uite spre iexemplu ... un Javallon sau ma rog o copie.... costa undeva intre 4 si 6 euro ... cind cu bani aia poti sa iti iei un bidon de 4 litri de plastic si torni citeva zeci ( asta daca ai forma ... iar daca ai coloranti si ceva gliter iese super ! )

deci costul ar fi un argument bun , apoi ar mai fi un aspect al creativitatii pe care noi pescari il avem in sinje...

de unde sti ca nu scoate unu ceva f inspirat anumea pt chestii nostri ? adica ce daca sint un milion ? cu cit sint mai multe iexistente cu atit avem mai multe obtiuni... cea ce nu-i un lucru rau...

terrybill am inteles ca este artist plastic... deci ar putea realiza cu usurinta orice amanunt important... plus ca e si pescar ... si vede olea din punctul nostru de vedere lucrurile...

in fine... ziceam si io... :D

rookie4ever
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rookie4ever » 17 Iun 2009, 15:32

@ toni_f

In primul rand de curiozitate. In al doilea rand pentru ca eu nu prea am gasit ce am vrut. Ba se gaseau numai in alte tari, ba se gaseau dar nu se aduc culorile sau dimensiunile pe care le vreau... Sau chiar nu se fac la dimensiunile dorite...
In al treilea rand... eu vreau sa fac mai mult niste hibrizi... compromisuri daca doriti sa le spuneti asa.

Dupa cum vad eu ca stau lucrurile va mai trece ceva vreme pana sa dau cu productia proprie. Stiu ca nu are legatura(directa) cu pescuitul, dar acum cativa ani incepusem sa ma documentez despre bere... apa, recipiente, retete, ingrediente, fermentatie etc. si acolo chiar m-am dat ba(t)ut repede caci oferta si preturile de pe piata... in fine.

Numai bine!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 17 Iun 2009, 15:37

http://www.totalfishing.nl/roofvis,2,4715.html

http://www.bricoleurre.com/

Poate te ajuta . Eu unul am incercat dar nu prea am rabdare .

Foarte important este sa iti faci o matrita buna .

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 18 Iun 2009, 11:41

bei guys, ca sa vedeti ca sunt baiat flexibil, :D dupa :D ce am scris mesajul m-am apucat sa ma interesez.....

acu , pana la urma am ajuns la concluzia ca poate ar fi interesant .....

dar, a nu se confunda cu turnarea de jiguri ....

plecand de la ideea foarte clara , ca iti trebuie o(niste) matrita (e)meseriasha(e), tre sa te pricepi sa o faci, si sa-ti iasa bine. dupe multe teste probabil. dupa ce esti multumit, probabil ca tre sa faci una cu multe sloturi, ca sa ai productivitate.

dupe care tre sa te agiti sa produci materialele pt turnat ... acu, si aici cred ca vin mai multe teste, pana iti creste informarea si curba productivitatii muncii .... si bagi ceva cascaval si aici, in nuante colori sclipici si alte malakii ....

plus timpul si munca, ce la mine conteaza foarte mult .... munca as avea , ca orice e legat de pescuit fac cu mega placere ..... da nu prea am cand .... cat timp am liber, ma duc la pescuit ......

deci kuintauti, cred ca daca nu alegi plastice mega scumpe gen javallon, nu cred ca iesi neaparat mai ieftin in comparatie cu piata ready made .....

plus ca nu tre neaparat sa dai cu javaloane :D :D :D iti jur ca stiu eu niste china care prinde de mori in orice circumstanta .....

dupa aia, la capitolul muste, nu este comparabil .....

la linguri sunt de acord cu tine, sunt multi "particulari" ca sa zic asa care fac linguri bune si foarte bune , aici m-ai avut ....

la oablere, cred ca se justifica costul .... varietatea este imensa si la oablere, dar ie mega scumpe versus plastice .... daca pe tine te costa 5-7 ron sa faci un oabler, normal ca se merita sa te bagi sa faci ....

pana mea, nu detin adevarul absolut ... pare interesant, dar feelingu meu e ca e prea mare bataia de cap .....

Scrie răspuns