naluci pentru salau si somn, PP ce grosime?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

BTU
utilizator constant
utilizator constant

naluci pentru salau si somn, PP ce grosime?

Mesaj de BTU » 06 Mar 2009, 00:38

Ce naluci pentru salau si somn recomandati.Un fir PP de 15lb credeti ca e destul de rezistent pentru pescuit pe baraje?

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 06 Mar 2009, 06:25

eu zic ca e mai mult decat rezistent firul, avand in vedere ca tine undeva pe la 9 kg, asta nu inseamna ca poti scoate pesti de max 9 kg, in functie de experienta, scule, etc, se pot scoate mult mai mari.
ps: ai vazut cum arata un salau sau o stiuca de 9-10kg? un asemnea peste il prinzi ff rar si tre sa ai o bafta......, mai ales pe baraje, gandeste ca o stiuca de 5-6kg are peste 50-60cm, asa ca e arhisuficient, fir intins
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 06 Mar 2009, 06:44

tu da dupa ei si prinde-i.cand ai sa prinzi unu` de 9 kg, eo dau un butoi cu bere.de fata is toti care viziteaza forumul.promit :lol: :bere:

BTU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BTU » 06 Mar 2009, 07:26

Pai,eu defapt vroiam sa pun de 10lb,dar ma gandeam ca e prea "slab"
La naluci de care credeti ca sunt potrivite ca marime,culori,gramaje pentru o lanseta Heavy de 20-50g?Mai mult ma intereseaza combinatia jig+twister,shad,grub,apoi wobler si lingura
Mersi de raspunsuri

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 06 Mar 2009, 07:36

esti sigur ca vrei o lanseta heavy pe baraj? eu ti-as recomanda un maxim 10-25g sau 10-30g, oricat de adanc ar fi el, eu am una de 2.40 5-12g si e mai mult decat suficient, gandeste-te ca un jig de 10g e la marime cam cat o boaba de fasole, ceva mai mare ca mazarea, folosesti mai greu de atat?

cam in ce conditii pescuiesti? ce adanceme si ce pesti predomina? care e media capturilor celorlalti pescari?
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Mar 2009, 07:37

BTU scrie:Pai,eu defapt vroiam sa pun de 10lb,dar ma gandeam ca e prea "slab"
La naluci de care credeti ca sunt potrivite ca marime,culori,gramaje pentru o lanseta Heavy de 20-50g?Mai mult ma intereseaza combinatia jig+twister,shad,grub,apoi wobler si lingura
Mersi de raspunsuri
pe baraj am scos cteno de 27kg cu pp de 10lb, salaii aia de 10kile sunt mici copii pe langa un ctenozaur. :wink:
pentru salau eu folosesc 8 si 10lb iar pe lacuri si 5lb.

jigurile depinde de adancimea apei unde pescuiesti curenti vant, etc...
pt lacuri cred ca intre 4 si 15g te incadrezi in toate situatiile iar la masimea jeliboanelor 6-10cm pe lac/baraj zic ca ar fi bune.
culori: verdele in combinatii e universal si prinde, galbenul cand e apa piscata (tulbure)

uite un ajutor pt inspiratie: http://www.totalfishing.ro/plastice-moi ... 6_939.html

spor! ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

BTU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BTU » 06 Mar 2009, 07:43

adrian25 scrie:esti sigur ca vrei o lanseta heavy pe baraj?

lanseta deja o am :D Deci nu pot lua alta momentan

cam in ce conditii pescuiesti? ce adanceme si ce pesti predomina? care e media capturilor celorlalti pescari?
Somn,avat,salau,stiuca,dar despre adancime nu stiu.E in fata turbinelor.
Cei mai experimentati stiu ce adancimi sunt acolo :D

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Mar 2009, 07:47

BTU scrie:
adrian25 scrie:esti sigur ca vrei o lanseta heavy pe baraj?

lanseta deja o am :D Deci nu pot lua alta momentan

Somn,avat,salau,stiuca,dar despre adancime nu stiu.E in fata turbinelor.
Cei mai experimentati stiu ce adancimi sunt acolo :D
pai atunci baga mare..probabil ca ai si curent.
trebuie sa tii fundul; poate-l tii cu 10g poate cu 20 asta vezi la fata locului.

uite un peste de aproape 8kg pe dunare in curent scos de pe 12m adancime cupp de 10lb si jig de 40g: http://www.youtube.com/watch?v=n-sOy8kD ... annel_page
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

BTU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BTU » 06 Mar 2009, 07:55

Frumoasa captura :shock: Sper sa prind si eu :D
La jig-ul ala de 40gr ce marime avea twisterul?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Mar 2009, 07:57

4"(10cm) carlig gamakatsu 6/0
si pe baraj zic ca nu ar fi rau sa nu cobori cu carligele mai jos de 3/0 asta pt plastice mici gen 6cm...eu uzual folosesc pe lacuri 3-6/0 iar la dunare 5-6/0

Scrie răspuns