Naluci pentru pescuitul stiucii primavara

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Apr 2008, 15:13

Stiuca primavara... apa rece... Mepps Lusox says I... Si linguri late si usoare pe cadere... argintii... si slider sinking si rattlin'... si mai stiu io ce? stiuca...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 04 Apr 2008, 19:38

adrian frunza scrie:concret unde iei salau ,in st lawrence sau in balastiere .am vazut in filmari underwater haite de salau ,o nebunie
In Outaouais, St. Lawrence, Richelieu, St.Jacques. Dar pescuiesc de pe mal. Din barca si eventual cu un sonar potzi prinde pe fluviu "intravilan" cu frecventze de faci scurta la mana. Serios. Noaptea se prinde foarte bine si de pe mal.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Apr 2008, 09:43

salut onesti .
noaptea la cauciuc ? si de ce ar fi activ noaptea ?salaul vede incepand cu 1 lux lumina . stiu pe unii din adjudul vechi ,care pescuiesc noaptea ,dar din cauza ca ziua ,malul e tixit de pescari .la voi e la fel?pescuiesti noaptea sau la crepuscul ?eu stau 1 ora dupa apus si nu e randamentul mai bun .
ce naluci folosesti noaptea ?
walleye

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 07 Apr 2008, 13:23

adrian frunza scrie:salut onesti .
noaptea la cauciuc ? si de ce ar fi activ noaptea ?salaul vede incepand cu 1 lux lumina .
Asta ma-ntreb si eu: de ce-ar fi salaul activ noaptea?! :lol: Acuma, serios: nu stiu daca e mult mai activ noaptea decat ziua; ce s-a observat insa e ca odata cu venirea serii incepe sa se retraga mai mult spre mal, spre ape mai putzin adanci, si deci e mai usor de ajuns la el de pe mal. Vorbeste lumea ca pe langa vaz se mai foloseste si de linia laterala - aia responsabila cu detectarea vibratziilor.

Daca ai ocazia incearca silicoanele
-Lindy Little Joe-Thumpin'Tails sau Thumpin'Shad,
-Munchies-Thumpin'Ringworm sau Thumpin' Grub
-Old Bayside-Speck Grub, Skelleton Shad, Ribbontail, Monster Minnow, Mud Minnow Curtail, Shadlyn
Toate astea de mai sus in culori TECHNIGLO!!!

Se mai practica aici rigul cu bottom bouncer si floating jig.
Daca esti innebunit dupa salau gasesti multe lucruri interesante in revistele In-Fisherman si Walleye Insider. Se gasesc si-n Montreal!
Numai bine!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Apr 2008, 14:38

nu am gasit nici un soft plastic culoare technicglo ,nu se deschide nici un icon.banuiesc ca sunt culori cu aditivi fluo sau fosforescenti .ma insel?
ce ai aflat revolutionar in pescuitul salaului din revistele amintite ? eu din reviste am aflat numai lucruri stiute .
walleye

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 07 Apr 2008, 15:36

Incearca linkul asta:
http://www.lindyfishingtackle.com/tackl ... php?cat=26

Nu caut in reviste neaparat lucruri revolutzionare, dar lucruri interesante se gasesc mai tot timpul. Uite alte jiguri care merg bine la salau:
https://ssl10.securedata.net/gapen/jigs.html

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Apr 2008, 16:11

nu am vazut nici o imagine pe link-urile indicate .
am incercat pe google ,se pare ca techni-glo e marele mister .
walleye

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 07 Apr 2008, 16:29

Da, se pare ca secretul tre'sa ramana in Canada! Eu am vrut! :lol:

Incearca aici:
http://www.lindyfishingtackle.com/tackl ... 581&page=1
Daca nici acum nu merge s-ar putea ca ordinatorul tau sa-tzi blocheze imaginile.

Indiciu: are Munchies si Bayside la Chasse et Peche in Greenfield Park, daca-i curios junioru sa faca o vizita.

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 07 Apr 2008, 21:45

adi777

Malin Musatescu zice intr-un articol din AVP de prin 2oo5 ca spinner-bait-ul are randament mai mare vara, cand apa are o temperatura destul de mare si stiuca se hraneste agresiv - in stilul avatului. Spiner-bait-ul imita bancuk de peste-prada, stiuca se repede intre "ei" si... Ai intepat-o. Eu inca nu am luat stiuca la spinner-bait, nici vara si nici in alt anotimp. Dar nu inseamna ca o sa le arunc din trusa.

adrian frunza, sunt de acord cu rationamentul tau!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 07 Apr 2008, 22:34

hunting_xxx scrie:adi777

Malin Musatescu zice intr-un articol din AVP de prin 2oo5 ca spinner-bait-ul are randament mai mare vara, cand apa are o temperatura destul de mare si stiuca se hraneste agresiv - in stilul avatului. Spiner-bait-ul imita bancuk de peste-prada, stiuca se repede intre "ei" si... Ai intepat-o. Eu inca nu am luat stiuca la spinner-bait, nici vara si nici in alt anotimp. Dar nu inseamna ca o sa le arunc din trusa.

adrian frunza, sunt de acord cu rationamentul tau!
Incearca sa plimbi spinner-bait-ul mai jos sau jos de tot,aproape de substrat(mai ales acum pe apa rece) :wink:

Scrie răspuns