Naluci pentru pescuitul stiucii primavara

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 02 Apr 2008, 15:40

@adrian frunza,
sunt eficiente spinerbaiturile in ape invadate de plante si crengi sa zic heavy cover,se descurca binisor fara sa agheti.
cea mai mica rata de agatare o au totusi cele care au carligul prins fix in prelungirea bratului.
cele la care le poti schimba lestul/jigul-carligul au putin balans si agata mai des.

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 03 Apr 2008, 04:37

anul asta spre surprinderea mea am avut rezultate bune la voblere mici.nu inteleg fenomenul:dau cu lingura,dau cu vobler mare si nimic.....cand pun vobler mic, pt clean, sare stiuca.in 2 decembrie am luat o stiuca de vreo 3 kg pe olt la salmo hornet de 3,5cm si in stomac avea doar pestisori mici.peste tot pe unde am mai citit se zice ca iarna stiuca nu papa decat pesti de talie mai mare ca sa isi conserve energia.....

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 03 Apr 2008, 06:29

ciudat dar si eu am vazut si auzit asemenea lucruri. :?:
prefer totusi naluci zdravene, ori intra ceva frumos ori ma aleg cu o plimbare.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 03 Apr 2008, 06:31

salut onesti ,Cristi E .
e o naluca relativ noua pt mine .mi-am facut una si am constatat ca am nevoie de un bat destul de rigid ,plus ca mi se pare o naluca destinata pestilor activi agresivi .nu prea cred ca un salau mofturos o haleste .
eu mi-am facut varianta cu carlig fix dar am avut zero rezultate si nu am insistat .
onesti lingurile alea nu imi spun nimic ,sunt chele ,nu au semnal ochi ,spate,solz, coada .le faci tunning cu un dermatograf si iti iei peste la greu .ai incercat vreodata?
cand vin caldurile ,andrei vine in rom sa pescuiasca cu mine .
walleye

constantin
junior
junior

Mesaj de constantin » 03 Apr 2008, 09:24

In ciuda tuturor inovatiilor in materie, raman la convingerea ca stiuca se ia cel mai bine la lingurita. Mai mare sau mai mica, depinde..

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 03 Apr 2008, 09:53

constantin scrie:In ciuda tuturor inovatiilor in materie, raman la convingerea ca stiuca se ia cel mai bine la lingurita. Mai mare sau mai mica, depinde..
si eu zic la fel :) !

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 03 Apr 2008, 12:11

adrian frunza scrie:onesti lingurile alea nu imi spun nimic ,sunt chele ,nu au semnal ochi ,spate,solz, coada .le faci tunning cu un dermatograf si iti iei peste la greu .ai incercat vreodata?
cand vin caldurile ,andrei vine in rom sa pescuiasca cu mine .
Nu obisnuiesc sa umblu cu trusa de machiaj dupa mine. Daca am nevoie de ceva glossy, le cumpar gata colorate. Si se gasesc, slava Domnului!
Pe-aici se poarta rozul, daca ma-ntzelegi! Ceea ce caut eu la o lingura e in primul rand calitatea si densitatea metalului. Apoi, eu aleg mai intotdeauna culorile metalice: argint, aur, cupru si combinatziile dintre ele, eventual cu diferite patternuri. Am multe marci de linguri (Mooselook, Luhr-Jensen, Williams Wablers, Dartee, Grand Whitefish, Northern King, Acme, Toronto Wobler, Lucky Strike, etc) dar astea Sutton mi se par printre cele mai reusite.
Despre spinnerbaituri - incearca sa pescuiesti cu una de calitate (Booyah sau Strike King sunt si bune si decente la pretz) cand conditziile sunt mai dificile din cauza balariilor si s-ar putea sa ai surprize placute. In functzie de profilul, marimea si numarul paletelor poate fi o naluca reactiva sau foarte reactiva pe care de regula eu o pescuiesc la viteza minima la care ea lucreaza corect.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 04 Apr 2008, 06:45

salut onesti.
pescuiesc de pe vremea cand in rom un rapala sau un mepps erau ozn .pana in epoca soft plastics bricolam cu placere .ai satisfactii mari cand un lucru gandit si facut de tine prinde peste mai bine decat unul de firma .in plus ma insel rareori cand cumpar o naluca .
la booyah am vazut numai buzzbait ,o sa incerc una ,dar nu prea am incredere .
ieri am luat salau la un delalande vopsit de mine . he ,he !
walleye

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 04 Apr 2008, 12:26

Nici eu n-am avut succes la buzzbait, chiar daca pe-aici se-nvart si ceva bassi. Am vazut in schimb ca in ape ceva mai calde da randament si e foarte spectaculos. Totusi potzi avea noroc de-o stiuca mai curioasa sau un avat.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 04 Apr 2008, 13:57

cred ca sunt naluci pt ape burdusite de peste ,dar inaccesibile din cauza vegetatiei .
concret unde iei salau ,in st lawrence sau in balastiere .am vazut in filmari underwater haite de salau ,o nebunie .la mine l-au cam terminat cu plasele .
walleye

Scrie răspuns