Mulinete Ultra Light, pe care?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Mulinete Ultra Light, pe care?
Intrebare despre echipament UL:
Recent am cumparat o Daiwa Spinmatic Tuflite de 7' (Fast, 1/32-1/4oz putere, fir 2-6lb). Am gasit un model de mulineta
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... QAWidgetID
care ma tenteaza dar am o mare dilema. S-o iau pe aia de 5oz ori p-aia de 6.4oz? Este improbabil ca mulineta va "vedea" vreodata fir mai gros de 0.17mm (fire performante de 4lb) si eu as vrea s-o folosesc cu Sunline Troutist Area 2.5lb (0.11mm) sau Fireline Crystal 4lb (0.13mm). Care-i diferenta la lanseuri intre cele doua mulinete? Cu fire asa subtiri, e mai potrivita cea mica (chiar daca nu lanseaza asa departe, sa zicem)?
Usoare sunt amandoua, mi-e indiferenta diferenta de 1.4oz (40g).
Fara suparare pentru "nasolu", dar mai vreau niste opinii. Pe site-ul asta am aflat numai lucruri utile.
Multumesc anticipat!
Recent am cumparat o Daiwa Spinmatic Tuflite de 7' (Fast, 1/32-1/4oz putere, fir 2-6lb). Am gasit un model de mulineta
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... QAWidgetID
care ma tenteaza dar am o mare dilema. S-o iau pe aia de 5oz ori p-aia de 6.4oz? Este improbabil ca mulineta va "vedea" vreodata fir mai gros de 0.17mm (fire performante de 4lb) si eu as vrea s-o folosesc cu Sunline Troutist Area 2.5lb (0.11mm) sau Fireline Crystal 4lb (0.13mm). Care-i diferenta la lanseuri intre cele doua mulinete? Cu fire asa subtiri, e mai potrivita cea mica (chiar daca nu lanseaza asa departe, sa zicem)?
Usoare sunt amandoua, mi-e indiferenta diferenta de 1.4oz (40g).
Fara suparare pentru "nasolu", dar mai vreau niste opinii. Pe site-ul asta am aflat numai lucruri utile.
Multumesc anticipat!
Daca nu te deranjeaza greutatea, presupun ca aia mai grea are tamburul mai mare si teoretic ar trebui sa lanseze mai bine. La pescuitul UL e a dreac e important aspectul asta.
Deci aia mare
Deci aia mare

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Ar trebui sa ma deranjeze greutatea? 6.4oz inseamna 181g fata de 141g cat inseamna 5oz. Aia mai mica zic astia pe BassPro ca tine 132m de fir 4lb (adica, maxim de 0.20mm grosime), pe cand cea mare tine 137m de fir de 6lb (maxim 0.25mm). Un tambur care tine 130m de fir de 0.20mm ti se pare mic pentru o mulineta UL?Tavi scrie:Daca nu te deranjeaza greutatea, presupun ca aia mai grea are tamburul mai mare si teoretic ar trebui sa lanseze mai bine. La pescuitul UL e a dreac e important aspectul asta.
Deci aia mare
Ma rog, oricum, intrebarea mea principala era: e posibil ca aia mai mare sa aiba tamburul prea mare pentru fire de la 0.11mm pana la 0.18mm? Adica sa ii afecteze negativ performanta? E clar ca lanseaza mai bine, dar cum e cu recuperarile, cu asezarea firului pe tambur etc? Daca singura diferenta este ca aia mai mare ia mai mult fir, dar arunca mai bine, atunci clar o iau p-aia. Oricum, lanseta este ea subtire ca un pai, dar este "solid core graphite", adica nu-i tubulara, e "plina", si ca urmare are 111g (12g jumatatea de la varf). Deci, oricum, s-ar putea sa se balanseze mai bine cu aia de 181g.
Ia mulineta mai mare. Nu o stiu pe asta anume, dar in general modeul de baza la un tip de mulineta m-a dezamagit.aditud scrie:Ar trebui sa ma deranjeze greutatea? 6.4oz inseamna 181g fata de 141g cat inseamna 5oz. Aia mai mica zic astia pe BassPro ca tine 132m de fir 4lb (adica, maxim de 0.20mm grosime), pe cand cea mare tine 137m de fir de 6lb (maxim 0.25mm). Un tambur care tine 130m de fir de 0.20mm ti se pare mic pentru o mulineta UL?Tavi scrie:Daca nu te deranjeaza greutatea, presupun ca aia mai grea are tamburul mai mare si teoretic ar trebui sa lanseze mai bine. La pescuitul UL e a dreac e important aspectul asta.
Deci aia mare
Ma rog, oricum, intrebarea mea principala era: e posibil ca aia mai mare sa aiba tamburul prea mare pentru fire de la 0.11mm pana la 0.18mm? Adica sa ii afecteze negativ performanta? E clar ca lanseaza mai bine, dar cum e cu recuperarile, cu asezarea firului pe tambur etc? Daca singura diferenta este ca aia mai mare ia mai mult fir, dar arunca mai bine, atunci clar o iau p-aia. Oricum, lanseta este ea subtire ca un pai, dar este "solid core graphite", adica nu-i tubulara, e "plina", si ca urmare are 111g (12g jumatatea de la varf). Deci, oricum, s-ar putea sa se balanseze mai bine cu aia de 181g.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
-
- utilizator constant
-
- utilizator constant
recomadare
Shimano Nasci 1000 e f buna!
Backing pun intotdeauna, niciodata nu pun mai mult de 60-70m fir de calitate pe o mulineta. Restul de dedesubt este fir putin mai mare si ieftin. De exemplu, dintr-o rola de 150yards de Fireline Crystal 4lb folosesc numai jumatate; backing pun un Trilene XL de 6lb la $5 rola de 300m (nu cele mai ieftine chinezarii care-s 1$ rola dar sunt exagerat de groase relativ la pound test) si le innadesc cu barrel knot. Daca-mi da unul mai imbracat si trebuie sa-i dau fir, nodul trece lejer prin inele si-am incredere si-n backing-ul de 6lb cum am in principalul de 4lb. Barrel knot (5 spire pe partea mai groasa si 7 pe cea mai subtire) leaga foarte bine mono de textil sau de fluoro, nodul (cu care leg si leader de linie) nu m-a dezamagit niciodata.mihaif99 scrie:Si inca ceva: cu cat e tamburul mai mare, cu atit mai bine. Ai numai avantaje: mai putin line twist, ambreiaj mai mare, efectul de memorie redus daca decizi sa folosesti mono, etc. Daca ti-e frica ca nu se incarca suficient, poti sa pui un backing.