cristian.ene scrie:.....este un echivalent Mag Force cu rotor fix, doar ca magnetii sunt dispusi asimetric.
-
Din ce observ eu nu prea este nici un echivalent. Daca la Magforce atractia magnetica este variabila (in functie de miscarea de rotatie a inductorului, precum si a suprafetei de contact data de arcurile centrifugei) aici sunt niste magneti care atrag mai mult sau mai putin in mod
constant inductorul (tamburul) care are in componenta fier, in functie de reglajul care confera o distanta mai mare sau mai mica intre partile magnetice.
Magforce este unic din punctul meu de vedere fiindca ia in considerare foarte multe variabile si functioneaza diferit - practic ai o gama uriasa de valori cu care sa jonglezi; la sistemul asta de la Shimano nu exista nimic interesant: doi magneti care se atrag mai mult sau mai putin in functie de distanta dintre ei si punct. Astia bag de seama ca au inventat apa calda si mersul pe jos, sau cel putin asa am tras concluzia dupa ce am observat exclamatiile multimii din videoclipul pe care ni l-ai prezentat.
P.S. Ca sa nu fiu total rautacios, exista de asemenea posibilitatea ca acele gauri din tambur sa creeze zone diferite de atractie (magnetica) ceea ce ar duce la o modificare majora a proprietatilor de franare. Ca sa imi continui teoria halucinanta (cuvant preluat de la tv), de asemenea ar trebui sa existe in spatele "casutei" cu magneti un arc care ar permite niste reglaje de exceptie.
Asteptam sa vedem ce-o fi !
-