Mulineta somn
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Mulineta somn
Doresc achizitonarea unei mulinete pentru pescuit la somn ,la spining , marimea mulinetei 4000-6000 .Pescuitul va fi doar de pe mal , asadar am nevoie de lanseuri majoritatea lungi . Este musai sa aseze firul bine ,voi folosi fir gros aprox 50 lbs, lanseta cu care va face pereche are actiune 200g.
Bugetul din pacate nu este unul generos un maxim de 600 lei , rog frumos pe cine doreste si are bunavointa , rabdare si timp sa lase cateva pareri sau experiente despre acest tip de mulineta.
Bugetul din pacate nu este unul generos un maxim de 600 lei , rog frumos pe cine doreste si are bunavointa , rabdare si timp sa lase cateva pareri sau experiente despre acest tip de mulineta.
Re: Mulineta somn
Shimano Saragosa 8000FB (nu SW) sau Shimano Spheros 8000FB ... daca bugetul permite atunci poti urca in sus.
nu pomenesc nimic de Daiwa pentru ca pe mine m-au dezamagit ingrozitor. Ryobi la fel si alte marci nu am folosit.
nu pomenesc nimic de Daiwa pentru ca pe mine m-au dezamagit ingrozitor. Ryobi la fel si alte marci nu am folosit.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Shimano Spheros 6000 sau 8000 - Aceeasi mulineta difera doar adancimea la tambur. Daca vrei sa intre cat mai mult fir ia 8000.

-
- veteran
Cred ca Shimano Ultegra 5500 XSC ar fi potrivita.
Costi, chestia de mai sus e valabila doar la modelele FB. la noile Spheros SW trebuie avuta grija pentru ca au cam schimbat putin lucrurile ... la fel ca si la Saragosa SW. Mai bine zis, corpuri identice gasesti in marimile 5000 si 6000 iar 8000 si 10000 au alt corp in timp ce 20000 are alt corp. Am vrut sa precizez chestia pentru ca am ramas si eu usor surprins cand in magazin am constatat ca au schimbat putin treburile.costi scrie:Shimano Spheros 6000 sau 8000 - Aceeasi mulineta difera doar adancimea la tambur. Daca vrei sa intre cat mai mult fir ia 8000.
Aici gasesti SPheros SW
Step 04 - C200 T1000 +/-45°
Aici Saragosa SW
http://xxx.shimano.com/content/sac-fis ... sa-sw.html
Aici Spheros FB
http://www.shimanofish.com.au/products/ ... os-fb.html
Saragosa FB cred ca a fost scoasa din productie si nu mai gasesc acum decat asta:
http://www.shimanofishing.co.nz/product ... ifications
ps: unde sunt XXX-uri in link scrieti F.I.S.H. fara puncte. nu inteleg cum se poate cenzura cuvantul asta pe un forum de pescuit ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Dap... eu doar cu FA si FB am avut de a face. Un FB mai am si acum si trag de el de ceva ani.

Chiar ca e dubios Emileanem scrie: scrieti F.I.S.H. fara puncte. nu inteleg cum se poate cenzura cuvantul asta pe un forum de pescuit ...

In schimb se poate scrie "pizda"

Despre greutatea nalucilor cu care va fi pescuita mulineta nu am spus nimic , greutatea lor este cuprinsa intre 20-50 gr de cele mai multe ori trase pe curent, + ca va fi pescuita destul de des minim 6 partide pe saptamana , cateodata si de doua ori pe zi in special pe sfarsitul saptamanii.
Poate cer prea mult dar .... asteptarile despre aceea mulineta care va fi ea, sunt ca trebuie sa ma tina cel putin 1 an .
Foarte multa lume lauda pennurile , am un prieten care detine un penn battle 4000 pare solida , despre fiabilitatea ei nu pot spune nimic pentru ca o are de putin timp , rog pe cei care detin mulinete penn sa spuna cateva impresii .
Poate cer prea mult dar .... asteptarile despre aceea mulineta care va fi ea, sunt ca trebuie sa ma tina cel putin 1 an .
Foarte multa lume lauda pennurile , am un prieten care detine un penn battle 4000 pare solida , despre fiabilitatea ei nu pot spune nimic pentru ca o are de putin timp , rog pe cei care detin mulinete penn sa spuna cateva impresii .
- johnnybravo
- Moderator
am penn slammer, dar le folosesc la clonc, am observat ca frana nu pleaca asa lin ca la o daiwa sau shimano.
In ce consta difernta sau difentele dintre modelele SW si FB,FC,FA, etc