Mulineta Shimano Technium vs Ryobi Zauber/Zauber CF

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

octavio79
senior
senior

Re: Mulineta Shimano Technium vs Ryobi Zauber/Zauber CF

Mesaj de octavio79 » 06 Dec 2014, 21:07

Pentru Red arc votez si eu. Am una de 2000 si alta de 4000. Super mulinete. Sunt putin grele dar tinand cont la cat de bine-mi merg trec peste asta. :respekt:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 07 Dec 2014, 10:23

Daca ai ocazia invarte si un Slam tot de la Ryobi, initial optasem si eu pentru Zauber dar m-am sucit dupa ce am tinut in mana modelul Slam. Au rezolvat problema manivelei si are 247gr fata de 305 gr Zauberul (ambele marimea 3000), desi are doar 6 rulmenti ruleaza foarte lin si tinand cont ca e cotata ca fiind un model de calitate superioara, nu cred sa aiba probleme de fiabilitate. Nici Technium nu e o mulineta rea,dar si mie imi pare cam firava comparativ cu Ryobi.

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 07 Dec 2014, 12:44

Slam-ul ala mi se pare o mica gluma comparative cu vechiul zauber. Recomand noul zauber care are in plus fata de cel vechi manivela fixa. In rest aceleasi materiale, constructie si design.

vexy
junior
junior

Mesaj de vexy » 07 Dec 2014, 14:03

Multumesc pentru raspunsurile prompte. Probabil ca o sa raman la Red Arc, dar momentan mai studiez piata.

Cu ce bat credeti ca se potriveste pt pescuitul pe olt la clean, avat?

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 07 Dec 2014, 14:05

Doru Voican scrie:Slam-ul ala mi se pare o mica gluma comparative cu vechiul zauber. Recomand noul zauber care are in plus fata de cel vechi manivela fixa. In rest aceleasi materiale, constructie si design.
Pe ce te bazezi cand afirmi asta, pe cele cateva poze vazute pe internet? Cred ca misulica 70 poate emite o parere obiectiva in acest sens pentru ca a pescuit cu ambele modele.Mulineta pe care am folosit-o intensiv timp de mai bine de 4 sezoane are corpul tot din plastic si inca e in parametrii, mai merge linistit cel putin 2 sezoane. De ce mi-as "rupe mana" cu una mai grea ,doar pentru ca are corp metalic? Uite ca eu o sa ma risc sa cumpar "o mica gluma proasta". Acum fiecare alege cum doreste.Zilele astea voi trece pe la magazin pentru a pune mana si pe noul model Sirius de la Favorite .

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 07 Dec 2014, 15:09

In categoria lui de pret *250-350 ron* nu cred ca are concurenta (poate okuma).
Pe la 500-700 deja se gasesc, niste Daiwa, Shimano interesante.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 07 Dec 2014, 15:50

Lexa e o mulineta interesanta de la Daiwa!
Am invartit-o si mi-a placut.
Totusi e diferenta destul de mare fata de un Spro Red Arc la pret.
In plus nu are tambur de rezerva...adica un minus :lol:

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 07 Dec 2014, 17:17

tito scrie:
Doru Voican scrie:Slam-ul ala mi se pare o mica gluma comparative cu vechiul zauber. Recomand noul zauber care are in plus fata de cel vechi manivela fixa. In rest aceleasi materiale, constructie si design.
Pe ce te bazezi cand afirmi asta, pe cele cateva poze vazute pe internet? Cred ca misulica 70 poate emite o parere obiectiva in acest sens pentru ca a pescuit cu ambele modele.Mulineta pe care am folosit-o intensiv timp de mai bine de 4 sezoane are corpul tot din plastic si inca e in parametrii, mai merge linistit cel putin 2 sezoane. De ce mi-as "rupe mana" cu una mai grea ,doar pentru ca are corp metalic? Uite ca eu o sa ma risc sa cumpar "o mica gluma proasta". Acum fiecare alege cum doreste.Zilele astea voi trece pe la magazin pentru a pune mana si pe noul model Sirius de la Favorite .
Spre deosebire de altii, noi pe aici pe la Bucuresti, avem posibilitatea sa le pipaim la magazin in paralel ca sa ne facem o impresie asupra unui lucru.
Parerea lui misulica (fara sa se simta ofensat) poate fi subiectiva el fiind pur si simplu un vanzator al aceste mulinete.
Eu mi-am exprimat o parere obiectiva nefiind interest direct si avand avantajul de a le invarti pe toate trei. Si raman la parerea ca slamul nu merita in favoarea zauberului. Si recomand in continuare zauberul nou cu manivela fixa, nichelata.
Daca il deranjeaza diferenta mica de greutate slam vs zauber, atunci recomand tehnium.

misulica70
veteran
veteran

Mesaj de misulica70 » 07 Dec 2014, 18:09

Spre deosebire de altii, noi pe aici pe la Bucuresti, avem posibilitatea sa le pipaim la magazin in paralel ca sa ne facem o impresie asupra unui lucru.
Parerea lui misulica (fara sa se simta ofensat).
.

Habar nu aveam de ce sughit,da vad ca sint pomenit prin zona :D si daca e si de bine zic sa fie primit

Deci in leg cu Slam nu pot sa zic nimic despre ea ptr ca, pe aici spre deosebire de alte zone din frumoasa noastra Ro ,a venit iarna.Am dat doar 2 buc,una la Brasov si una pe plan local care tot la anul va fii probata.Eu personal vreau o mulineta ptr ul, de 1000,initial am vrut sa opresc Favoritul Sirius de 2000 dar mai caut,pina la primavara este timp.[sper sa iau una de 1000]
Si Slam-ul, chiar daca are joc de noua in manivela se invirte fain de tot,dar despre fiabilitate se va vedea in timp.[sa nu se creada ca o laud,nu traiesc din vanzari de mulinete]
E fain ca voi,acolo pe la Bucuresti,aveti ocazia sa le pipaiti,eu unul prefer sa cumpar mai de la prima mina,sau pe acolo.Cel mai nasol e ca se tot duce panarama asta de $ in sus si se strica preturile.

Ptr tito,mersi de atentionare cu proba la Sirius,vad si eu in sfirsit un pret mai normal, probabil ca sa intre pe piata.In mod normal trebuia sa fie la aceelasi cu zauber de 3000 care parca se vinde fara tambur rezerva.Daca iti place, si o vrei mai ieftina vb.

Sarbatori fericite la toti colegii de forum, si pe unde se poate fire intinse :respekt:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 07 Dec 2014, 18:31

pe la cat ajunge un sirius de 1000 sau 2000?

Scrie răspuns