discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
shimano
- veteran

-

Nu ma dau cu ursul....dar am si eu un Exceler 1500, si mi s-a parut o afacere cat se poate de buna (am prins o lichidare de stoc si-am "furat-o" cu 200 Ron, acu 2 ani, cand costa vreo 400). Habar n-am cum e Exceler 2000, dar 1500 mi se pare foarte ok si la clean, biban dar si la pastrav. E o mulineta usoara, nu-ti rupe mana, oricat de UL vrei sa fii. Ce pot sa zic, am frecat-o timp de 2 ani calumea, si merge brici, ca si cum ar fi noua. In schimb toate mulinetele Shimano din categoria "ieftin" (Alivio, Hyperloop, Catana si Nexave) incep dupa foarte putin timp sa caraie si sa scartzaie, si sa mearga greu, etc. Stiu pentru c-am avut din toate si m-au dezamagit toate (la fel si colegii mei...toti au spus acelasi lucru). In concluzie, raman la Daiwa Exceler, respectiv la Ryobi Zauber. Astea doua mi se par calumea (vorbesc de categoria "nu foarte scump", nicidecum de Shimano Stella sau Daiwa Steez, etc).

-
aditud
- senior

shimano scrie:
Nu ma dau cu ursul....dar am si eu un Exceler 1500, si mi s-a parut o afacere cat se poate de buna (am prins o lichidare de stoc si-am "furat-o" cu 200 Ron, acu 2 ani, cand costa vreo 400). Habar n-am cum e Exceler 2000, dar 1500 mi se pare foarte ok si la clean, biban dar si la pastrav. E o mulineta usoara, nu-ti rupe mana, oricat de UL vrei sa fii. Ce pot sa zic, am frecat-o timp de 2 ani calumea, si merge brici, ca si cum ar fi noua. In schimb toate mulinetele Shimano din categoria "ieftin" (Alivio, Hyperloop, Catana si Nexave) incep dupa foarte putin timp sa caraie si sa scartzaie, si sa mearga greu, etc. Stiu pentru c-am avut din toate si m-au dezamagit toate (la fel si colegii mei...toti au spus acelasi lucru). In concluzie, raman la Daiwa Exceler, respectiv la Ryobi Zauber. Astea doua mi se par calumea (vorbesc de categoria "nu foarte scump", nicidecum de Shimano Stella sau Daiwa Steez, etc).

Era vorba de ce ar prefera cineva 1500 in loc de 2000, in conditiile in care sunt identice in afara de tambur (mai mare la 2000, evident!). Pe site, Daiwa trec UL la EXC 1500 si L/UL la EXC 2000 (deci, potrivita ambelor aplicatii). Pentru mine EXC 1500 e un mister...dac-ar fi mai usoara (sau, macar, clar mai mica) decat EXC 2000, as intelege. Dar asa...

-
semlecangheorghe
- veteran

Un tambur mai mare inseamna mai mult fir dar si bucla de iesire cu diametrul ceva mai mare,ori daca folosesti o lanseta cu inelul de plecare cu diametrul mic, poate s-ar impaca mai bine cu spirele ce ies dupa un 1500.
Shimano, nu compara excellerul cu nexave si altele ,compara-l cu technium de exemplu ,mulineta care este in clasa ei de pret.
Oricum la mulinetele u-l eu zic ca foarte mult conteaza si viteza de recuperare:nu-i tot una sa aduni cu un raport de 4.7-1`sau cu un 5.2-1,pe un tambur asa de mic.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
aditud
- senior

semlecangheorghe scrie:Un tambur mai mare inseamna mai mult fir dar si bucla de iesire cu diametrul ceva mai mare,ori daca folosesti o lanseta cu inelul de plecare cu diametrul mic, poate s-ar impaca mai bine cu spirele ce ies dupa un 1500.
Shimano, nu compara excellerul cu nexave si altele ,compara-l cu technium de exemplu ,mulineta care este in clasa ei de pret.
Oricum la mulinetele u-l eu zic ca foarte mult conteaza si viteza de recuperare:nu-i tot una sa aduni cu un raport de 4.7-1`sau cu un 5.2-1,pe un tambur asa de mic.
Interesant. Multumesc de raspuns!
Eu ma gandisem, mai simplist, ca e mai bine sa fie tamburul mai mare pentru a micsora problemele de memorie ale firului. Oricum, eu mi-am luat 2000 pentru ca vreau sa-l folosesc pe echipament L, nu UL. Deja mi se pare cam grea si de L, ce sa mai zic de UL... Viteza de recuperare, a propos, e aceeasi la amandoua (4.7:1)
-
semlecangheorghe
- veteran

Stiu,ca au aceeasi viteza de recuperare,eu ma gindisem la produsul unei alte firme.Nu-mi permit sa ma declar fan al unei firme tocmai pentru ca intodeauna gasesti altceva la alta firma .Eu de exemplu chiar ma gindesc sa imi fac o lanseta u-l pentru biban,si sigur mulineta va fi un stradic cel mai mic model posibil,tocmai ca sa am recuperarea 6.2-1,care sa compenseze intrucitva diametrul mic al tamburului.Daca as vrea o lanseta pentru voblere,pescuit pe fir intins in curent ,as folosi pe ea poate, o daiwa exceller,pentru recuperarea mica, care insa are un cuplu de forta ridicat,lucru absolut necesar,cind pescui cu o naluca ce tine permanent firul in tensiune.Dar nici cu un twin power nu mi-ar fi greata...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
b00geyman
- utilizator nou

-
Deci nu stie nimeni nimic despre Asahi FCX FD 1000 de la Trabucco?
-
Ungureanu Ovidiu
- utilizator constant

-
-pai mergi in magazin si vezi daca iti place.. iar pana atunci eu iti recomand daiwa ss tournament 700

, usoara, durabila si de incredere, iar pentru naluci reactive este cea mai potrivita

-
Sergiu1
- utilizator constant

Shimano sedona 750FB o gasesti la 170 de lei excelenta la pastrav si clean:)
-
pastravarul 77
- utilizator constant

Incearca Vision XLA la capatul ei legi o musca si eu i-ti garantez pastravii.

:):)

.
-
fishi
- veteran