Mulineta de rezerva, bat-o vina

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gardos
senior
senior

Mulineta de rezerva, bat-o vina

Mesaj de Gardos » 26 Mar 2015, 00:18

Problema: Biomaster 2500 FD - merge unsa, e de baza.
Okuma Trio 20 Red Core- cam panarama (are knobul mare, strange fir acolo, nu aseaza firul ca lumea, pe vant e o calamitate cu peruca).
Cormoran Master de 2000 - a crapat a treia oara (primul - antireversul, a doua oara galetul a intepenit, a treia oara am desfacut-o eu sa o curat de nisip si am rezolvat-o de tot :)
Mai am un Pflueger President de vreo 500, e misto de martisor, e usoara, e buna pe UL-ul ei acolo, dar atat.
Acum, na, mai merge cineva cu mine la peste, mai poti ramane in pana cu principala, ma gandesc sa imi iau inca una. Si am restrans la 4 variante:
- am gasit un biomaster identic cu al meu, second, dar in stare super buna - la 500 de lei
- o daiwa ss tournament de 1300 cu 350 de lei
- tica dyna spin, de 2000, la vreo 2 sute de lei
- nexave de 2500 e acum tot la vreo 200 de lei.

Biomasterul mi se pare cea mai buna varianta: il iau, vand tamburii de rezerva de la ambele, care sunt noi, si raman cu doi tamburi la doua mulinete. Suficient.
Daiwa reprezinta cea mai mare curiozitate. Arata asa, foarte 80's, si imi face cu ochiul rau de tot, plus ca e si fiabila. Usor cam mica la 1300.
Tica e o curiozitate de tip deget in priza - sunt curios cat ar rezista una forjata cot la cot cu un biomaster. Prea zic multi ca e buna :)
Nexave - pare o tica mai rationala, asa. Dar e cea mai lipsita de personalitate optiune. Are garantie insa, la fel ca Tica.

Rugamintea mea e nu sa-mi spuneti ce credeti ca ar trebui sa iau, ci ce ar trebui sa tai de pe lista. Acum le-as lua pe primele doua, cel putin :) Linistit as fi cu primele 3. Dar mi-e teama ca nu am nevoie de fapt decat de optiunea 4 =))
Multam anticipat de taieturi!
P.S. Pescuiesc pe balta de obicei, prea putin pe rauri medii si mari - o data, de doua ori pe ani Dunare de pe mal si de vreo 5-6 ori Delta. Voblere si jiguri in proportii egale. Nu saracesc daca le iau chiar pe toate cele de mai sus, incerc doar sa nu o iau razna de tot si sa pastrez pasiunea in afara obsesiei...si in interiorul utilitatii.
P.P.S. - De fapt, linistit as fi daca as lua si un Ryobi Zauber de 2/3000, model vechi :D
P.P.P.S. - Stella nu-mi iau :)

stefanflorin
veteran
veteran

Re: Mulineta de rezerva, bat-o vina

Mesaj de stefanflorin » 26 Mar 2015, 07:49

eu zic sa tai astfel incat sa ramana Biomaster :P
mai ales cand o sa aiba un pret bomba de saptamana viitoare si o sa zici "de ce naiba nu l-am luat cand am avut ocazia?!".
Daiwa e faina, aseaza firul mai bine ca Biomaster, dar nu are antirevers instant.
Urasc atarnatorii!

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 26 Mar 2015, 08:16

Apleaca-te ca optiune si asupra Zauber-ului...la urma urmei ai nevoie de ceva practic si bun.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 26 Mar 2015, 10:00

Daca vrei o mulineta noua, atunci cred ca mai bine te indrepti catre Shimano Nexave, ai 3 ani garantie. De asemenea, o optiune foarte buna ar fi si Spro Red Arc, este cam acelasi lucru ca si Ryobi Zauber.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Mar 2015, 10:15

Taie toata lista! :)
Nu-ti lua mulineta de rezerva, sunt bani aruncati. Ori iti ei ceva sa folosesti ori te potolesti din start. in cateva luni sau in 2-3 ani vei avea alte gusturi, alte tentatii, alte preturi si ce iei acum cu bani buni ca sa ti in dulap, vei vinde pe nimic atunci (poate chiar tot de nou) ;)
Pune banii la ciorap si iei ce-ti place cand vei avea nevoie .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Mar 2015, 12:23

Io zic ca inafara de shimano poti sa tai tot de pe lista.Biomaster vreau sa zic.Ailalta shimano e serie slabutza..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 26 Mar 2015, 13:14

Gardos scrie: Daiwa reprezinta cea mai mare curiozitate. ... Usor cam mica la 1300...
1300-le e absolut comparabil ca si capacitate fir cu Shimano 2500... SS Tournament nu respecta marimile celorlalte serii Daiwa. Pe tamburul long cast intra chiar mai mult fir decat pe o Daiwa 2000 sau Shimano 2500...
In rest, pe asta ori ti-o place pt. cele cateva caracteristici care o fac unica, ori o urasti din start... Si, apropos, daca vrei sa dai si cu monofilament, uit-o...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Mar 2015, 14:43

Daca ai Biomaster si iti place mai cumpara una.
Ca bonus poti pune fire diferite pe toti tamburii, folosesti in functie de necesitatile de moment.
Ce rost au experimentele pe banii tai?

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 27 Mar 2015, 08:26

multumesc tuturor pentru pareri. kingofbeasts m-a pus pe ganduri, ca el as fi facut daca nu patesc destul de frecvent sa mai iau pe cineva cu mine la pescuit. o sa iau insa ceva second si ieftin, la urma urmei e mulineta cu care vor da invited guests, eu doar in situatia in care imi pica biomasterul pe undeva prin delta, sa zicem. nu cred insa ca ar fi multe sanse sa patesc asa ceva.
am insa sanse mari sa ma incuscresc luni cu o clona de zauber 2000, undeva la un milion jumate, pun mana pe ea si daca se invarte fara hopuri si jocuri o iau. cred ca e suficient pentru statutul ei:)
a, daca e interesat cineva de biomasterul de 2500 la 5 milioane, sa dea un search pe ... :)
:respekt: a los todos!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 27 Mar 2015, 11:54

Zauber la 150 ron? succes :lol:

Scrie răspuns