motor termic
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- junior
motor termic
am si eu o intrebare destinata posesorilor de motoare termice. am o barca de fibra de sticla 3.5m lungime 1.5 latime 70-80 de kg si intentionez sa mi cumpar un motor tohatsu 2.5 cp 4 timpi puteti sa mi spuneti daca este o alegere inspirata? barca o folosesc doar pe snagov pe distante destul de mici 2-3 km nu vreau viteza sau sa car sute de kg
Re: motor termic
merge, un 2,5 cp impinge o laguna de 4,8m ..incet, da impinge
poate mai bun ar fi un 2T, da unde il gasesti
-
- veteran
Eu am folosit pe Sarulesti motor 2,5 cai pe Laguna de 4,8m si sa stii ca mergea destul de tare ...apox. 8-10 km / h in conditii bune fara vint .Ghenadie scrie:merge, un 2,5 cp impinge o laguna de 4,8m ..incet, da impinge
Pt. deplasari de 3-5km e suficient un motor de 2,5 cai in plus cu cei 0,9 l cit are rezervorul ai autonomie cam pt 8-10 km. in full throtte....asta am testat eu pe Belis....
Parerea mea e sa-l iei si no sa-ti para rau....

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
sfatul meu (nu este nevoie sa il si urmezi) este sa iei unu de 4-5 cai....cu ala de 4,5 cai vei putea merge usor daca vrei dar cu ala de 2,5 cai niciodata nu vei merge mai repede decat poate el.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
-
- junior
150 de vizualizari si doar 3 raspunsuri? chiar nu poate mai multa lume sa mi dea un sfat in baza propriei experiente? nu cred ca sunt singurul cu o barca de fibra
2.5 CP sunt ok pentru genul asta de barca, cu barca goala prinzi si ceva viteza insa pe termen lung poate ca un motor de 4CP ti-ar prinde mai bine (poate ai vrea sa dai o fuga pana in Delta sau pe Dunare).
Daca imi permiti iti recomand motoarele Parsun, sunt foarte fiabile, usor de intretinut, au garantie 2 ani si gasesti toate piesele de schimb la niste preturi foarte acceptabile. Un motor NOU de 2.6CP in 4Timpi (cu cizma lunga) costa 882 USD, ingora tot ce crezi ca stii despre produsele facute in China, sunt oameni care se plimba cate 3-4 ore ZILNIC cu motoare Parsun si in 3 ani de zile nu au avut nicio problema cu ele. Vezi aici mai multe [url=http://motoarebarci.ro/parsun-2.6cp-cu-cizma-lunga.html]informatii despre motoarele Parsun de 2.6CP[/url[.
Sfatul meu este sa uiti de motoarele in 2 Timpi, sunt galagioase, au consum mare si e deja tare greu sa mai gasesti piese de schimb pentru ele.
Daca imi permiti iti recomand motoarele Parsun, sunt foarte fiabile, usor de intretinut, au garantie 2 ani si gasesti toate piesele de schimb la niste preturi foarte acceptabile. Un motor NOU de 2.6CP in 4Timpi (cu cizma lunga) costa 882 USD, ingora tot ce crezi ca stii despre produsele facute in China, sunt oameni care se plimba cate 3-4 ore ZILNIC cu motoare Parsun si in 3 ani de zile nu au avut nicio problema cu ele. Vezi aici mai multe [url=http://motoarebarci.ro/parsun-2.6cp-cu-cizma-lunga.html]informatii despre motoarele Parsun de 2.6CP[/url[.
Sfatul meu este sa uiti de motoarele in 2 Timpi, sunt galagioase, au consum mare si e deja tare greu sa mai gasesti piese de schimb pentru ele.
Distribuitor national de elice si piese pentru motoarele de barca
Eu iti propun sa alegi pentru 3,5m un motor 5 cp / 4 timpi . Motorul 2.5 cp 4 timpi are putere mica pentru barci grele 3,5 ; 4.00 ; 5.00 m . Gandestete ca vrei sa mergi intr-o zi cu el la dunae si vrei sa-l pui pe o lotca de 7m , ce faci?snagoveanu scrie:am si eu o intrebare destinata posesorilor de motoare termice. am o barca de fibra de sticla 3.5m lungime 1.5 latime 70-80 de kg si intentionez sa mi cumpar un motor tohatsu 2.5 cp 4 timpi puteti sa mi spuneti daca este o alegere inspirata? barca o folosesc doar pe snagov pe distante destul de mici 2-3 km nu vreau viteza sau sa car sute de kg
Incearca sa echilibrezi motorul cu barca.
Barca mica = motor mic
Barca mare =motor mare
Eu am echilibrat barca mea AS Samba 265 Allroundmarin cu Motor Suzuki DF5 S ( cea mai mare viteza 23km/h dupa GPS , dar pentru viitor doresc sa imi achizitionez o barca de aluminiu Starcraft 410m.

FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
si eu tzi-as recomanda mai degraba un motor de 4cp, pentru ca e mult mai bine sa ai totusi o rezerva de putere....
parerea mea - uita de chinezarii ieftine de genul "parsun" si ia mai bine ceva second-hand de la producatori cu traditzie cum ar fi: yamaha (nr.1 pe piatza), mercury, tohatsu, honda, johnson, evinrude, suzuki....
motoarele in 2 timpi sunt mai usoare si mai simplu de intretzinut, nu se mai produc (sau nu se mai vand noi in UE, nu stiu exact cum e treaba), insa nu am auzit pana acum de probleme cu piese de schimb... in afara de asta, eu cel putzin, sunt innebunit dupa "galagia" aia de 2 timpi...
io itzi zic toate astea ca si coleg pescar, nu ca si vanzator de motoare si elicii...
parerea mea - uita de chinezarii ieftine de genul "parsun" si ia mai bine ceva second-hand de la producatori cu traditzie cum ar fi: yamaha (nr.1 pe piatza), mercury, tohatsu, honda, johnson, evinrude, suzuki....
motoarele in 2 timpi sunt mai usoare si mai simplu de intretzinut, nu se mai produc (sau nu se mai vand noi in UE, nu stiu exact cum e treaba), insa nu am auzit pana acum de probleme cu piese de schimb... in afara de asta, eu cel putzin, sunt innebunit dupa "galagia" aia de 2 timpi...

io itzi zic toate astea ca si coleg pescar, nu ca si vanzator de motoare si elicii...

motoarele "parsun" sunt tentative de replici ieftine yamaha si tohatsu... diferentza o fac materialele inferioare folosite de chinezi... cand motorul e nou, arata ca orice alt motor, sigur nu-tzi va lasa o impresie proasta, abia dupa catzva ani itzi dai seama pe ce ai aruncat banii....
cate kile tu+bagaj in samba?MatrixVR5 scrie:Eu iti propun sa alegi pentru 3,5m un motor 5 cp / 4 timpi . Motorul 2.5 cp 4 timpi are putere mica pentru barci grele 3,5 ; 4.00 ; 5.00 m . Gandestete ca vrei sa mergi intr-o zi cu el la dunae si vrei sa-l pui pe o lotca de 7m , ce faci?snagoveanu scrie:am si eu o intrebare destinata posesorilor de motoare termice. am o barca de fibra de sticla 3.5m lungime 1.5 latime 70-80 de kg si intentionez sa mi cumpar un motor tohatsu 2.5 cp 4 timpi puteti sa mi spuneti daca este o alegere inspirata? barca o folosesc doar pe snagov pe distante destul de mici 2-3 km nu vreau viteza sau sa car sute de kg
Incearca sa echilibrezi motorul cu barca.
Barca mica = motor mic
Barca mare =motor mare
Eu am echilibrat barca mea AS Samba 265 Allroundmarin cu Motor Suzuki DF5 S ( cea mai mare viteza 23km/h dupa GPS , dar pentru viitor doresc sa imi achizitionez o barca de aluminiu Starcraft 410m.