Era normal sa existe si critica asta, eu cel putin o apreciezAdi G scrie:si eu tzi-as recomanda mai degraba un motor de 4cp, pentru ca e mult mai bine sa ai totusi o rezerva de putere....
parerea mea - uita de chinezarii ieftine de genul "parsun" si ia mai bine ceva second-hand de la producatori cu traditzie cum ar fi: yamaha (nr.1 pe piatza), mercury, tohatsu, honda, johnson, evinrude, suzuki....
motoarele in 2 timpi sunt mai usoare si mai simplu de intretzinut, nu se mai produc (sau nu se mai vand noi in UE, nu stiu exact cum e treaba), insa nu am auzit pana acum de probleme cu piese de schimb... in afara de asta, eu cel putzin, sunt innebunit dupa "galagia" aia de 2 timpi...![]()
io itzi zic toate astea ca si coleg pescar, nu ca si vanzator de motoare si elicii...

Noi vindem piese pentru motoarele de barca si iti zic din experienta ca se gasesc foarte greu piese pentru Tohatsu, Suzuki si Honda in 2 timpi. La Mercury, Yamaha si Johnson/Evinrude mai ai sanse dar motorul in 2 timpi nu este o investitie buna pe termen lung (ce faci cand ajungi sa gasesti piese doar SH?).
De Parsun vorbesc nu ca le vand eu (cumpara-le de la concurenta) ci ca isi fac treaba bine cu costuri minime pe termen lung. Imi dau seama ca fara sa va iau de manuta si sa va plimb cu barca trasa de un Parsun vechi de 3 ani forjat aproape zilnic prin Delta nu am cum sa va demonstrez ca is niste chinezarii eficiente.
Depinde foarte mult cum privesti problema, din punctul meu de vedere investitia in motor se amortizeaza pana incep sa se strice chestii la el, oricum ai garantie. Cand (si daca) incep sa se strice chestii la motor parca e altceva sa dai de 3 ori mai putin pe piese, daca vrei sa eviti "chinezariile ieftine" ia-ti piese originale Yamaha in 4 timpi de aceasi putere, 80% din ele is compatibile cu Parsun si is "de firma".
Daca dai cu motorul intr-o piatra vrei sa dai 600$ pe un ax de Yamaha sau 200% pe un ax de Parsun? Chestii d'astea se intampla oricui si trebuie sa ti cont de ele cand vrei sa investesti intr-un motor.