motor...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 10 Aug 2006, 08:24

tudor scrie:Cristian, daca ar fi asa inseamna ca cei care navigheaza in estuare si cand pe mare cand pe rau, au la ei doua motoare si le schimba cind trec din apa dulce in apa sarata. :lol:
:lol: da.....eventual le trebuie si unu de apa salmastra!

nu acum serios.nu am zis ca nu poti merge pe apa sarata cu unu pe care nu scrie asta.consulta te rog paginile mai multor producatori,si vezi ca,majoritatea au motoare special facute pt apa sarata.

intrebarea initiala era "cum pot afla daca un anume motor poate fi folosit in apa sarata sau nu?"
intreband producatorul,sau citit specificatiile motorului respectiv. :idea:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 10 Aug 2006, 08:56

Nu poate nici un fabricant sa produca separat apa sarata/apa dulce. Nu ar fi rentabil. Sau atunci motoarele pentru apa dulce ar fi mult mai scumpe, procentajul lor fiind mult mai scazut decat al motorelor facute pentru apa sarata. Numai eticheta si numele se schimba pe motor. Exemplu : Mercury=Mariner. Sunt exact acelasi lucru.
In plus marea majoritate a motoarelor sunt folosite in apa sarata prin simplul fapt ca este mult mai multa apa sarata decat apa dulce. Crezi ca fabricantii au facut motoare doar pentru Romania, care are un litoral mic, Ungaria, Cehia, Austria sau Elvetia ? Daca te uiti pe harta vei constata ca celelalte tari au mii de kilometri de litoral si astia reprezinta piata, nu apa dulce.

Tudor

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 10 Aug 2006, 09:17

TUdor
nu vrea sa ma contrazic aiurea.sincer..habar nu am cu ce se mananca motoarele(decat atat cat imi trebuie sa conduc unu').
tot ceea ce vreau sa zic este ca pe un mercury de 25 de cai in(nu al meu) e scris de producator...SALT WATER!
ce-o insemna asta......... :idea: :idea: :?:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Aug 2006, 14:54

daca compari doua motoare identice folosite unul in apa dulce si altul in apa sarata vei observa k cel folosit in apa sarata capata anumite depuneri de oxid de aluminiu in anumite locuri ....de obicei unde sare vopseaua de pe cizma.....componentele din fier sunt oricum aliaje create contra coroziunii indiferent de apa.....
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 10 Aug 2006, 18:39

ideea e...pot sa dau linishtit o tura cu motorul meu pe mare?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 10 Aug 2006, 18:48

Da, cate ture vrei. Dar dupa aia da o tura prin apa dulce, sau lasa-l sa merga 5 minute intr-un butoi cu apa dulce. Mai ales ca Marea Neagra nu e asa de sarata ca Atlanticul.

Tudor

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Aug 2006, 18:59

oricum, la apele pe care le avem noi, se recomanda functionare "la butoi" cateva minute dupa fiecare partida
si in manual se recomanda "flushing " daca il folosesti in ape murdare sau poluate

ma apucase si pe mine, si il lasam 5 minute in garaj dupa partida
pana mi s-a urat de atat fum :)
bag picioru :)

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Aug 2006, 19:02

Nu-l baga, ca stiu pe cineva care a muncit nitel (mai mult :P ) sa repuna in functiune un motor folosit toamna pe o balta puturoasa si lasat asa pana in primavara :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 10 Aug 2006, 19:20

Melcule,
Marea Neagra are un nivel de salinitate mult redus in comparatie cu alte mari, iar apele Dunarii care se varsa in mare in apropierea litoralului nostru scad si mai mult concentratia de sare, asa ca... baga mare cu el linistit.

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 10 Aug 2006, 20:17

melculbeat scrie:ideea e...pot sa dau linishtit o tura cu motorul meu pe mare?
nu.....k poate te ineci si tre sa ne spui cand faci asta in ideea k poate te salvam melcule........ :lol: :lol: :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Scrie răspuns