Motor electric pentru barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 07 Iun 2005, 15:28

Cele mai bune sunt asa-numitele baterii "deep cycle", special concepute pentru un numar mare de cicluri complete incarcare/descarcare, bateriile clasice de masina nefiind recomandate pentru asa ceva.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Iun 2005, 15:38

fff, vorbim despre acelasi lucru, numai ca eu le traduc din franceza. :lol:

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 07 Iun 2005, 16:34

Ok, trec la lucruri concrete. M-am uitat la Cabela's si am vazut un motor de 12 volti, Min Kota endura (am vazut cateva referiri facute la adresa sa). Ce parere aveti despre endura 55, 55 lbs thrust? Puteti sa-mi recomandati o baterie buna pentru el, care sa-mi permita deplasare pe o distanta de 8-10 km pe un lac linistit a unei barci de fibra de sticla cu 2 persoane si materialul de pescuit?

Daca nu este adecvat acest motor, mi-ar fi de folos orice sugestie care sa nu depaseasca pretul de catalog de 400 $.

Va multumesc.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 08 Iun 2005, 07:56

stiu ca bateria de masina nu este nici specializata nici recomandata pentru asa ceva

eu, ca pescar de duminica, am profanat virtutile motorului electric cu o baterie de masina, care ma tine de vreun an si nici nu da semne ca ar da ortul popii.....

cine doreste sa colinde lacurile regulat zburdand cu un motor electric poate, evident, sa foloseasca o baterie specializata
daca are si bani, desigur

oricum, mie 8-10 km mi se pare mult, din cate stiu in conceptia americanilor rolul unui motor electric este sa mute barca in liniste in jurul locului de pescuit, deci nu este gndit pentru deplasari lungi...

dar cine stie, poate ma insel

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Iun 2005, 08:02

La un bass boat motorul electric te ajuta numai la mentinut deriva la distanta buna de mal. Pentru deplasari se utilizeaza motorul pe benzina.
Insa daca vrei sa utilizezi numai motorul electric toata ziua ia mai bine o baterie speciala. Te tine mai mult.

Scrie răspuns