Motor Barca!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Iun 2009, 16:28

mihaif99 scrie:
Poppy scrie:Salut !
Doresc un motor pentru Bombard AX3 Aero (cu chila, 32 kg si cu diametru tub de 36) in care o sa fim permanent trei persoane care sa-mi satisfaca pofta de plimbare (planare ?! :roll: ) si mai putin de pescuit. Pentru asta doresc ca el sa fie usor de transportat auto (culcat in portbagaj), mic si sa fie ieftin. Producatorul limiteaza barca la puterea de 4 CP (26 kg motorul) cat si viteza (<15 km/h), ce sa cumpar, 2,5 sau 4 CP ? Cu cizma scurta sau lunga ? Am "ochit" urmatoarele:
- Tohatsu 2,5 (665 €)(17 kg) vs. Suzuky 2,5 (685 €)(13 kg);
sau
- Tohatsu 4 (835 €)(26 kg) vs. Suzuky 4 (959 €) (25 kg) vs. Yamaha 4(979)(22 kg).
Ce recomandati ? Sau altfel, as simti diferenta la mers cu un motor de 4 CPprin comparatie cu unul de 2,5 CP, ar lisa barca sau pentru asta imi trebuie mai multi cai putere (10-15 CP) ?

Multumesc !

Bogdan

(foarte important ! imi trebuie permis de navigatie pentru 2,5-4 CP ? sunt dunarean si nu se stie)

Daca nu ma insel AX3 NU are chila. Daca NU are chila NU o sa planeze vreodata (e si limitata la 4) . Daca nu o sa planeze NU ai nevoie de mai mult de 2.5CP. Ia Suzuki pt ca e portabil, o sa ai un pachet sub 50 kg barca+ motor + benzina!

Alte considerente:
Ca sa planezi singur in barca usoara cu chila iti trebuie 5-6 CP... cel putin.
Pentru trei persoane (planaj), cel putin 8 sau 9.9, si asta daca ai barca bine proiectata...
Bombard AX3 nu are chila, insa Bombard AX3 Aero are chila. In cazul asta sa-mi iau un Zodiac Cadet 260S care permite pana la 6 CP (25 kg) ? Are 36 kg, tubul de 45, incarca pana la 370 kg si accepte maxim 18 km/h.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Iun 2009, 17:22

...daca tot nu pot glisa cu Bombard AX 3 Aero, mai are vreun rost sa-l cumpar cu chila ? As face o frumoasa economie.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 30 Iun 2009, 17:47

Poppy scrie:...daca tot nu pot glisa cu Bombard AX 3 Aero, mai are vreun rost sa-l cumpar cu chila ? As face o frumoasa economie.
Zodiac 260 e prea mic pentru trei pers. Nu uita ca intex seahawk II are 3 metri. Bombard sunt misto, dar pentru cei care merg singuri AX1, pt ca sunt usoare. Cu barca mica, in trei e chinuiala!

Daca vrei sa glizezi si sa te plimbi confortabil cu TREI persoane, dar vrei si portabilitate, atunci uita-te dupa un Zodiac **** Fastroller sau un Quicksilver air-deck 330 (50 kg), imperecheaza-l cu un 4 timpi nissan/tohatsu de 9.8 CP pt ca e usor Asta ar fi minimimum de marime si putere!

Daca in schimb nu ai pretentii de glisare, si vrei barca misto portabila de expeditie ia ceva cat mai lung (peste 4 metri), ingust si usor, ca sunteti trei! si pune un 2.5CP.
Uite, daca ai bani vezi Grabner Speed (Austria) ->canoe gonflabile cu suport de motor. Le folosesc astia din Alaska in conditii care te-ar speria!!
In aceeasi categorie dar ieftin (made in China) ar fi 14 ft Saturn Inflatable KaBoat SK430, sau 15 ft Saturn Inflatable KaBoat SK470.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Iun 2009, 18:08

mihaif99 scrie:
Poppy scrie:...daca tot nu pot glisa cu Bombard AX 3 Aero, mai are vreun rost sa-l cumpar cu chila ? As face o frumoasa economie.
Zodiac 260 e prea mic pentru trei pers. Nu uita ca intex seahawk II are 3 metri. Bombard sunt misto, dar pentru cei care merg singuri AX1, pt ca sunt usoare. Cu barca mica, in trei e chinuiala!

Daca vrei sa glizezi si sa te plimbi confortabil cu TREI persoane, dar vrei si portabilitate, atunci uita-te dupa un Zodiac **** Fastroller sau un Quicksilver air-deck 330 (50 kg), imperecheaza-l cu un 4 timpi nissan/tohatsu de 9.8 CP pt ca e usor Asta ar fi minimimum de marime si putere!

Daca in schimb nu ai pretentii de glisare, si vrei barca misto portabila de expeditie ia ceva cat mai lung (peste 4 metri), ingust si usor, ca sunteti trei! si pune un 2.5CP.
Uite, daca ai bani vezi Grabner Speed (Austria) ->canoe gonflabile cu suport de motor. Le folosesc astia din Alaska in conditii care te-ar speria!!
In aceeasi categorie dar ieftin (made in China) ar fi 14 ft Saturn Inflatable KaBoat SK430, sau 15 ft Saturn Inflatable KaBoat SK470.
Wow, cata informatie ! Acum aprofundez. Merci !

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Iun 2009, 19:20

Din pacate "14 ft Saturn Inflatable KaBoat SK430" sau versiunea de 15 nu se comercializeaza in Europa. Stii mai multe ca sa ma poti ajuta ?

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 30 Iun 2009, 20:12

Poppy scrie:Din pacate "14 ft Saturn Inflatable KaBoat SK430" sau versiunea de 15 nu se comercializeaza in Europa. Stii mai multe ca sa ma poti ajuta ?
Dar Grabner se comercializeaza si e de trei ori mai barca decat Saturnul. Poate e prea mult. E buna pentru pt cineva vanator/pescar serios. Dar e scumpa.

Ca sa mergi asa ca ratza la plimbare cu 2.5 CP vesi si Intex Mariner, asta e un fel de seahawk II: un pic mai mare, nu are podeaua gonflabila cu probleme ( are podina de scanduri ) si mai are si CHILA. Daca iesi de trei ori pe an asta ar fi o varianta ieftina.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Iun 2009, 20:28

mihaif99 scrie:
Poppy scrie:Din pacate "14 ft Saturn Inflatable KaBoat SK430" sau versiunea de 15 nu se comercializeaza in Europa. Stii mai multe ca sa ma poti ajuta ?
Dar Grabner se comercializeaza si e de trei ori mai barca decat Saturnul. Poate e prea mult. E buna pentru pt cineva vanator/pescar serios. Dar e scumpa.

Ca sa mergi asa ca ratza la plimbare cu 2.5 CP vesi si Intex Mariner, asta e un fel de seahawk II: un pic mai mare, nu are podeaua gonflabila cu probleme ( are podina de scanduri ) si mai are si CHILA. Daca iesi de trei ori pe an asta ar fi o varianta ieftina.
In afara de podea mai are unele probleme, din ce am citit pe forumuri si in review-uri. Nu doresc sa arunc 300 € in vant in loc sa cumpar ceva bun de 700 €.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 11 Ian 2012, 23:01

UP! :lol:

A pus careva un motor de 2,5 hp pe barca gonflabila de 2,20 m ? Daca da :shock: ....cum se comporta barca ?

p.s.: intentionez sa pun un termic de 2,5 hp pe o gonflabila de 2,20m :oops: (doar ptr lacuri....) ...ceva opinii/ sfaturi ? :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

RMI
junior
junior

Mesaj de RMI » 11 Ian 2012, 23:16

Eu am pus 4 caluti micuti pe un 2.40 si e ok pe lac, chiar si pe valuri mari, cu o singura conditie, sa stai pe mijloc, pentru a distribui putin greutatea, altfel nu am reusit sa glisez

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 12 Ian 2012, 00:27

Eu am pus pe o barca de 2,30 Bitelma (avea chila gonflabila) un Suzuki de 2,5cp. "Detin" 100kg si am mers cu vreo 20km/h pe lac. Era o splendoare mersul cu motorasul acela.
Bucuresti

Scrie răspuns