Motor Barca!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
sal
da are si mercury de 2,5 si de 3,5 cp in 4 timpi .ptr cele cu cizma scurta preturile sunt 700 euro respectiv 820 euro cu tva inclus.primul cantareste in jur de 13 kilograme cel de al doilea cantareste cam 17-18 kilograme.
Toti pescarii ajung in Rai...
-
- utilizator nou
Re: sal
laurentiu cat te a ajuns mercury de 6 cai?dar cel de 8 cai cat e?mersi.laurentiucat scrie:azi mi-am luat mercury de 6 cp .e alta viata fata de cei 2,5 ai johnsonului pe care-l am.acum depinde ce vreti.eu am johnson de 2,5 si mercury de 6 amandoua in 4 timpi.fara suparare dar suzuki sunt cele mai subtiri ca fiabilitate dupa parerea mea.fiecare face ce vrea sau crede ca e mai bine ptr el.eu am avut defect de fabricatie pompa de apa la motorul johnson si e suzuki(pompa).acu drept sa va zic si service-ul la johnson e de tot kk.m-au tinut cu niste piese 10 zile pana le-au adus cu tnt (pe care tot eu l-am platit)ca altfel ziceau ca vin si mai greu.fata de ce am vazut azi la mercury la johnson(euronautica) e de ras.poate am avut eu ghinion daca vreti sa incercati si voi n-aveti decat..dupa cate stiu eu yamaha sunt cele mai bune,pe urma honda si pe urma restu..
-
- utilizator constant
sal
35.0000.000 lei ,cel de 6 cp.1600 euro cel de 8 cp.luam unu de 8 dar nu avea cu cizma lunga .e mai fiabil ptr ca e in 2 cilindri.si in plus nu mai are trepidatiile celor intr-un cilindru.
-
- utilizator constant
sal
asa m-au invatat si pe mine altii.sper sa nu spun prostii.dar sunt oameni seriosi si priceputi.
-
- utilizator constant
sal
deci eu am johnson de 2,5 si mercury de 6 nu pot face comparatii de genul celor cerute mai sus intre motoare.stiu doar ce probleme am avut eu cu johnsonul meu care are pompa de apa suzuki si peripetiile la reprezentanta johnson in romania(euronautica).o chestie observata de mine e ca daca ai un motor de 2,5 ai tendinta sa mergi cu el turat la maxim si atunci ai zgomot si trepidatii si in perspectiva o durata mai mica de functionare.
http://www.chriscraft.com/
Daca vrea cineva asa ceva
....0722649200
Scuze pentru publicitate...am considerat ca nu concurez pe nimeni
Daca vrea cineva asa ceva

Scuze pentru publicitate...am considerat ca nu concurez pe nimeni

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
Re: sal
laurentiucat scrie:deci eu am johnson de 2,5 si mercury de 6 nu pot face comparatii de genul celor cerute mai sus intre motoare.stiu doar ce probleme am avut eu cu johnsonul meu care are pompa de apa suzuki si peripetiile la reprezentanta johnson in romania(euronautica).o chestie observata de mine e ca daca ai un motor de 2,5 ai tendinta sa mergi cu el turat la maxim si atunci ai zgomot si trepidatii si in perspectiva o durata mai mica de functionare.
Vezi ca Johnson e Suzuki toata ziua, nu doar pompa de apa.
Daca ii scoti capacul o sa vezi ca bujia e undeva pe diagonala, shi de aia trebuie ashezat culcat pe o parte. Cat despre pompa de apa stiu ca in 2005 Suzuki a avut ceva recalls. Nu stiu daca era impeller-ul sau altceva.
Altfel vorbind noi comparam aici mere cu pere- motoare de 2.5 cu motoare de 6 cp. Nu sunt comparabile nici ca bani, nici ca greutate nici ca cuplu. Motorul ala de 6 cp ar fi bun numai daca ar putea sa planeze barca. Shi e foarte problematic daca o sa poata. De ce nu isi ia la aceeashi bani un Tohatsu/Nissan 2 timpi de 9.8? Asa e un motor f usor shi foarte bun
Eu folosesc un Suzuki de 2.5 ca auxiliar pe o barca cu panze de 5 m shi garantat, pe GPS, la jumate de throttle sunt la hull speed (viteza maxima de deplasament) = 12 km/h. A mers shi cate 5 ore non stop fara probleme. Restul de jumate de throttle imi mai da 12.5 km/h, cu mult zgomot shi vibratii.
Cat despre functionare, nu uita sa zook-ul a luat awardul de cel mai bun motor in 2006. Din experienta mea Suzuki e cel mai bun in clasa lui. Nu pot sa confitm inca fiabilitatea, dar nu cred sa aiba probleme - are 3 ani de garantie.
Motoare folosite de mine
Honda BF2 2 cp 4 timpi - 7 ani, shi mergea ca nou cand l-am vandut
Tanaka 1.2 hp 2 timpi - asta are 7 kg !!
Mercury 2 hp 2 timpi - asta e identic cu evinrude/johnson tohatsu/nissan.
Johnson/Evirude 2 timpi 8 hp
Mercury 20 hp 2 timpi
Yamaha 25hp 2 timpi
Honda BF50 4 timpi
-
- utilizator constant
motor
sa fiu cinstit ..eu vreau un motor pe care sa ma bazez.nu vreau sa ma trezesc la mama naibii pe dunare cu motoru defect indiferent ce marca e.la cat costa ar trebui ca macar in primii 2-3 ani de functionare sa nu dea "rateuri".acu poa sa mearga johnsonu perfect,io nu-l mai pun sa ma duc mai mult de 1 km distanta cu el.nu mai am incredere.nu are trepidatii mari si zgomot mare.depinde acu cu ce compari.mai e o treaba.daca-l pui pe o barca de fibra cu fundul taiat o sa mearga incet.merge mai bine pe o lotca pescareasca cu 2 ciocuri de 6-7 m decat pe o barca de fibra de 3,5 m.ptr deplasari lungi de peste 4-5 km nu l-as recomanda.(asta e parerea mea)avantaje:consumul mic,greutate redusa,ocupa spatiu putin.