motoare - garantia si reviziile impuse

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Oct 2005, 22:37

este adevarat, scrie in instructiuni, pe care le primesti dupa ce dai banii
nu se face nici un contract, platesti si primesti factura
niormal ca iti scrie in instructiuni, altfel n-ai stii sa te prezinti cu banutul dupa 10 ore :wink:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 04 Oct 2005, 23:37

Eu ma ocup de piese auto. Este clar un lucru:orice contract de garantie ete facut pentru a proteja interesele clientului.Numai ca si garantia unui produs trebuie privita ca o oferta shi alaturata ofertei pretz produs sa duca la alegerea produsului.Orice producator isi cunoaste foarte bine procentul de pierderi pe garantii shi il plateste importatorului....numai ca unii importatori sunt "borfashi" shi te obliga sa faci servisul exclusiv la ei pe niste preturi de manopera indecent de mari(eu aici vad monopolul).Cu timpul o sa-si dea shi ei seama ca pierd clientzi pe tema asta shi o sa agreeze mai multe firme care sa se ocupe de service adica o piatza libera........Dane zi shi tu numele firmei k sa o facem de ras :lol: :lol: :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 05 Oct 2005, 10:10

Parca Wilddanube recomanda motoarele Johnson, tocmai pt ca au servicele mai bun. Sa vedem care ar fi unitatile cu pricina.

Oricum, 20 EUR/h nu e chiar moca! :D
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Oct 2005, 10:25

se numeste Euronautica

ceea ce ma enerveaza este faptul ca nu am stiut inainte
atata tot
una este sa-ti asumi cheltuiala, alta este sa te trezesti cu mana bagata in buzunar

si mai e un aspect, bai frate la un kktel de motor sa te coste 1,5-2 milioane lei o revizie la 10 ore, mi se pare exagerat
mai ales ca nici nu se face mare lucru, se uita la cateva chestii si se mai greseaza cate ceva

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 05 Oct 2005, 10:38

mdah. Mai luai o trusa de jeliboane cu banii aia. :D

Dar iti repet, si la masini e aceeasi practica: nu faci reviziile la timp - pierzi garantia. La treburi din astea nu are rost sa ne stresam prea tare.

Misto sunt 2 aspecte: a) si la un motor mai mare, revizia o sa coste tot pe acolo si b) cum isi dau ei seama ca motorasul tau a mers 10 ore sau 15, respectiv 50 sau 80 ??? :?
near the beer

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 05 Oct 2005, 10:40

si daca nu faci reviziile, garantia se reduce la ... ? sau nu mai e valabila? gandeste'te cum iti convine, oricum 10 ore de functionare se duc pana in primavara :wink:

Numai bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Oct 2005, 10:41

habar-nam
aia de 10 ore o sa o fac ca tin la motoras
vezi mah, umbla la sentimente astia :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 05 Oct 2005, 11:14

aha, deci aia de 10 ore e si cea mai scumpa, ca la a doua oricum nu se mai duce nimeni :lol:

nu este corect, cumparatorul trebuie sa fie bine informat. ei au omis sa te puna la curent, dar poate altii, de'acum in cunostinta de cauza, care o sa'si cumpere motoare or sa intrebe de chestia asta.

numai bine!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 05 Oct 2005, 12:01

va dau o veste buna pe faza asta. CNA-ul tocmai a scos o noua regula, dealerii de masini nu vor mai avea voie sa te amageasca cu pretul CIP. mai au doua saptamani la dispozitie, dupa care vom vedea pe bune cat costa masinile din reclame. mai plauzibil e ca vor renunta toti sa spuna deschis cat te costa distractia.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Oct 2005, 15:17

la masini cred ca e si mai gravida situatia
costul service-ului pe perioada garantiei este chiar semnificativ
ar trebui sa fie si asta trecut in oferta, obligatoriu

afara exista studii facute care iti arata total cost of ownership la un anumit numar de kilometrii, etc
include si consumul real, reviziile, cam ce se schimba la ele, etc
mai mult decat atat, poti vedea si valoarea de piata a masinii dupa cativa ani
de exemplu, poti lua decizia sa-ti cumperi volkswagen doar pentru ca se depreciaza mai putin valoric in 3 ani, fata de un ford
am zis si eu 2 nume la intamplare :)

Scrie răspuns