Jean,
merci frumos! da' mai bine imi ziceai pe mail, ca-l suparam pe Bogdan.
asta e, acum am zis, am zis. oricum nu-mi strica una in plus. credeam ca rola de cabelas o sa-mi ajunga o vesnicie, da' uite ca din 200 de yarzi dupa 1 an am ramas cu maxim 30m. (iti scriu in seara asta un mail, ca am ceva noutati).
Bogdan,
nu te sfatuiesc sa iei ad litteram cifrele date de producatori. mai asteapta pana iti vine si vezi atunci cum o sa fie.
ca a fost mono sau textil, pe toate rolele pe care le-am avut aduse pana acum e scris diametrul in mm. sau inch si poti sa faci transformarea. numai ca nu e deloc comparabil cu diametrul similar la firele europene.
e foarte posibil sa fie si o minciuna din partea producatorilor europeni la mijloc, nu m-as mira. in fond, nu prea sunt consumatori care sa stea cu micrometrul sa verifice.
desi si pt mine e important diametrul, am ajuns la concluzia ca e mai ok sistemul americanilor, macar acolo stii sigur ca rezista la cat scrie pe rola. la capitolul asta cifrele sunt pe bune. cu leader yo zuri hybrid de 4lbs (similar la diametru cu sufixul de 0.14) am scos cei mai mari pesti ai mei de pe anul asta, adica un salau de 3 si un avat tot pe acolo. lejer, adica max 30 de secunde de dril la fiecare, si gandeste-te ca aveam si nod. no joking, e cu martori. cu asta din urma poate-ti dau incredere sa scapi de prejudecati si-o sa folosesti rola aia pentru leader.