monofilament jiguri cu elasticitate redusa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdans
senior
senior

monofilament jiguri cu elasticitate redusa

Mesaj de bogdans » 12 Feb 2008, 13:30

Salut,

M-ar interesa cei care nu dau cu textil la salau si prefera mono ce fire de calitate folositi pentru a avea si elasticitate scazuta si a nu face peruci
Pana acum ce-am vazut mai de calitate e Berkley Sensation, Stren Sensor si am mai vazut pe xxx ceva de la Storm Thunder nu mai stiu cum (cica special ptr asa ceva dar nu prea ma incredere, poate l-a foslosit cineva sa-mi spuna mai multe)

merci

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 12 Feb 2008, 13:42

Incearca PLine,este si in Timisoara,e un fir cu elasticitate redusa si matasos.Asta pe ape nu prea adanci,ca pe ape adanci e mai bun textilul.

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 12 Feb 2008, 14:29

Ok, merci

unde gasesc?Si ce model ca vad ca-s multe si nu prea stiu care ce caracteristici are..culoarea nu ma prea intereseaza doar elasticitatea si sa fie mai matasos
Bogdan

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 12 Feb 2008, 21:12

bogdans scrie:Ok, merci

unde gasesc?Si ce model ca vad ca-s multe si nu prea stiu care ce caracteristici are..culoarea nu ma prea intereseaza doar elasticitatea si sa fie mai matasos
Bogdan
http://www.fishshop.ro/Products/customv ... spx?id=261
S'altare și bunăstare !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Feb 2008, 21:29

Pai daca vei sa reduci elasticitatea de ce nu dai cu textil?!Nu cred ca potzi compara elasticitatea textilului cu cea a monofilamenului.Sau mai exact, de ce vrei tu mono?! :roll:

remus s
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de remus s » 12 Feb 2008, 21:58

Berkley Trilene Maxx , Yo-Zuri Hybrid Ultra Soft , Stren Original ...

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Feb 2008, 10:02

Pai are si mono avantajele lui fata de textil, e mult mai ieftin, are o utilizare mai larga (si eu am doar 2 bete de spin, unul mai light de rau si unul de jiguri care-l folosesc si de voblereala pe Dunare , si linguri pe canale, rotative mai maricele la avat..asa ca mono imi pare o varianta mai buna)
Trilene Maxx am o rola, mi-am pus pe batzul de rau dar pare destul de elastic, in rest e super ok
Cred ca o sa-ncerc P-line Evolution, vad ca-i cel mai putin elastic din gama

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 13 Feb 2008, 11:19

Mono este mai ieftin....dar tine cont ca in acelasi interval de timp o sa folosesti mai multe role....deci mai ieftin sigur nu iesi....aia-i clar.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 13 Feb 2008, 12:15

Poate are omul un "par" de bat si daca mai da si cu textil sa vezi rateuri. :lol:
Stiti bine ca ar cam trebui corelat batu cu firul si cu frina mulinetei daca vrei ca totul sa mearga ceas.
Daca pescuieste mai mult in riuri e mai bine sa foloseti mono ca iesi mult mai ieftin decit cu textilul. :wink:
Incearca Sun Line de la Abrevis. 8)
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Feb 2008, 12:39

Nu e par Vali, carbon, doar ca e fast, chiar x-fast ..si textil mi-ar mai lipsi cand dau cu vobler mare sau linguri..si-asa la stiuca le-am mai tras lingura din gura si cu mono normal cand atacau la mal
Ma gandeam ca mai sunt altii ca mine care sa nu umble cu 2-3 bete (sau mulinete de schimb)dupa ei cand dau dupa mai multe specii sau cand te-astepti sa gasesti salaul pe fund si de fapt vaneaza intre ape si tre sa bagi un vobler..oricum am 2 tamburi dar pe unul am mono normal de 18 ptr avat,clean..rotattive, oscilante mici si voblerepana-n 5-6 cm (cand ma duc pe rauri mai mari und e si stiuca, salau si clean, avat)..pe celalalt am de 25 si cautam unul mai rasarit, adica mai putin elastic sa mearga mai bine la jig-uri dar sa-l pot folosi si pe voblere mari si linguri
Deh..poate ce vreau eu nu s-a prea inventat..toti imi recomanda textilul..chestia e ca nu-mi prea place ..parca as da cu atza chirurgicala..si nici sa tot schimb mulinete intr-o partida nu vreau..un tambur merge mai usor dar o mulineta nu prea ma incanta

Scrie răspuns