mobilitatea manivelei?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Irod
veteran
veteran

mobilitatea manivelei?

Mesaj de Irod » 07 Mai 2008, 09:27

mi-am cumparat de curand o mulineta noua, dar am observat un lucru ciudat la ea. Cu tamburul blocat manivela mulinetei poate face o miscare inainte sau inapoi de 2-3 mm, nu imi mai amintesc sa fi patit asa la o alta mulineta, oricum trebuie sa ma uit si la celelalte care le am daca fac asa :lol: .
In orice caz este permis asa ceva ? si daca da, este permis la un produs nou care se presupune ca nu a suferit nici o uzura?.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 07 Mai 2008, 13:41

Daca mulineta n-are antirevers - se poate. Daca are - n-ar trebui sa se poata.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 07 Mai 2008, 15:30

adevarul e ca nu am pus mana pe supermulinete,dar inca nu am intalnit mulineta cu jocuri zero. 1-2 mm tot exista.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Mai 2008, 15:41

In functie de calitatea mulinetei si tipul de manivela pot exista jocuri.
Infime la mulinetele de calitate

Voi vorbiti de milimetri
masurati unde ? in varful manivelei ? ...
si e cel putin una fara jocuri : Infinity q
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 07 Mai 2008, 17:41

[quote="Sorin"
si e cel putin una fara jocuri : Infinity q[/quote]

asa si asa Sorin; si eu credeam ca are jocuri ZERO, dar cu banii in buzunar in magazin, am probat 2 bucati, daiwa Q si aveau acelasi joc la fel ca si ryobi applause (mulineta pescuita 2 ani).. adica jocuri f mici, mici de tot...dar tot erau. asa ca nu am mai cumparat-o.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 07 Mai 2008, 19:54

mulineta de spin nu trebuie sa aibe joc la antirevers dar numai cele cu mai mult de 2 pinioane[didtribuitor] au un joc ff mic restul tre' sa aiba un joc cit de mic este mecanica

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 07 Mai 2008, 20:32

joc zero nu exista ... trebuie sa existe tolerante intr3 angrenajele rotilor dintate. Atenţie: ma refer la joc de rasucire a manivelei nu la joc longitudinal sau transversal.
La mulinetele mici aceste jocuri sunt greu de observatdatorita marimii pinioanelor. Dar la o mulineta medie aceste jocuri sunt sesizabile
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 08 Mai 2008, 08:37

bun, amu m-am lamurit, mulineta de care zic eu este un stradic. Am mai verificat si la alte stradicuri din magazine si toate fac asa, aceasi treaba o fac si alte mulinete de la Shimano de fapt toate :lol: inafara de Stela si Blood line. (repet este vorba de o mobilitate a manivelei avand tamburul mulinetei blocat, deci practic este un joc al pivotului care intra din manivela in corpul mulinetei fata de piesa matrice care il primeste, (din corpul m ulinetei)) nu stiu daca ma exprim de asa natura ca sa ma intelegeti , dar totusi sper ca ati prins ideea la care ma refer. :D

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 08 Mai 2008, 08:39

StefanDinu scrie:joc zero nu exista ... trebuie sa existe tolerante intr3 angrenajele rotilor dintate. Atenţie: ma refer la joc de rasucire a manivelei nu la joc longitudinal sau transversal.
La mulinetele mici aceste jocuri sunt greu de observatdatorita marimii pinioanelor. Dar la o mulineta medie aceste jocuri sunt sesizabile
Klar e asa cum spui, un joc la rasucire , nu unul longitudinal sau transversal.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Mai 2008, 09:52

ovidiu scrie:[quote="Sorin"
si e cel putin una fara jocuri : Infinity q
asa si asa Sorin; si eu credeam ca are jocuri ZERO, dar cu banii in buzunar in magazin, am probat 2 bucati, daiwa Q si aveau acelasi joc la fel ca si ryobi applause (mulineta pescuita 2 ani).. adica jocuri f mici, mici de tot...dar tot erau. asa ca nu am mai cumparat-o.[/quote]

Ovidiu ,
e posibil sa fiu eu vreun norocos , dar chiar nu are jocuri si am mai pus mana pe cateva ...e o mulineta f bine legata , conceputa special pt ata , deci robusta din toate pct de vedere

desi Ryobi applause e o mulineta chiar buna in opinia mea , nu exsita termene de comparatie intre cele 2

in ce priveste jocurile , sunt jocuri date de inavratirea manivelei cu rortorul blocat si astea apar din 2 cauze : tolerantele dintre dintii drive gear si cei ai pinionului si cel mai important dintre manivela si drive gear
Daca manivela se prinde de drive gear prin acel ax cu profil patrat care intra in drive gear si se strange cu surubu in partea cealalta ...ca la Stradic ca tot veni vorba , pot aparea in timp probleme
axul e din otel f duri iar drive gear e dintr-un aliaj mai moale si cu tipul si mai ales la fortari apar jocuri .
Pt mulinetele ale caror manivele se infileteaza direct in drive gear astfel de jocuri sunt eliminate din start .

alt tip de joc f important e cel care apare cand tragi de manivela de-a lungul axului drive gear-ului si care indica cat de strans calca dintii celor 2 roti
daca e prea mare sau prea strans , mulineta '' maraie '' si se poate regla cu saibe ff subtiri plasate intre drive gear si rulment .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns