mincioc pt voblere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
mincioc pt voblere
pescuiesc mai mult pe canalele de fuga de la baraje,fuctuatiile apei fiind destul de mari,sunt nevoit sa folosesc minciocul,pt a-mi scoate pestii mai mari.dar toata plasa minciocului se aduna pe ancore ,pierzind astfel mult timp si nervi
.a-ti vazut prin magazine mincioc cu o plasa fina in care sa nu se agate ancorele?daca da, la ce preturi?multumesc.am mai vazut din astea pe discovery.

Salut !
Cred ca tu cauti ceve de genul http://www.sportsfish.net.au/library/pr ... ronet.html
Eu nu am auzit sa se aduca pe la noi, dar cine stie..
Daca ai norocul sa gasesti asa ceva te rog zi-mi si mie, ca as avea si eu nevoie.
Fir Intins !!!
Cred ca tu cauti ceve de genul http://www.sportsfish.net.au/library/pr ... ronet.html
Eu nu am auzit sa se aduca pe la noi, dar cine stie..
Daca ai norocul sa gasesti asa ceva te rog zi-mi si mie, ca as avea si eu nevoie.
Fir Intins !!!
Re: mincioc pt voblere
Nu te mai chinui de pomana ,minciogurile cu plasa fina sunt in special pt pescuitul de concurs stationar ca plumbii (in special) cu care e echilibrata lina fina sa nu treaca prin plasa si sa se incurce si astfel sa pierzi timp f. pretios.Carligele triple se agata in orice(de camasa nu ti s-a intamplat niciodata sa se agate??)si mai greu le scoti din plasa fina decat din cea mai rara.Incearca atunci cand scoti pestele cu minciogul sa tii firul tensionat si cand scoti pestele cu minciogul,astfel carligele triple se vor agata mai putin ,dar niciodata nu vei putea elimina total agatarile.Cauta doar sa gasesti un minciog telescopic de 3-4,5 m.ce te va ajuta mai mult decat unul cu coada mai scurta,chiar daca poate parea mai incomod,deoarece cu cat e mai aproape de mal pestele se va simtii in pericol si va cauta sa scape.De asemenea daca apa este iute un minciog cu plasa fina va opune o rezistenta mai mare apei si probabil il vei manevra mai greu(ma gandesc la canalele de fuga).grama v scrie:pescuiesc mai mult pe canalele de fuga de la baraje,fuctuatiile apei fiind destul de mari,sunt nevoit sa folosesc minciocul,pt a-mi scoate pestii mai mari.dar toata plasa minciocului se aduna pe ancore ,pierzind astfel mult timp si nervi.a-ti vazut prin magazine mincioc cu o plasa fina in care sa nu se agate ancorele?daca da, la ce preturi?multumesc.am mai vazut din astea pe discovery.
De asemenea ata din care e facuta plasa minciogului sa nu absoarba apa(un fel de ata de nylon).
Jean Scurtu
Re: mincioc pt voblere
Salut!grama v scrie:pescuiesc mai mult pe canalele de fuga de la baraje,fuctuatiile apei fiind destul de mari,sunt nevoit sa folosesc minciocul,pt a-mi scoate pestii mai mari.dar toata plasa minciocului se aduna pe ancore ,pierzind astfel mult timp si nervi.a-ti vazut prin magazine mincioc cu o plasa fina in care sa nu se agate ancorele?daca da, la ce preturi?multumesc.am mai vazut din astea pe discovery.
In primul rand sa iti raspund la intrebare:
Din ce am vazut eu la REX HUNT minciocurile alea speciale pentru voblere nu sunt cu plasa ci cu un fel de panza cauciucata. Poti sa iti modifici un mincioc si sa obtii rezultatul dorit.
Iti trebuie un mincioc cu rama intreaga (nu din cel pliant) si inlocuiesti plasa cu o panza cauciucata tare, sau cu musama(preferabil gri sau verde sa arate bine:)) si ii faci in partea de jos niste fante pe care preferabil le surfilezi pentru sa evita taierea panzei la o greutate mai mare.
Acum:
Poti sa imi spui in ce zona pescuiesti?
Canalele de fuga sunt locurile mele preferate de pescuit!
Spining....Prea bun ca sa fie light...
mai bine foloseti un "gripper"
este mai comod de carat, de folosit, si poti scoate peste cat de mare vrei fara sa fii nevoit sa cari ditamai minciogul dupa tine
mai multe modele la link-ul de mai jos....
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... atcat20166
este mai comod de carat, de folosit, si poti scoate peste cat de mare vrei fara sa fii nevoit sa cari ditamai minciogul dupa tine
mai multe modele la link-ul de mai jos....
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... atcat20166
Mda, un gripper este ok, insa cand pescuiesti pe dale si nu te poti apropia la mai mult de 2-3 metri de apa nu prea ai cum sa-l folosesti. Singura alternativa ramane minciocul cu coada cat mai lunga.
@ grama v: Daca chiar pierzi atat timp cu incalcitul ancorelor in mincioc, strange contrele de la ancore cu un cleste si nu o sa se mai agate asa des sau cel putin o sa le dezagati mult mai usor.
Mai exista si metoda mai putin ortodoxa
, sa folosesti o gafa, insa eu nu sunt adeptu' ei.
@ grama v: Daca chiar pierzi atat timp cu incalcitul ancorelor in mincioc, strange contrele de la ancore cu un cleste si nu o sa se mai agate asa des sau cel putin o sa le dezagati mult mai usor.
Mai exista si metoda mai putin ortodoxa

Minciocurile cu o latura din plasa (mai fina sau mai grosiera - pt a se scurge apa) si cu celelalte din material compact au fost concepute pt cei care practica in mod constant 'prinde si elibereaza", pt a nu indeparta stratul de mucus de pe peste.
Intr-un episod a lu' pescaru' Rex Hunt, un smecher prezenta astfel de minciocuri si spunea ca folosindu-le poti elibera pestele fara sa pui mana pe el. Iar cand sa elibereze pestele, a apucat cu clestele ancora si cand a zmucit de cateva ori am crezut ca acolo ii ramane capul. Nu l-a atins cu mana, intr-adevar!!!
Daca practici "prinde si elibereaza" anuleaza spinii ancorelor prin aplatizare cu un cleste sau pilire, daca nu, ce mai conteaza 5-10 minute sa scoti ancorele din plasa, cand deja ai macar un peste care sa necesite folosirea minciocului! Ce-ti trebuie tie este un mincioc cu coada lunga, cum spunea si d-l Jean Scurtu mai inainte.
Va doresc la toti sa folositi minciocul cat mai des!
Intr-un episod a lu' pescaru' Rex Hunt, un smecher prezenta astfel de minciocuri si spunea ca folosindu-le poti elibera pestele fara sa pui mana pe el. Iar cand sa elibereze pestele, a apucat cu clestele ancora si cand a zmucit de cateva ori am crezut ca acolo ii ramane capul. Nu l-a atins cu mana, intr-adevar!!!
Daca practici "prinde si elibereaza" anuleaza spinii ancorelor prin aplatizare cu un cleste sau pilire, daca nu, ce mai conteaza 5-10 minute sa scoti ancorele din plasa, cand deja ai macar un peste care sa necesite folosirea minciocului! Ce-ti trebuie tie este un mincioc cu coada lunga, cum spunea si d-l Jean Scurtu mai inainte.
Va doresc la toti sa folositi minciocul cat mai des!