Maver STILO

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 07 Ian 2006, 11:12

Vad ca nici bine nu ati ajuns acasa si ati si scos lanseta la...plimbare.. :roll:
stoica stefan scrie: voi da mai multe date dupa ce mergem maine pe balta s-o testam.
numa bine :wink:
Maine... :shock: unde, unde? :evil:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 07 Ian 2006, 21:32

[quote="stoica stefan"]exista si modelul de 2.40m pt ca e la mine in mana.pt mine(gusturile chiar nu se discuta) e buna pt ca io in general folosesc fire f subtiri 12-16 max 18(la spin) si ma ajuta si la lanseu vf-ul ala subtire cu 12 inele care sunt acolo tocmai pt a-i defini actiunea.

[url]http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=711[/url]

am testat-o cu salmo de 1.5 g si a lansat in jur de 18m cu fir de la trabucco de 16.5.
cu dawn de 3g a lansat in jur de 20m
la jig de 2.5g,blank a lansat peste 20m

in concluzie eu cred ca arunca binisor daca nu bine,si inca mai cere,oscilantele de 8g nefiind ceva peste puterile ei comportandu-se ok.
voi da mai multe date dupa ce mergem maine pe balta s-o testam.
numa bine :wink:[/quote]

In fata acestor argumente io ma retrag .

Fir Intins!!!

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 08 Ian 2006, 10:12

ieri mai pe seara,am scos-o iar la teste de data asta cu naluci ceva mai grele,adica oscilante de 20g si masurat 50m,si mai mergea da nu aveam loc de masini si garduri,actiunea petrecandu-se in fata blocului.
nick mi-a spus ca rezultatele sunt bune,"da io tre` s-o vad in apa daca nu cumva vf se indoaie prea mult cand recuperez in curent",el fiind reticent,in fata ei.
voi da toate datele cand voi avea ocazia s-o testez in apa,acum fiind frig rau,ne avand tupeu sa ies din gaoace.
numa bine`! :wink:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 08 Ian 2006, 19:34

razvan m. scrie: ...Firma Maver nu imi place. Nu am vazut pe la noi nimic de calitate de la aceasta firma. Numai chinezisme. Nu zic ca nu ar face si lucruri bune.
Nu-mi permit sa te contrazic, dar in Oradea nu am vazut prea multe scule mai de soi decat Maver-urile, e drept, si din cauza slabei oferte de la alte firme. Bineinteles e discutabila capacitatea mea de discriminare (mi-am prezentat "saga" in topicul cu lanseta pt. incepatori), dar n-as putea afirma ca o varga Superlitium 55SL, Z01 SL, Z03 SL, o rubesiana M57, pe care le-am pipait la magazin, sunt "chinezisme", chiar daca sunt produse in China, probabil. Nu zic nimic despre lansete, pt. ca as putea fi acuzat de subiectivism (anul asta tocmai mi-am luat cateva lansete Maver, 3 de spinning si una de match). Un singur exemplu pot sa-ti dau, pt. ca am un oarecare etalon: lanseta de match. Chiar ieri am vazut un filmulet (ca doar e iarna) facut de Walter Tamas, campionul mondial 2004 la stationar la CM din Belgia, in care omul isi prezenta sculele (scule frecate, pescuite, nu noi). Ei bine, din 6 lansete, 3 erau Maver. Si, spre incantarea mea, printre ele era si Diamond Match Flash-ul pe care il am si eu. Se cheama ca n-am facut o alegere proasta: daca un campion mondial e multumit de ea, inseamna ca un ageamiu ca mine poate si el sa sperie pestii destul de eficient cu respectiva unealta :D .
Trebuie sa ma repet, nu sustin ca sunt cele mai bune. Pot afirma insa ca sunt destule altele mai proaste (sau care mie nu-mi plac, sic!). Si mai pot afirma un lucru: pretul este absolut decent.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Ian 2006, 20:08

Stiu ca firma Maver face echipament pentru pescuitul de competitie. Dar nu am vazut pana acum nici un magazin care importa marfa de la ei. Nu am vazut sculele pe care le produc in Italia.
Am vazut doar pe ici pe colo cate un bat.

De exemplu, un prieten are un Maver Essox de care nu sunt pre incantat cum arata. Are niste inele grosolane.
Am mai cumparat doua poppere Maver, care sun atat de prost echilibrate incat le-am trecut in categoria nalucilor inutilizabile.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 08 Ian 2006, 21:26

Si eu am un Maver Esox 2,70m 12-30g, cu care dau la stiuca (de altfel numele e predestinat). Desi pare un bat f. rigid, se comporta bine cu naluci mai grele, iar in drill ai un f. bun control. N-as putea spune ca inelele Titan SIC pe care le are sunt grosolane, Ba chiar asputea afirma ca tot ceea ce am vazut de la Maver (si in Oradea gasesti cu zecile) sunt f. bine finisate. Sper ca n-ai vazut un fals. Unul din lucrurile care m-au impiedicat sa cumpar un Ron Thomson, de exemplu, era tocmai inelele, care mi s-au parut prea masive pt. sensibilitatea batului.
Desigur, mai conteaza si cu ce le compari, ca eu bete americane n-am vazut decat in filme :D ...

Scrie răspuns