Deci va rog putin ajutor daca se poate.
materiale de confectionat barci cu aceleasi proprietati?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
materiale de confectionat barci cu aceleasi proprietati?
Salutare tuturor, desi am citit destul de mult despre barcile pneumatice, totusi am o mica nelamurire cu privire la materialele folosite, neincluzand hypalonul. (scump pentru buzunarul meu
)Doresc sa achizitionez o barca pneumatica pentru a o schimba pe cea rusesca pe care o detin(din anul 2004-inca functionala
), deoarece imi doresc una putin mai mare. Cercetand diverse site-uri si postari pe diverse forum-uri am inteles ca mai bune ar fi cele din PVC tip sandwich, numai ca aici apare problema: ,, care din materiale este mai bun?". Am gasit: VALMEX, MULTISTRAT PLASTEL, HYTEX, ...ETC, dar nu si o parere referitoare la diferentele dintre acestea. Despre ele am cautat pe google si am vazut cateva date tehnice, dar deh exact cum este vorba : fiecare producator isi lauda marfa" nu am ajuns la o concluzie clara, care sa ma faca sa aleg barca in functie de tipul de material din care este confectionata.
Re: materiale de confectionat barci cu aceleasi proprietati?
Conteaza m-ai mult tehnologia de lipire decit materialul pentru ca materialele difera putin .Important este sa alegi o barca despre care sti ca rezista bine in timp de la producatori recunoscuti pentru calitatea barcilor.Acum depinde la ce vrei sa folosesti barca,ce motor vrei sa pui pe ea,pentru cite persoane vrei sa fie si nu in ultimul rind de citi bani dispui.
-
ANDREI RIGA
- veteran

Majortatea barcilor low/mid-cost sunt facute din asta
http://www.mehler-texnologies.com/EN/pr ... ream.php#5
Si tot aici daca te uiti mai vezi niste variatiuni ale materialului.
ANDREI RIGA scrie:Majortatea barcilor low/mid-cost sunt facute din asta
Despre felul lipiturilor am inteles care ar fi importanta lor,...etc, tocmai de aceea doresc sa stiu si despre materiale care ar fi cel mai bun, pentru a alege in deplina cunostinta barca corespunzatoare.diesel scrie:Conteaza m-ai mult tehnologia de lipire decit materialul pentru ca materialele difera putin .Important este sa alegi o barca despre care sti ca rezista bine in timp de la producatori recunoscuti pentru calitatea barcilor.Acum depinde la ce vrei sa folosesti barca,ce motor vrei sa pui pe ea,pentru cite persoane vrei sa fie si nu in ultimul rind de citi bani dispui.
In ceea ce priveste folosirea acesteia, doar pentru pescuit, numarul pasagerilor , doar eu
ANDREI RIGA scrie:Majortatea barcilor low/mid-cost sunt facute din asta
Pe acest site si nu numai, m-am uitat si eu , dar nu prea mi-am dat seama de calitatea materialelor enumerate anterior si care ar fi mai bun. Pentru ceea ce cred eu ca este bun, adica 1100 dtex, exista destule materiale care sa aiba acest coeficient, de aici si nelamurirea mea : si totusi care din ele este cel mai bun??
...nu cred ca vei afla vreodata
...sau cel putin , nu , in acest forum
...fiecare va veni cu argumentele lui , functie de barca pe care o detine , dar adevarul....never ever

...sau cel putin , nu , in acest forum
...fiecare va veni cu argumentele lui , functie de barca pe care o detine , dar adevarul....never ever
simplu,cele lipite la cald sunt mai durabile,si cele cu chila gonflabila sunt cele mai potrivite pt motor termic .chiar daca nu ai acum tot acolo vei ajunge 
Asta am inteles dar, daca ai de ales intre doua barci sudate termic in care prima este din valmex, iar a doua din heytex pe care ai alege-o? Cum stii care material este mai bun?grama v scrie:simplu,cele lipite la cald sunt mai durabile,si cele cu chila gonflabila sunt cele mai potrivite pt motor termic .chiar daca nu ai acum tot acolo vei ajunge
- kingofbeasts
- veteran

diferentele pe care le cauti le poti obtine doar de la producatori din fisa tehnica a materialului. Rigiditate vs-elasticitate , densitatea retelei de plasa pe care o imbraca in pvc, numarul de straturi pvc+ plasa si componenta lor, rezistenta la uv, rezistenta la acizi si solventi organici, toleranta la temperatura etc.
Dupa ce ai obtinut aceste fise si le-ai comparat poti sa tragi concluzii.
Ideea e sa stii ce sa intrebi , adica ce pretentii ai de la viitoarea barca si in ce conditii o vei folosi 
Dupa ce ai obtinut aceste fise si le-ai comparat poti sa tragi concluzii.