materiale de confectionat barci cu aceleasi proprietati?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihai78
utilizator nou
utilizator nou

materiale de confectionat barci cu aceleasi proprietati?

Mesaj de mihai78 » 05 Apr 2013, 15:21

Salutare tuturor, desi am citit destul de mult despre barcile pneumatice, totusi am o mica nelamurire cu privire la materialele folosite, neincluzand hypalonul. (scump pentru buzunarul meu :mrgreen: )Doresc sa achizitionez o barca pneumatica pentru a o schimba pe cea rusesca pe care o detin(din anul 2004-inca functionala :D ), deoarece imi doresc una putin mai mare. Cercetand diverse site-uri si postari pe diverse forum-uri am inteles ca mai bune ar fi cele din PVC tip sandwich, numai ca aici apare problema: ,, care din materiale este mai bun?". Am gasit: VALMEX, MULTISTRAT PLASTEL, HYTEX, ...ETC, dar nu si o parere referitoare la diferentele dintre acestea. Despre ele am cautat pe google si am vazut cateva date tehnice, dar deh exact cum este vorba : fiecare producator isi lauda marfa" nu am ajuns la o concluzie clara, care sa ma faca sa aleg barca in functie de tipul de material din care este confectionata.
Deci va rog putin ajutor daca se poate.

diesel
utilizator constant
utilizator constant

Re: materiale de confectionat barci cu aceleasi proprietati?

Mesaj de diesel » 05 Apr 2013, 17:40

Conteaza m-ai mult tehnologia de lipire decit materialul pentru ca materialele difera putin .Important este sa alegi o barca despre care sti ca rezista bine in timp de la producatori recunoscuti pentru calitatea barcilor.Acum depinde la ce vrei sa folosesti barca,ce motor vrei sa pui pe ea,pentru cite persoane vrei sa fie si nu in ultimul rind de citi bani dispui.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 05 Apr 2013, 19:06

Majortatea barcilor low/mid-cost sunt facute din asta

http://www.mehler-texnologies.com/EN/pr ... ream.php#5

Si tot aici daca te uiti mai vezi niste variatiuni ale materialului.

mihai78
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihai78 » 05 Apr 2013, 21:14

ANDREI RIGA scrie:Majortatea barcilor low/mid-cost sunt facute din asta

diesel scrie:Conteaza m-ai mult tehnologia de lipire decit materialul pentru ca materialele difera putin .Important este sa alegi o barca despre care sti ca rezista bine in timp de la producatori recunoscuti pentru calitatea barcilor.Acum depinde la ce vrei sa folosesti barca,ce motor vrei sa pui pe ea,pentru cite persoane vrei sa fie si nu in ultimul rind de citi bani dispui.
Despre felul lipiturilor am inteles care ar fi importanta lor,...etc, tocmai de aceea doresc sa stiu si despre materiale care ar fi cel mai bun, pentru a alege in deplina cunostinta barca corespunzatoare.
In ceea ce priveste folosirea acesteia, doar pentru pescuit, numarul pasagerilor , doar eu 8) , poate ocazional fiul meu(care este destul de mic), nu imi doresc motor pentru ea, iar referitor la buget aproximativ 2500 lei+...mici ajustari :wink: . M-am orientat spre marimi de 2.70-2.90 metri, considerand ca sunt suficient de mari pt cerintele mele, in plus nu vreau nici sa ma rupa de oase. Recunosc ca barca pe care o am desi poate nu este una destul de buna si-a facut pe deplin treaba. In plus asamblarea, dezasamblarea ei nu imi ia mult timp si nici grea nu este ca sa ma plang, dar vine o vreme cand trebuie sa iei ceva mai bun. De aceea vazand ca pe acest site s-a dezbatut destul de des subiectul, m-am hotarat sa postez aici.

mihai78
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihai78 » 05 Apr 2013, 21:23

ANDREI RIGA scrie:Majortatea barcilor low/mid-cost sunt facute din asta

Pe acest site si nu numai, m-am uitat si eu , dar nu prea mi-am dat seama de calitatea materialelor enumerate anterior si care ar fi mai bun. Pentru ceea ce cred eu ca este bun, adica 1100 dtex, exista destule materiale care sa aiba acest coeficient, de aici si nelamurirea mea : si totusi care din ele este cel mai bun?? :wallbash:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 05 Apr 2013, 21:38

...nu cred ca vei afla vreodata
...sau cel putin , nu , in acest forum
...fiecare va veni cu argumentele lui , functie de barca pe care o detine , dar adevarul....never ever
:lol:

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 05 Apr 2013, 21:48

simplu,cele lipite la cald sunt mai durabile,si cele cu chila gonflabila sunt cele mai potrivite pt motor termic .chiar daca nu ai acum tot acolo vei ajunge :lol:

mihai78
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihai78 » 06 Apr 2013, 07:46

grama v scrie:simplu,cele lipite la cald sunt mai durabile,si cele cu chila gonflabila sunt cele mai potrivite pt motor termic .chiar daca nu ai acum tot acolo vei ajunge :lol:
Asta am inteles dar, daca ai de ales intre doua barci sudate termic in care prima este din valmex, iar a doua din heytex pe care ai alege-o? Cum stii care material este mai bun?

mihai78
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihai78 » 06 Apr 2013, 07:50

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Apr 2013, 09:02

diferentele pe care le cauti le poti obtine doar de la producatori din fisa tehnica a materialului. Rigiditate vs-elasticitate , densitatea retelei de plasa pe care o imbraca in pvc, numarul de straturi pvc+ plasa si componenta lor, rezistenta la uv, rezistenta la acizi si solventi organici, toleranta la temperatura etc.
Dupa ce ai obtinut aceste fise si le-ai comparat poti sa tragi concluzii. ;) Ideea e sa stii ce sa intrebi , adica ce pretentii ai de la viitoarea barca si in ce conditii o vei folosi :)

Scrie răspuns