material de lentila recomandat la ochelarii polarizanti
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
material de lentila recomandat la ochelarii polarizanti
Buna, am folosit ani de zile ochelari polarizanti de 10-40 $ si NU am fost multumit.Se zgarie usor si stratul oglinda dispare relativ repede. E drept ca ii folosesc nu numai la pescuit ci si ca ochelari de soare sau ca protectie mecanica intr-un oras prafos.Deci ii frec toata ziua buna ziua in/din etui si ii sterg cu ce alcool am la indemana.
Vreau sa trec la o clasa superioara de pret. Ce imi recomandati (cine a folosit?Nu ma gandesc la sticla, pot sa ii sparg , se scufunda repede in caz de cadere in apa, sunt grei.
Ce e mai rezistent in timp CR 39 sau policarbonat?
Merci.
Vreau sa trec la o clasa superioara de pret. Ce imi recomandati (cine a folosit?Nu ma gandesc la sticla, pot sa ii sparg , se scufunda repede in caz de cadere in apa, sunt grei.
Ce e mai rezistent in timp CR 39 sau policarbonat?
Merci.
salut florin!
solutia este urmatoarea: te duci intr-un magazin de optica ( nu neaparat unde lucrez eu) , si comanzi urmatoarele: ORMA 1,50 POLARIZANT SUPRA(tratamnet de durificare) + CRIZAL ALIZE'(trat. antireflex, anti-static si hidrofob,nu adera praful si apa usor pe lentile).
este cel mai bun produs in materie de lentile polarizante, sunt produse de ESSILOR, o companie austriaca. pretul rezonabil ar trebui sa fie intre 240-280RON, o bucata; 2bucati insemnand in jur de 500 RON.
iti va mai trebui si o rama de ochelari de soare pe care sa pui lentilele acestea (daca ai vreun viciu de refractie, se poate comanda cu dioptrie).
cel mai bine este sa te consulti cu opticianul unde vei comanda lentilele.
comanda dureaza in jur de 3 saptamani.
chiar astazi dau un telefon la "essilor" si intreb daca se mai fabrica si policarbonat polarizant. ORMA 1,50 este CR39, nu este la fel de dur ca si policarbonatul, dar are tratamente f bune de durificare...si nu e problema de zgarieturi. daca esti interesat, lasa-mi un mesaj pe privat.
in romania nu prea a mers policarbonatul polarizant, din cauza ca lumea isi cumpara ochelari china de 10 lei... e de munca cu mentalitatea si pe ce dam banii...
toate bune! si sper ca te-a ajutat un pic cele de mai sus.
fir incordat!
solutia este urmatoarea: te duci intr-un magazin de optica ( nu neaparat unde lucrez eu) , si comanzi urmatoarele: ORMA 1,50 POLARIZANT SUPRA(tratamnet de durificare) + CRIZAL ALIZE'(trat. antireflex, anti-static si hidrofob,nu adera praful si apa usor pe lentile).
este cel mai bun produs in materie de lentile polarizante, sunt produse de ESSILOR, o companie austriaca. pretul rezonabil ar trebui sa fie intre 240-280RON, o bucata; 2bucati insemnand in jur de 500 RON.
iti va mai trebui si o rama de ochelari de soare pe care sa pui lentilele acestea (daca ai vreun viciu de refractie, se poate comanda cu dioptrie).
cel mai bine este sa te consulti cu opticianul unde vei comanda lentilele.
comanda dureaza in jur de 3 saptamani.
chiar astazi dau un telefon la "essilor" si intreb daca se mai fabrica si policarbonat polarizant. ORMA 1,50 este CR39, nu este la fel de dur ca si policarbonatul, dar are tratamente f bune de durificare...si nu e problema de zgarieturi. daca esti interesat, lasa-mi un mesaj pe privat.
in romania nu prea a mers policarbonatul polarizant, din cauza ca lumea isi cumpara ochelari china de 10 lei... e de munca cu mentalitatea si pe ce dam banii...
toate bune! si sper ca te-a ajutat un pic cele de mai sus.
fir incordat!
se pot face si lentile progresiva polarizante, pt vedere si la aproape, distanta sau intermediar. oricum nu-i poti purta noaptea..pt ca lentila este inchisa 75%, deci este o lentila de soare. ( nu exista fotocromatic/heliomat polarizant) noaptea iti pui alti ochelari... se pot folosi outdoor. pescuit, sofat, ski, desert, polul nord, escalada pe nanga parbat... din astea... 

Si eu port ochelari de vedere cu lentile Rodenstock progresive(vedere distanta si aproape ),fotocromatici si practic nu simt nevoia sa pun clip-urile polarizante si pescuiesc si in Golful Mexic.
Din pacate cum a spus si Ovidiu nu gasesti lentile de plastic ce sa fie si fotocromatice si polarizante,iar lentilele progresive Rodenstock m-au costat $300, ramele FLEXON $200 iar clip-ul polarizant $50.
Jean Scurtu
Din pacate cum a spus si Ovidiu nu gasesti lentile de plastic ce sa fie si fotocromatice si polarizante,iar lentilele progresive Rodenstock m-au costat $300, ramele FLEXON $200 iar clip-ul polarizant $50.
Jean Scurtu
Eu dupa avatar puteam sa jur ca e SRI-st, dar acum am intzeles de ce s-a lipit cu cherii de oiectiv...deformatzie profesionala!Tavi scrie:Ovidiu, vad ca esti in domeniu.
Sa-nteleg ca un ochelarist asa ca mine isi poate comanda ochelari de vedere care sa fie si in acelasi timp si polarizati?
Si ca pot sa-mi arunc clipsurile alea incomode care mi le agatam de ochelari?
Si super ochelarii astia pot sa-i port tot timpu?