material de lentila recomandat la ochelarii polarizanti

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 14 Feb 2007, 18:07

@Ovidiu: sunt convins ca Dan nu ar avea de obiectat daca tu ne-ai indica o pravalie din Bucuresti in care nou sa gasim ceva ochelari de soare cu lentile din alea. Nu neaparat parvalia ta, dar una pricopsita.

De vreo 2 ani am niste ochelari polarizanti Fox luati de la Aquamania cu un milion juma'. Sunt convins ca daca i/as fi luat de pe Cabelas nu ma scoteau la mai mult de 25 USD, dar asta e.

Rapala nu imi stau bine pe cap ,asa ca tot caut....si caut...si caut...
near the beer

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Feb 2007, 21:31

Costica te anunt cand apare colectia de primavara, pe undeva prin martie.
dar sa stii ca pentru ochelari de soare, in magazinele de optica gasesti polarizanti cam de la 150RON in sus...
asa ca, cei de la cabela's sunt f buni.
noi am avut niste ochelari de la lotto, care aveau celuloidul polarizant incorporat in lentila de baza (rezultandd o lentila de cam 2mm grosime, si cu mult mai confortabila in conditii de luminozitate puternica), fata de multi polarizanti care au o lentila (celuloid polarizant) de 0,6-o,95mm grosime...
daca mai aducem, promit sa nu tin secret.

florin1123
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florin1123 » 15 Feb 2007, 06:39

ovidiu scrie:salut florin!
si nu e problema de zgarieturi. daca esti interesat, lasa-mi un mesaj pe privat.

toate bune! si sper ca te-a ajutat un pic cele de mai sus.
fir incordat!
Buna,
Da ,merci, sunt interesat, 8) dar nu gasesc modalitatea de a da mesaj pe privat :?: . Te rog fa-o tu :!:

florin1123
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de florin1123 » 15 Feb 2007, 06:52

[
Buna,
Da ,merci, sunt interesat, 8) dar nu gasesc modalitatea de a da mesaj pe privat :?: . Te rog fa-o tu :!:[/quote]

OK. Am trimis . Nu se incarcasera toate butoanele, :? inclusiv cel de MP.[quote][/quote]

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 15 Feb 2007, 08:48

salut .m-ati spart cu scorurile .eu am folosit polaroid si polarglare sunt ff multumit de ei .nu ii frec ,ii clatesc in apa cu detergent .viata medie 2 ani .
numai la astia am gasit rame care sa fie ergonomice ,in rest au variante naspa .am gasit si rayban, sticla polarizanta ,rama de otel antialergic?! 1300 ron ,daaa erau de figurant.oricum dupa 12 ore de barca tre si visine .la cat soare o sa fie vara asta o sa aratam ca niste ratoni.
walleye

cristineacsu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de cristineacsu » 09 Mai 2009, 16:26

salut am si io o intrebare eu nu sunt multumit de actualele lentile deoarece sunt mai groase decat as considera decent mi s-a spus ca daca voi lua deja lipite din fabrica vor fi mai subtiri(scuze uitai sa spun ca mi sa zis ca am lentilele lipite la centrul de optica de unde am luat ochelarii din pacate nu cunosc mai multe detalii decat ca am hipermetropie si astigmatism si am lentilele de 2 respecti 0,75 la un ochi si sunt foarte mari)daca mi-ati putea da un raspuns cu privire la posibilitatea uinor lentile mai mici si daca ar fi vreo diferenta notabila as fi recunoscator scuze pt offtopic dar nam stiut ubnde sa intreb si am vazut ca sunt cunoscatori

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 24 Mai 2009, 09:34

ovidiu scrie:salut florin!
solutia este urmatoarea: te duci intr-un magazin de optica ( nu neaparat unde lucrez eu) , si comanzi urmatoarele: ORMA 1,50 POLARIZANT SUPRA(tratamnet de durificare) + CRIZAL ALIZE'(trat. antireflex, anti-static si hidrofob,nu adera praful si apa usor pe lentile).
este cel mai bun produs in materie de lentile polarizante, sunt produse de ESSILOR, o companie austriaca. pretul rezonabil ar trebui sa fie intre 240-280RON, o bucata; 2bucati insemnand in jur de 500 RON.
iti va mai trebui si o rama de ochelari de soare pe care sa pui lentilele acestea (daca ai vreun viciu de refractie, se poate comanda cu dioptrie).

cel mai bine este sa te consulti cu opticianul unde vei comanda lentilele.
comanda dureaza in jur de 3 saptamani.
chiar astazi dau un telefon la "essilor" si intreb daca se mai fabrica si policarbonat polarizant. ORMA 1,50 este CR39, nu este la fel de dur ca si policarbonatul, dar are tratamente f bune de durificare...si nu e problema de zgarieturi. daca esti interesat, lasa-mi un mesaj pe privat.

in romania nu prea a mers policarbonatul polarizant, din cauza ca lumea isi cumpara ochelari china de 10 lei... e de munca cu mentalitatea si pe ce dam banii...
toate bune! si sper ca te-a ajutat un pic cele de mai sus.
fir incordat!
Salut Ovidiu,

Avand in vedere ca de la postul tau a trecut ceva timp as dori sa stiu ce ai recomanda acum.
Dupa ce am cautat prin toata Timisoara lentile de al Essilor , am gasit la un magazin mai vechi precum ca ar aduce si de la ei. ca in rest pe fruntea tuturor era numai Zeis Rodenstock.
Dar fata de acolo nu a stiut sa ma lamureasca dar a spus ca acum se face ceva Crizal , fara alize samd... tot ce spuneai tu mai sus pentru dioptrii dar nu era sigura ca-s si polarizanti.
Poate ma lamuresti te rog.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

gabisolomon
utilizator nou
utilizator nou

Re: material de lentila recomandat la ochelarii polarizanti

Mesaj de gabisolomon » 01 Mai 2015, 12:01

Essilor? :)) ascult eu lucrez in italia la rodestoc,fac ochelari de 5 ani...daca vrei polarizata neaparat iti recomand 1,5 de plastic..ai o viziune mult mai buna decat o letila de policarbonat..sa sti ca sunt si letile colorate care iti ofera o viziune fff buna,polarizat e o folie aplicata deasupra letileo...essilor e buna doar la masini de taiat lentile,nu si la lentile..:)) hoya zaiss si essilor sunt mult in urma ca si lentile..daca vrei o fentila buna iai Rodestoc sau Tokay..Celelalte sunt 0.

Scrie răspuns