Marime mulineta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Marime mulineta
Ce marime de mulineta recomandati pt pescuitul salaului cu ata-jiging(Model Daiwa :1500, 2000, 2500)
Multumesc
Multumesc
-
- veteran
- mihaimircea
- veteran
pana in 7' (~2.10) inclusiv pun 1500. cateodata si la 7'6''. In rest pun 2000, dar nu dau decat in balti si rauri mici.mihai.f scrie:alegerea o faci in functie de batul pe care il folosesti si conditiile de pescuit.Pe un 6'6''-7'6'' un 2000 este "parfum", peste 7'6'' 2500 sau 3000(diferenta intre astea 2 este doar capacitatea de stocare fir, corpul mulinetei fiind identic)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
- veteran
Tre sa dau dreptate antevorbitorilor
Cu 2500 te descurci in maj. situatilor.
Pt. spining mai heavy, adica jiguri grele, curent, adancime mare sau chiar alte naluci mari, grele sau care opun rezistenta mare la recuperare e preferabil ceva mai mare poti sa ajungi si la 3500 daca batzu o cere si brandu duce
eu dau cu 2000 la naluci usoare medii pana-n 10 g(aici intra jiguri usoare pe lac sau curent slab)
2500 peste 10 g (oscilante stiuca, jiguri mai grele)
am si mai mici da nu cadreaza in topicu asta
vreau sa-mi iau si ceva mai mare de 2500 pt. monstrii care o sa-i prind in curand

Pt. spining mai heavy, adica jiguri grele, curent, adancime mare sau chiar alte naluci mari, grele sau care opun rezistenta mare la recuperare e preferabil ceva mai mare poti sa ajungi si la 3500 daca batzu o cere si brandu duce

eu dau cu 2000 la naluci usoare medii pana-n 10 g(aici intra jiguri usoare pe lac sau curent slab)
vreau sa-mi iau si ceva mai mare de 2500 pt. monstrii care o sa-i prind in curand

-
- veteran
Tavi scrie:Tre sa dau dreptate antevorbitorilor![]()
Pt. spining mai heavy, adica jiguri grele, curent, adancime mare sau chiar alte naluci mari, grele sau care opun rezistenta mare la recuperare e preferabil ceva mai mare poti sa ajungi si la 3500 daca batzu o cere si brandu duce![]()
cu Super Shad-ul banuiesc ca vrei sa-i iei

- mihaimircea
- veteran
Ce nu inteleg este de ce ai nevoie de mai mult fir cand e curent, adancime mare, naluci mari? Ca dimensiunea corpului e de multe ori identica intre 2500 si 3000, iar daca este nu cred ca ar ceda mai repede angrenajele.Tavi scrie:Pt. spining mai heavy, adica jiguri grele, curent, adancime mare sau chiar alte naluci mari, grele sau care opun rezistenta mare la recuperare e preferabil ceva mai mare poti sa ajungi si la 3500 daca batzu o cere si brandu duce![]()
Mihai
PS: nu inteleg pe bune, adica chiar vreau sa ma utilez pentru Olt (eventual Dunare) si nu vreau sa ma plimb cu 3000 in mana doar ca sa am sute de metrii de fir.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
- veteran
Tavi...nici eu nu am 3500, am numai 2500 la mulinete
mihai mircea...pe adancimi si curenti puternici e bine sa ai mai mult fir, pt. ca in cazul rupturilor sau agatzaturilor sa ai ceva rezerva de fir pe mulineta...plus ca nu stii ce-ti poate da...si trebuie sa te tii la el!

mihai mircea...pe adancimi si curenti puternici e bine sa ai mai mult fir, pt. ca in cazul rupturilor sau agatzaturilor sa ai ceva rezerva de fir pe mulineta...plus ca nu stii ce-ti poate da...si trebuie sa te tii la el!
Ultima oară modificat 24 Noi 2006, 12:56 de către andrei-ovidiu, modificat 1 dată în total.
Nu-i neaparat vorba de mai mult fir, asta poate fi un avantaj in cazul "trenurilor"
e vorba de puterea mulinetei, corp(angrenaje) mai mare(i) ar trebui sa insemne putere mai mare de care ai nevoie cand tragi de un vobler fat in plin curent sau batzai un jig de 30 g de exemplu
evident nu in cazul 2500/3000 unde difera doar tamburu, de-aia am zis 3500
e vorba de puterea mulinetei, corp(angrenaje) mai mare(i) ar trebui sa insemne putere mai mare de care ai nevoie cand tragi de un vobler fat in plin curent sau batzai un jig de 30 g de exemplu
evident nu in cazul 2500/3000 unde difera doar tamburu, de-aia am zis 3500