Marime mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 24 Noi 2006, 20:51

un PP de 20 este un fir gros .Eu doresc sa am o mulineta usoara dar o capacitate mai mare de fir, asta este motivul pt care am optat pt marimea 3000.
Imagine

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 24 Noi 2006, 20:57

eu dau de obicei cu PP de 10, asta ti se pare mai potrivit? Cat PP de 10 oare intre pe un 3000 avand in vedere ca umplu tamburul pana la max 2 mm sub buza?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 24 Noi 2006, 21:02

nu pot sa iti raspund la intrebarea asta.
Imagine

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 24 Noi 2006, 21:15

eu cred ca o rola de 300 yds nu-ti ajunge sa umplii tamburul ala.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 24 Noi 2006, 22:10

asa cred si io.

dar revin. cum vi se pare PP de 10 ca grosime? prea gros/potrivit/subtire. Ma refer la cazurile comune

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 24 Noi 2006, 22:34

comune adica......
pe balta dau cu pp de 8
pe olt dau cu 15
pe dunare dau cu 20, acuma incerc 30

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 24 Noi 2006, 23:51

mihaimircea scrie:asa cred si io.

dar revin. cum vi se pare PP de 10 ca grosime? prea gros/potrivit/subtire. Ma refer la cazurile comune
.

Din punctul meu de vedere,daca pescuiesti la salau pe balti nu ai nevoie de textil bun mai gros de 4-6lb.dar folosind intotdeauna forfach,preferabil fluorocarbon(cel putin pt. faptul ca in caz de agatatura nu lasi deloc textil ce nu e deloc ieftin ci numai carligul sau tot forfacul).
Ca mulineta ,mulineta de calitate, marime 700,1000,1500,2000(depinde in primul rand daca folosesti textil sau mono pe mulineta,textilul fiind mult mai subtire incape destul fir si pe mulinete mai mici si mai usoare)

In ape cu curent puternic,functie de specificul locului,poti decide cat de rezistent trebuie sa fie firul ca sa poti forta pestele ca sa nu intre in locurile in care si-ar cauta scaparea si sa invingi si ajutorul dat pestelui de curentul apei.Normal ca si o mulineta ceva mai robusta si cu o capacitate a firului mai mare(daca locul iti permite un drill normal cu un peste,ca daca nu, nu e nevoie de capacitate mare).La fel folosirea unui forfac fluorocarbon mai lung sau mai scurt te ajuta sa prinzi mai mult peste si sa nu pierzi textil.

Sunt insa locuri (si din pacate acolo sunt cei mai multi pesti)unde pierzi fir indiferent ca e textil sau mono,indiferent de lungimea forfacului datorita scoicilor sau abraziunii structurilor existente si fiecare poate sa decida ce va folosii functie de conditiile concrete existente la fata locului.

Jean Scurtu

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 25 Noi 2006, 13:52

Multumesc Jeane!

Dane, cand mai apriovizionezi magazinu?? Vine prima de Craciun!

Scrie răspuns