Magneziu , Mitchell ? spinning ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Marinarul
junior
junior

Magneziu , Mitchell ? spinning ?

Mesaj de Marinarul » 11 Noi 2010, 15:33

Salutam !

As dori sa-mi precizati daca ati folosit cumva aceasta mulineta , sau daca ati auzit zvonuri bune / rele despre ea : Mitchell Mag Pro Lite.

La o cautare rapida pare a fi singura mulineta de spinning cu corp de magneziu care e in palierul de 100 Euro si este < 200 gr in clasa ei de marime.

Multumesc anticipat !

http://www.fishingtackle24.de/product_i ... hfrontdrag

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 11 Noi 2010, 15:43

Vezi ca e aceeasi mulineta cu Pflueger Supreme sau Shakespeare Supreme

Despre Pflueger Supreme gasesti aici discutii
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 11 Noi 2010, 16:38

Da, mai era si Cormoran Magnesia... La sub 100$ (nu EUR), dar la 225 gr, avand in vedere ca nu s-au facut decat de la marimea 3000 (170m/0,28mm) in sus...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Marinarul
junior
junior

mulineta

Mesaj de Marinarul » 11 Noi 2010, 17:49

Da , discutii aprinse despre Pflueger am vazut dar foarte putine la obiect . Modelul il remarcasem si pe Cabelas la promotie pe la 50 Euro dar din state pana acilea cu drum si taxe ajungi tot la 100 Euro sau si mai sus. Nu mi-am dat seama ca e aceeasi mulineta , nu sunt obisnuit cu stilul asta.

Are cateva aspecte clar benefice , e magneziu , usoara , ceva rulmenti cat sa ajunga si celor pretentiosi , ramane de testat fiabilitatea in timp.
La banii astia daca tine patru cinci sezoane incheiate , sezoane cu activitate , cred ca multa lume s-ar declara multumita.

Multumesc , numai bine !

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 11 Noi 2010, 18:17

O sa intervin si eu in calitate de detinator al acestei mulinete. In cazul meu, am luat-o cu numele de Shakespeare 035.
Eu am luat-o pentru avat in primul rand pentru ca nu ma puteam atinge de Stradic FI la momentul respectiv si tin sa spun ca nu am fost dezamagit deloc.
Recuperarea este foarte fluenta si usoara dar totusi nu e perfecta (se poate si mai bine); cert este ca nu simti dificultati la a trage thrilul de 9 (22gr) in curent puternic si anafoare si uneori si cu pestele in el.
Este facuta din materiale de calitate si extrem de usoara; poate fi pusa cam pe orice bat pana in 2.4 si sa se echilibreze ansamblul binisor. Eu am echipat-o pe un TR4 de 2.4 de la Cormoran si tin sa spun ca am scos untul din avati si marlite cu el (din pacate nu am avut parte de pesti suficient de mari incat sa iti dau un raspuns clar de comportament in caz de drill "major"). In schimb, pot sa iti spun ca zilele trecute, cu comboul asta, am scos din apa un burete de la un scaun de masina fara sa se chinuie nici lanseta nici mulineta (aproximativ 30-40 de kg trase din apa de la aproximativ 20 de metri) :lol: si nu exagerez.
Cred ca fiecare dintre noi vrea fel de fel de scule, multe dintre ele neputand sa ni le permitem. Parerea mea este ca, daca nu ai banii pentru Stradic de ex (se aplica la orice dealtfel), sa nu faci un efort sa ti-l iei pentru ca nu merita. Sculele exceptional de bune se cumpara atunci cand iti permiti, asta ne-insemnand ca cele in gama 100E nu sunt bune (din contra chiar uneori) -> Procyon de la Daiwa costa aproximativ 220 de lei si e un bat de salau mult mai bun in comparatie cu multe alte bete mai scumpe.
Pe de alta parte, uzura la mulinetele cu raport de recuperare mare, survine mai repede decat la cele normale. Este o idee sa iei produsul mai ieftin ca in cazul in care se strica sa fie acoperit de garantie decat pe cel mai scump care uneori se strica exact dupa ce trece garantia. :lol:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 11 Noi 2010, 18:24

Pflueger-ul Supreme l-am vazut la Mim Team-ul de pe Ritmului...
Am fost si eu interesat de aceasta mulineta, imi pare ok.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 11 Noi 2010, 19:08

Am acelasi combo ca al lui T.Adrian si merge struna numai ca eu am dat cu el numai la jig. Am mulineta de un an si ceva, si a fost super folosita, merge ca-n prima zi, fara pic de joc, sau alt zgomot fata de cel de la inceput (e zgomotoasa ca daiwele). Chestia cu cate sezoane te tine, e relativa. Daca o folosesti o data pe saptamana e normal sa te tina mai mult decat atunci cand dai cu ea aproape zilnic, cum a fost cazul meu. Concluzia mea e ca face toti banii.

Marinarul
junior
junior

mulineta

Mesaj de Marinarul » 11 Noi 2010, 20:37

Va multumesc tuturor ptr aprecierile la obiect si pertinente. La rapitor - vizez in principal stiuca - nu am experienta mai deloc , desi pescuiesc de peste 25 de ani si totusi sculele de rapitor sunt din alt film decat cele de crap cu care sunt familiarizat , motiv ptr care v-am cerut sfatul.
La mulinetele de rapitor am observat in cele 4 iesiri din ultimele doua luni ca uzurile sunt considerabil mai mari decat in cazul celor de crap , practic nu prea exista comparatie.
Iata de ce mulineta joaca un rol esential intr-un combo pe care se te poti baza cativa ani. Nu merg des la pescuit , o medie de doua ori pe luna dar atunci stau 2-3 zile si mulineta pe care o am acum - de noua a fost vreo 200 ron si nu e o marca recunoscuta , Mosella parca - deja a inceput sa scoata niste sunete usor ragusite desi merge inca bine , pikap-ul se misca si are joc deci ma astept sa cam cedeze in scurt timp.

Pusesem ochii pe un DAM Quick M ( aici : http://www.fishingtackle24.de/product_i ... hfrontdrag ) dar desi e tentant , e totusi peste ceea ce pot eu acum si peste ceea ce e necesar si asa am ajuns la acel Mitchel din magneziu.

Sa vad cat ma duce sa-l comand de acolo si va dau un feed back dupa ce il voi fi folosit macar o data.

Multumesc inca o data.
Cristi

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 11 Noi 2010, 21:30

Salut, daca vrei sa pescuiesti in principal la stiuca si apoi la alte specii de rapitori, iti recomand sa nu iei Supreme XT-ul pentru ca are raport de recuperare prea mare pentru ce vrei tu.
Mai bine iti iei o mulineta cu raport de recuperare in jur de 5 din mai multe motive:
- e mai fiabila;
- e utila la pescuitul oricarei specii de rapitori (inclusiv patrav si avat)
- ai gama de alegere imensa (spre deosebire de cele cu raport de recuperare mare).
Deasemenea, cu un combo echilibrat bine, nu vei avea dificultati chiar daca mulineta are in jur de 250-300 de grame.
De aici incolo, cel mai bine te mai uiti pe forum ca despre stiuca s-a tot vorbit, de la mulinete pana la bete, agrafe, vartejuri, strune etc.
Sanatate :bere:

EDIT: Era sa uit, mulineta aia de a inceput sa faca figuri nu cred ca e de rapitor :lol: . Oricum la banii aia, daca astepti o scurta perioada iti iei ceva exceptional de bun care te tine minim doua sezoane cum ar fi http://www.cabelas.com/product/Cabelas- ... tournament :!: sau ceva chiar deosebit http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 53Dproduct
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Marinarul
junior
junior

Mulineta

Mesaj de Marinarul » 11 Noi 2010, 22:08

In legatura cu raportul de infasurare cred nu te-ai uitat cu atentie , ori au gresit astia pe site : la Pflueger Supreme sau Supreme XT raportul e de 6.2 in timp ce la Mittchel e de numai 5.2 (la varianta cea mai mica , usoara) , deci ar merge fara probleme.
Stiu ca nu e necesar un raport mai mare ptr stiuca , trebuie unul superior ptr avat (probabil si ptr alte specii...) care ataca in mare viteza.

Scrie răspuns