ma ajutati si pe mine cu alegerea unei lansete de clean?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 05 Feb 2009, 11:06

Musti scrie: Vasile, Ca sa te parafrazez: "Nu am pipait ceva mai scump..." :lol:
Eu ziceam mai bun....

Mai scump am pipait doua JDM-uri, o Daiko si o Stez. Nu sunt convins ca sunt mai bune. Oricum, nu mi s-au potrivit.

Sunt patit : am luat un Shimano Speed Master 2,40 m, 15 -40 gr, tub, adus greu in magazin....450 lei.

Dupa aceea am pus mina pe un St Croix Legend Elite. Este cu totul altceva !
Pretul, intradevar este cam dublu. Dar au fost reduceri de Sarbatori.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 05 Feb 2009, 20:04

Aici pot sa te inteleg. Nu-mi plac betele Shimano, neam!
Legend-urile sunt faine in general, dar mie mi se par un pic prea "seci" pt. un pescuit la clean. E drept, n-am pus mana pe 5'9"-le ala, asa ca nu tre' sa ma bagi in seama :D .

Luci_t, teama mi-e ca prin Ungaria se va bucura mai mult nevasta. Eu sunt dezamagit dupa 3 zile intregi de prospectiuni exclusiv fishing-shop (multumesc pe aceasta cale nevesti-mii, care a fost un monument de rabdare). La ei bete americane sunt Berkley-urile, sunt in limba dupa Shimano, iar in rest poate ai noroc de vreun Spro. Repet, n-am luat la pas Budapesta (inca - astept targul :twisted: ). In schimb Debretinul, Szolnokul si tz'spe alte mici localitati m-au dezamagit total. Stau bine la partea de stationar.
In fine, nu vreau sa-ti tai avantul. Poate n-am nimerit eu unde trebuia. Chiar sunt curios ce impresie iti vei face tu.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 06 Feb 2009, 11:28

musti, eu o sa am o zi max doua. Trebuie sa asteptam in budapesta pe cineva la aeroport si zborul e seara :lol: Daca merg de dimineata am ceva timp de plimbare in budapesta. Daca nu, o sa caut mai aproape de granitza. Nu am rabdare pana in august ca mi-as lua din olanda. Ei au o piata de pescuit putin mai buna ca in romania :wink: :oops:
Shimano personal nu ma incanta. Pt mine e firma de biciclete :lol: Nu zic ca nu au scule bune, dar am si io pasaricile mele :roll
PS prin Oradea cum stati cu magazinele de pescuit?

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 06 Feb 2009, 13:31

luci_t scrie:...prin Oradea cum stati cu magazinele de pescuit?
Nu grozav. Sunt in total, stai sa le numar... 11 (daca nu mi-o fi scapat vreunul). Dintre astea sa zicem ca 4-5 sunt cat de cat de vazut. Toate au cam aceleasi bete: Maver, Jaxon, Shimano, Spro, Cormoran, Mitchell, Daiwa, Okuma, Berkley, DAM, Energo. Cam asta-i.
Daca vrei americane, poate ne intalnim si le "balangani" pe-ale mele... :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 06 Feb 2009, 13:59

merci musti, sa vedem. Momentan nu-s foarte grabit ca mai e pana la primavara-vara, dar poate bem impreuna o cafea cand merg spre socrii :wink:

alexcs
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexcs » 29 Mar 2009, 15:56

salutare la toata lumea,revin cu pareri despre daiwa,cu toate ca e o lanseta ok mi se pare un pic cam moale adica dupa ce lansez mai 'vibreaza' de vreo 2 ori (daca nu sunt atent cum lansez) lucru care micsoreaza putin distanta lanseului ... acum problema cea mai grava e ca nu am fost atent si am lovit-o cu varful de un perete si i-a sarit pastiluta aceea din interiorul inelului de varf :evil: daca stiti pe cineva care se pricepe contracost sa mi-l schimbe spuneti-mi si mie va rog sau sa nu ma mai incurc si sa tai pana la inelul de sub ,sa ramana ala varful? :oops:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 29 Mar 2009, 16:12

Incalzeste cu bricheta si trage cu un patent usor de inel .

Eu asa am facut la un St. Croix si mi-a mers foarte usor .

Mergi apoi cu segmentul de varf dupa tine prin magazine si cauta inelul de varf care se potriveste cel mai bine , ca marime si sa intre pe varf cel mai fest .

Apoi poti sa-l lipesti cu diferite solutii . Eu am folosit de exemplu Poxipol si a mers foarte bine . Are un an si ceva si e in regula . :wink:

alexcs
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexcs » 29 Mar 2009, 18:15

:D mersi mult,am facut cum ai zis si a iesit fara probleme.
...acum ar mai fi doua chestii : 1 sub inel este matisat(cred) pe o portiune de 1 cm care pare ok (am infasurat-o de cateva ori cu folie de al umezita),un pic e umflat-desprins epoxy-ul de pe ea la capat,cam 2mm,
ma gandesc sa o las asa decojesc doar cei 2 mm si asta e. 2 sigur nu gasesc inel de calitate aici si ash cumpara de pe net,deci trebuie sa-i masor diametrul cu un subler sau ceva aveti idee unde trebuie masurat in interior sau in exterior ca in exterior e simplu dar daca trebuie in interior , m-am f...t

:x

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 29 Mar 2009, 19:40

Diametrul exterior fireste. Nu inteleg care interior :?

Si de ce nu gasesti la tine ? De unde esti? Chiar nu ai nici un magazin de pescuit in localitate ?

Eu am luat orice inel , SIC sa fie atit . Ti-am zis l-am schimbat de peste un an si ceva si rezista f. bine si dau numai cu textil . Si am avut si 4-5 partide pe saptamana , deci forjat .

De pe net nu te sfatuiesc sa cumperi asa ceva , trebuie sa se potriveasca prea bine .

Scrie răspuns