discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
luci_t
- veteran

-
multumesc mult pt sfaturi
De skill o sa ma feresc ca sa nu o musc, iar de restul... mai astept ca se prevede o iesire la cumparaturi in tara vecina si pretina (hungaria) saptamanile astea si atunci o sa dau o tura si prin magazinele lor. Sigur o sa am timp berechet, ca na... merg cu sotia

Vreau sa pun mana pe cat mai multe bete si sa-mi fac o parere inainte de a-mi cumpara unu

-
Musti
- veteran

Subtiri magazine in Ungaria pt. un spinner. Cel putin zona Oradea - Debretin. Au aproape exclusiv Shimano-uri si ceva Berkley-uri. La naluci stau ceva mai bine.
-
luci_t
- veteran

-
musti, nu e sigur pana unde ajung... szeged sau budapesta sper
daca nu o dau ture prin magazinele din arad, timisoara sau oradea
-
Teoo
- senior

-
@ luci_t
O sugestie..
Vezi cum ti se pare si un Bass Pro Microlite...UL
dupa parerea mea ...nu sunt rele....
Ciao
-
luci_t
- veteran

-
Teoo scrie:@ luci_t
O sugestie..
Ciao
am notat-o merci mult. Vreau sa le pipai inainte sa le simt macar pe uscat

-
Teoo
- senior

-
luci_t scrie:Teoo scrie:@ luci_t
O sugestie..
Ciao
am notat-o merci mult. Vreau sa le pipai inainte sa le simt macar pe uscat :wink:
E cea mai buna metoda.
Vezi daca iti place cum iti sta in mana....
DAca " te intelegi " cu ea.
E un aspect f important...
Ciao
-
luci_t
- veteran

-
de obicei cand imi cumpar cate ceva ma grabesc si dupa vad un bat care ar fi mai bun, etc. Acum nu mai vreau sa-mi iau primul bat care-mi place. Incerc sa pun mana pe cat mai multe bete si dupa aceea o sa ma hotarasc. Date fiind conditiile in care o sa-l pescuiesc: parau cu maluri abrupte, din apa, pe sub tufe, chiar vreau un bat cu care sa "ma inteleg" Dupa ce ma decid asupra batului o sa-i aleg si o mulineta pe masura. Pestii tinta (clenii) nu prea cred sa treaca de 1-1.5kg dar sigur is bataiosi
Nu vreau sa-mi cumpar bat de mana stanga in loc de unul pt mana dreapta
merci de sfaturi
-
Teoo
- senior

-
luci_t scrie:Date fiind conditiile in care o sa-l pescuiesc: parau cu maluri abrupte, din apa, pe sub tufe, chiar vreau un bat cu care sa "ma inteleg"
Apropo ...cat de lata e apa aceea ?
Ai wadershi ...pt acces mai usor ?
Mersi
-
luci_t
- veteran

-
apa are intre 2-3 metri si un maxim de 8-10metri. O medie ar fi undeva la 5 metri. E foarte frumoasa, salbatica si cu gropane de peste 2 metri. E un parau destul de mic ca lungime cu fund de piatra si nisip si in unele maluri are scobituri in piatra din aia moale care sa faramiteaza. In urma cu peste 100 de ani din piatra respectiva se zideau case.
Acolo am prins primii cleni la "musca" Pescuiam la inceput cu bat de alun fir gros si in carlig puneam cate un cosas sau muste prinse de pe cai fara plumb sau pluta. Pe bat aveam facute inele din sarma si firul era adunat pe doua cuie batute aproape de capatul batului. Cateodata pescuiam direct de pe malul inalt si ridicam pestii cativa metri fara probleme. Din pacate atunci nu prea stiam de c&r

Pt mine locurile respective au asa un aer de poveste de amintiri. Mai tarziu am avut bat de bambus cu mulineta si acum vreau sa-l strabat nu doar pt pescuit ci si sa invat niste copii ce placut este sa eliberezi pestele prins.
Imediat dupa revolutie apa a fost distrusa de cei care aveau palincariile pe malurile ei. De cativa ani, au disparut palincariile si pesti si-au revenit. Inca e bine ca nu si-au amintit braconierii de ea. Vara e destul de usor de curatat cu sacul
nu am wadersi dar nici nu prea cred ca o sa fie nevoie. Vreau sa merg in vara, dimineata devreme si seara... o sa fie o placere sa stau in apa
scuze de off topic
-
Teoo
- senior

-
luci_t scrie:apa are intre 2-3 metri si un maxim de 8-10metri. O medie ar fi undeva la 5 metri. E foarte frumoasa, salbatica si cu gropane de peste 2 metri.
Ok
In acest caz...cred ca un bat cu o lungime ...mica ti-ar fi de folos.
Cand zic mica ...ma gandesc mult sub 2 m....aprox 1.6-1.7m
De ce ?
Simplu.
Un batz usor si mic te va ajuta mai mult sa arunci sub tufele aflate pe malul celalat , decat un batz de aprox 2-2.1m
Pe paraiele care sunt asa de mici , eu unul sunt adeptul unor betze de 1.6-1.7m...
Mici , usoare , care sa iti ofere un control usor asupra voblerului ( care banuiesc ca si el e ceva mic - 2 cm...cam pe acolo ).
Fa un experiment si incerca sa arunci un vobler de 2 cm la 10 m ( sa zicem)...sub niste tufe ...( care iti ofera o deschidere de maxim 1 m )....intre tufa si filmul apei....