ma ajutati si pe mine cu alegerea unei lansete de clean?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 29 Dec 2008, 18:07

" incercam sa-l invat cu "fineturi" inca de la inceput "

eu credeam ca fineturile vin de la shimano :lol:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 29 Dec 2008, 19:02

Te-ai inselat :lol: bine ca numai crede-ai.... :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

alexcs
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexcs » 29 Dec 2008, 22:36

de lanseta ce parere aveti? cand am vazut ce subtirica e m-am speriat dar cred ca va fi ok daca sunt mai atent cu ea :shock:

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 30 Dec 2008, 00:05

Salut! Cum scriam mai sus, ard si eu de nerabdare sa-ncerc Spinmaticul meu de 2.3m (7'6") pe spinarea clenilor :) Numai ca mai am de asteptat pana la vara cand ajung in RO.
Si eu m-am "speriat" putin vazand-o asa subtirica, dar m-au linistit review-urile care-s pe net; ideea generala este ca-i subtire dar "a dracu'" ("plenty of backbone" zic americanii care-au folosit-o, majoritatea folosind-o la perch--adica un biban ca al nostru--si pastrav). Se pare ca nici bass de 2kg n-a pus prea mari probleme.
A propos de mulineta. Daiwa Regal-ul XiA 2000 mi se pare prea grea pentru batul asta, fiind listata ca Medium-Light/Light. Eu am luat-o si p-asta (pentru un eventual bat ML) dar sta ca naiba pe batul asta fin si-i strica si balanta. Iti recomand un Ultra-Light adevarat care, dupa cum spune si numele, e facut pentru acest bat: Daiwa Spinmatic SM-Z500T, vezi aici:
http://www.thelongfin.com/reels/daiwa/d ... reels.html
Vezi ca variantele SM-S500T si SM-X500T au numai unul, respectiv 2 rulmenti. SM-Z500T este cea cu 5 rulmenti si are review-uri bune. Eu mi-am luat-o deja, merge ca o manusa cu lanseta (are numai 140g si se balanseaza cu lanseta perfect), se vede ca-s facute una pentru cealalalta. Inca un lucru: tipul asta de la Thelongfin (Tom Jr.) e foarte de treaba, mie mi-a schimbat deja una pe cheltuiala lui de transport pentru ca mi s-a parut mie putin zgariata undeva. De asemenea, vei vedea pe net ca, desi mulineta asta se vinde cam la $50, la individul asta este pe jumatate (cica are prea multe-n stoc si vrea sa mai scape de ele). Cu transport cu tot pe mine m-a costat $34, dar nu stiu cat ti-o lua ca s-o trimita-n RO (daca va face asta). Si inca o chestie: are TwistBuster, deci n-ar trebui sa ai mari probleme cu rasucitul firului (eu ma interesez acum de un fluorocarbon subtire ca sa nu vada cleanul saracul ce l-a lovit) :D Cred ca voi merge cu Seaguar InvizX de 4lb (0.16mm).

alexcs
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alexcs » 30 Dec 2008, 19:36

@aditud mersi mult pt sfaturi,sper sa prinzi/eliberezi cat mai multi cleni cu ea :)

BTU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de BTU » 10 Ian 2009, 17:12

de unde pot lua o daiwa spinmatic?este pe vreun magazin on line?cat costa?

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 10 Ian 2009, 17:21

trabucco syncron 1,80, 2-12 la inceput, montera 2,10,
acum st croix premier 6" ul/ super bat, mulineta shimano sedona 750.
daca nu, ia-ti un par de nici la saly nu dau cu el, ca am vazut ca se poarta...

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 10 Ian 2009, 17:34

valistrati scrie:Nici una .. :lol:
Poate mai gasesti o lanseta Skill UL -tot la Energofish si tot la bani putini ,iti va fi mai de folos la pescuitul cleanului decit oricare din lansetele enumerate. :wink:
nu recomand nimanui bete de la energo*sorry*, fiindca sunt neseriosi. am cumparat un skill spl 2 6,6 ul, fuji etc, din nefericire l/am fortat aiurea cu un clean imbracat pe un mal abrupt si i-am rup varful. Varful am descoperit era blectorat pe varf, blectorul fiind din fibra de sticla. va dati seama de surpriza... nici macar carbon si la banii pe care i-am dat ...
Am spus ca sunt neseriosi fiindca dupa surpriza de 2 lei, am vrut sa cumpar un alt varf sa o marit. Dar alta surpriza, am vb cu distribuitorii din pitesti(2) care au incercat 1 an sa imi aduca varf de la baietii astia de 2 lei care vand bete si nici macar piese de schimb nu asigura.
Varful nu a venit nici azi!!!

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 10 Ian 2009, 17:40

Sebicu scrie:
Michael scrie:eu pentru clean am un ron thomson monterra de 2.10; 5-18 (eu as spune ca mai degraba e 3-15 gr) gr la care mi s-a rupt segmentul superior
Si eu am avut pentru clean acelasi ron thomson monterra cu care am scos fara probleme stiuci de peste 2 kile si la care mi s-a rupt acelasi segment superior cand am intepat un clenutz cat degetu'...
eu am fost si mai sadic cu batul asta dadeam la stiuci, pe vremuri la incputurile meseriei- cu stiucile a fost ok, dar s-a rupt in aruncare cu un shad biban de la storm, la greutate la limita de aruncare a batului...
de atunci cu el pescuieste prietena la clean si la bibi.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Ian 2009, 18:35

ron thomson-ul respectiv, dupa ce am primit segment de varf nou pe garantie si i-am aplicat un "mic tuning" in "zona fierbinte", e superb pentru un spining lite spre medium.
de atunci am tras de el si inca trag doar-doar s-o rupe, dar vad ca "tuning-ul" probabil a meritat.

culmea e ca atunci cand nu-ti tremura chilotii ca s-ar rupe si esti chiar sadic cu un bat, al dreaq de s-ar rupe. :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns