Legislatie motoare si barci de agrement. Ajutor va rog !!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- hoinar7777
- junior
Legislatie motoare si barci de agrement. Ajutor va rog !!!
Ii rog pe cei ce se pricep sa-mi dea o mana de ajutor.
Nu stiu ce sa mai cred.Am citit o parte din legislatia pt.barci (care este destul de stufoasa),pentru a afla care sunt minimele si maximele admise pentru a inatricula o barca, sau nu,si am constatat ca nu se inmatriculeaza barcile mai mici de 7 metri lungime,si care au un motor mai mic de 15 Kw sau 20 de cai putere.
Tot cautand informatii am ajuns si pe barci .ro de unde am aflat ca motoarele peste 5 cai se inatriculeaza si acum nu mai stiu ce sa cred.Doresc sa-mi cumpar o barca gonflabila si un motor ,dar care sa nu necesite inmatriculare si nu stiu care sunt maximele pt.a scapa de imatriculare si permis de barca.
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Multumesc
Nu stiu ce sa mai cred.Am citit o parte din legislatia pt.barci (care este destul de stufoasa),pentru a afla care sunt minimele si maximele admise pentru a inatricula o barca, sau nu,si am constatat ca nu se inmatriculeaza barcile mai mici de 7 metri lungime,si care au un motor mai mic de 15 Kw sau 20 de cai putere.
Tot cautand informatii am ajuns si pe barci .ro de unde am aflat ca motoarele peste 5 cai se inatriculeaza si acum nu mai stiu ce sa cred.Doresc sa-mi cumpar o barca gonflabila si un motor ,dar care sa nu necesite inmatriculare si nu stiu care sunt maximele pt.a scapa de imatriculare si permis de barca.
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Multumesc
- daspinningmaster
- utilizator constant
- hoinar7777
- junior
Multumesc pt.ajutor,dar asi dori sa mai stiu daca barca este pneumatica si are 2,3,4, metri maxim 7 se supune vreunei legislatii,trebuie inregistrata,inmatriculata ? Din cate am citit eu nu,dar asi avea nevoie de o confirmare pentru a nu o cumpara si sa ma trezesc ulterior cu nu stiu ce minuni de amenzi sau mai rau cu vre-un dosar penal,etc.
- daspinningmaster
- utilizator constant
- daspinningmaster
- utilizator constant
- hoinar7777
- junior
- daspinningmaster
- utilizator constant
cred ca si tu faci confuzie. uite un pic ce zice legea:MihaiV scrie:Si asta s-a schimbat. acu e de la 20 sau 25 cp in sus, nu retin exact.daspinningmaster scrie: Daca ai motor peste 5 cai iti trebuie permis de navigator,
Articolul 51 (4) paragraful (5) :
(5) Nu se �nmatriculează sau nu se �nscriu �n registrul de evidenţă următoarele categorii de nave:
a) ambarcaţiunile cu o lungime mai mică de 7 m şi/sau cu o propulsie mai mică de 15 kW(20.11 CP);
Este diferenta intre inmatricularea barcii/motorului si necesitatea de a avea permis de navigator.
Toate bune.
Fire zmucite!
-
- junior